Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TÜSİAD: Demokratikleşme yargıda tökezliyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avrupa Birliği’ne entegrasyon sürecini derinleştirmek açısından kamu reformunun da, öncelikle ele alınması gereken bir konu olduğunu belirterek, ‘’Ne yazık ki, gerek ekonomik, gerekse demokratik reformların özümsenmesinde, ilerlemenin en az sağlandığı alan yargıdır” dedi.


ÖNCE 30 BİN YTL İDİ

Bağcılar Cumhuriyet Başsavcılığı, gazetemizin 22, 23 ve 25 Ocak tarihli sayılarında yayınlanan “Bu gençler eğitim sisteminin ürünü,” “Gençlik nereye g

Erdoğan: Başörtüsü için söz vermedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başörtüsü meselesi ile ilgili seçimden önce ‘Biz gelince bu işi çözeceğiz’ diye bir vaatte bulunmadığını belirterek, “B


  Arınç: 28 Şubat’a kadar AB’ye düşmandım

Sabah yazarı Aslı Aydıntaşbaş dünkü köşesinde TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın 2005 yazında, şu anda Başbakanlık Sözcüsü olan Mehmet Akif Beki’nin Kanal 7’de yayınlanan “İskele Sancak” programında kendisinin de aralarında bulunduğu birkaç gazeteciye önemli açıklamalarda bulunduğunu yazdı.


  Emekli paşanın derdi Türkçe ibadet

MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, dinde reform yapılması ve din dilinin Türkçe’ye çevrilmesi gerektiğini söyledi. Kılınç, dinin “sosyal faaliyet” olarak toplum hayatında yer almasını istedi.


  Darbeler orduyu yıpratıyor

Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, “Müdahaleler orduyu yıprattığı için, biz bunları istemiyoruz. Onlar müdahale ettiklerinde bir kesimin tarafında, bir kesimin karşısında oluyorlar. 12 Eylül’de, Evren’in şahsında insanlar askere kızdılar. TSK’yı tartışmaların içine çekmemek gerekir. TSK siyasî iktidarın emrinde, ülkemizin esenliği için görevini yerine getirmelidir” dedi.


  Babacan: Anayasa Mahkemesi ayrımcılık yaptı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin bundan sonra AB ile ilişkilerinde kendi takvimi içinde yapacaklarını içeren detaylı bir dokümanı, Mart ayı sonu Nisan başı gibi açıklayacaklarını bildirdi.


  TBMM İnsan Hakları Komisyonu Adana’da

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan 16 kişilik heyet Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde hastalara yapılan kötü muameleyi araştırmak amacıyla Adana’ya geldi.


  Türkiye’nin geleceği Avrupa’da

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, ‘’Türkiye’nin geleceği Avrupa’da. Avrupa konusu, kısa süreli, kısa vadeli bir proje olarak algılanmamalı” dedi.


  AB için bir hedef, tarih belirlenmeli

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’nin, (AB’ye) tam üyelik için iç ve dış dinamikleri zorlayacak bir hedef tarih belirlemesi, bu tarihin, AB’nin yeni bütçe dönemi ve Avrupa Parlamentosu seçimleri göz önüne alındığında 1 Ocak 2014 olması gerektiğini bildirdi.


  Danıştay kararı belediyeye ulaştı

Danıştay 6. Dairesinin, ‘’Beykoz Belediyesinin Acaristanbul’a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onamasına ilişkin kararı’’ Beykoz Belediyene ulaştı.


  Her beş kadından biri şiddet mağduru

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin Mersin Koordinatörü Avukat Ömer Ayaz, dünyada her beş kadından birinin fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kaldığını söyledi.


  Sözleşmeli öğretmenlere meslekî eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmeli olarak istihdam edilen öğretmenlerin hizmet sözleşmelerinde, “Personel, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren bir yıl içinde meslekî eğitime tabi tutulur” hükmü bulunduğunu anımsattı.


  ÖNDER, YÖK’ü ciddiye almıyor

YÖK’ÜN ‘Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi’ Raporuna dair bir basın açıklaması yapan ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Ziyaeddin Sula, “YÖK, eğitim sistemimiz için lüzumlu bir kurum değildir. Eğitim için değil eğitimsizlik için çalışmaktadır. Dolayısı ile ciddiye almıyoruz” dedi.


  Soba yanarken uyumak güvenli değil

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sobadan sızan karbonmonoksit gazının kokusuz, renksiz ve öldürücü bir zehir olduğunu belirterek, “Soba yanarken uyunuyorsa, asla güvende olunamaz” dedi.


  “Karşı atak çabası var”

“Sivil Toplum ve Siyaset” başlıklı panelde konuşan Prof. Dr. Ömer Çaha, 2002’de ilan edilen Ulusal Program ile birlikte toplum-devlet ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğini belirtirken, bu sürece karşı 28 Şubat’takinden daha sinsi bir atak oluşturulmaya çalışıldığı uyarısında bulundu.


  Çocukları Karagöz uyaracak

Bursa Valiliğince yürütülen, “Sağlıklı Gelecek, Maddeye Değil Sevgiye Bağlıdır” projesi kapsamında, çocuklar kötü alışkanlıklar ve zararlarını Hacivatlı-Karagözlü gölge oyunu sayesinde öğrenecek.


  Annelere “etnik” ayrımcılık

İngiltere’de yapılan bir araştırma, küçük yaşta çocukları olan annelerin, iş hayatında, engelliler ve etnik kökenlilerden daha fazla ayrımcılığa maruz kaldıklarını ortaya koydu.


  “Dazlak”lıktan kurtuldular

Erzurum’un “Dazlak” köyünün adı, köy sakinlerinin yaşadığı bazı problemler sebebiyle “Çamlıyayla” olarak değiştirildi.


  İstanbul uzmanı rehber yetiştirilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, “2010 Avrupa Kültür Başkenti” uygulamaları kapsamında, “İstanbul Kültür-Turizm Rehberliği, Rehberlikte Uzmanlaşma Eğitimi” düzenleyecek.


  Siyahîlere “zenci” demek yasak

ABD’nin New York şehri Belediye Meclisi, siyahiler için son derece rahatsız edici “nigger” (negro-zenci) kelimesinin kullanımının yasaklanmasını istedi.


  Yerçekimsiz ortamda uçacak

“Zamanın Kısa Tarihi” kitabıyla milyonlara ulaşan ünlü İngiliz fizik teorisyeni ve evrenbilimci Stephan Hawking, yakında kısa bir uçma tecrübesi yaşayacak.


  “Parasıyla değil mi?” diyenlere tedbir

Çin’de, 80’lerden beri uygulanan tek çocuk sınırlamasını cezaları ödeyerek delen ünlüler ve zenginler için yeni yasal düzenlemeler yapılacak.


  “Çok eşlilik suç olmasın”

Kırgızistan Adalet Bakanı Marat Kayıpov, ülkede çok eşliliğin suç sayılmasını eleştirerek, konuyla ilgili yeni bir kanun üzerinde çalıştıklarını açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004