Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

TAU'yu 3 Türk taşıyor

Basketbolda Avrupa Ligi ilk 16 grup maçlarında kendi sahasında Lottomatica Roma'yı 99-56 yenen TAU Ceramica Vitoria'da Türk basketbolcular Serkan Erdoğan ve Ender Arslan sahanın en iyileri oldu. Hastalığından dolayı istirahatta olan Hırvat antrenör Velimir Perasoviç'ten yoksun olarak sahaya çıkan TAU, mücadele ettiği ''D'' grubunda 3'te 3 yaparak liderlik koltuğuna oturdu.

SERKAN EN İYİ OYUNCU SEÇİLDİ

43 sayılık farkla İtalyan rakibini yenen TAU'da ilk 5'te sahaya çıkıp, oyunda kaldığı 30 dakikada 24 sayı, 2 ribaunt ile oynayan Serkan Erdoğan maçın en skoreri ve en iyi oyuncusu olarak gösterildi.

ENDER TAU'YA ÇABUK ALIŞTI

İspanyol basınındaki değerlendirmelerde sadece TAU'dan Serkan, Ender Arslan ve Tiago Splitter en yüksek puanıalırken, Ender 23 dakika oyunda kalıp 14 sayı, 3 ribaunt ve 1 asist kaydetti. TAU'daki Türkler arasında en formsuz gözüken Kaya Peker ise yedekler arasından oyuna girip 14 dakika sahada kalırken, 4 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist istatistiği ile oynadı.

ŞAMPİYONLUĞUN FAVORİSİ

Öte yandan Avrupa Ligi maçlarında evinde oynadığı maçlarda üst üste 25. galibiyeti alan TAU, yine bir İspanyol takımı olan Winterthur Barcelona'nın elinde bulunan evindeki 25 maçta yenilmezlik unvanını ortak oldu. Avrupa Ligi'nde bu sezon şampiyonluk yarışında Yunanistan'ın Panathinaikos takımı ile TAU favori gösteriliyor.

02.03.2007


 

RÜŞTÜ 1,5 AY SONRA DÖNÜYOR

Geçirdiği sakatlığın ardından 6 aydır sahalardan uzak kalan milli kaleci Rüştü Reçber, AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi için röportaj yapan görme engelli milletvekili Lokman Ayva'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Türk ve Müslüman olmasaydım jübilemi Barcelona'da yapardım" diyen milli kaleci Rüştü, Barcelona'ya gitmesinin bir başarı olduğunu, ama bu başarısını perçinleştiremediğini kaydetti. Milli kaleci, 1.5 ay sonra yeniden sahalara döneceğinin müjdesini de verdi.

AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, partinin Özürlüler Koordinasyon Merkezi için Fenerbahçe'nin milli kalecisi Rüştü Reçber ile röportaj yaptı. Milli maçtaki talihsiz sakatlığının ardından geçirdiği ameliyatın izlerini silmeye çalışan milli kaleci Rüştü, en geç 1.5 ay sonra yeniden sahalara döneceğini söyledi.

Uzun süredir sahalardan uzak olduğunu belirten milli kaleci, yaşadıklarını 'acı bir olay' olarak nitelendirdi. Milli Takım'a 15 yıldır, Fenerbahçe'ye 13 yıldır hizmet ettiğini hatırlatan kaleci Rüştü, "Bu kadar yıl sürekli en üst seviyede kalabilmeyi bir tek çalışmaya borçluyum. Tabiki bir de Allah'ın vermiş olduğu birtakım yeteneklerimiz var. Bunları da kullanmaya bağlıyorum onu" dedi.

Futbol yaşamında aklında kalan en ilginç golün 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya-Türkiye maçındaki Ronaldo'nun enterasan bir vuruşuyla attığı gol olduğunu belirten Rüştü, sahalara 3-4 yıl içinde veda edeceğini de açıkladı. Mesleğini çok sevdiğini ve vücudu elverdiği güne kadar formayı üzerinden çıkarmayacağını kaydeden Rüştü, "Türk futboluna 3-4 yıl daha üst seviyede hizmet edebilirim" diye konuştu.

Rüştü, bir sezon forma giydiği Barcelona'dan ayrılış nedeniyle ilgili de ilginç bir değerlendirme yaptı. 'Geçen hafta Barcelona-Liverpool Şampiyonlar Ligi maçında kaleci Valdes hatalı gol yedi. Sen de böyle bir hatayla Barcelona'dan uzaklaştırılmıştın. Rüştü, Türk değil de İspanyol olsaydı Barcelona'da kalır mıydı?' yönündeki bir soru üzerine, "Evet kalırdı. Hele bir de Müslüman olmazsa orada jübileyi yapardı. Benim oradaki olayım göstermiş olduğum performansla ilgili değildi zaten. Başımızdaki hocanın bana kişisel bakışından dolayı kaynaklanan bir olaydı. Bu düşüncelerden dolayı oradan ayrıldım" şeklinde cevap verdi.

02.03.2007


 

Derbiye genç hakem

Süper Lig'de 3 Mart Cumartesi günü Beşiktaş ile Galatasaray arasında İstanbul BJK İnönü Stadı'nda yapılacak derbi maçı yönetmekle görevlendirilen Fırat Aydınus, kariyerinde 5. kez bir derbi maçında görev yapacak.

İlk kez 2003-2004 sezonunda Turkcell Süper Lig hakemi olan İstanbul Bölgesi FIFA kokartlı hakemlerinden 33 yaşındaki Fırat Aydınus, bugüne dek 2 kez Beşiktaş-Galatasaray derbisi yönetirken, bu maçların 2'sini de Galatasaray kazandı.

2004-2005 sezonunda Galatasaray'ın ev sahipliği yaptığı maçı sarı-kırmızılılar 10 kazanırken, geçen sezonun ikinci yarısında BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçta da Galatasaray 21 galip geldi.

Aydınus, bu 2 maçın yanı sıra 2004-2005 sezonunda Beşiktaş'ın, evinde Fenerbahçe'yi 21 yendiği, geçen sezon da Beşiktaş'ın yine evinde Fenerbahçe'ye 21 yenildiği derbi maçlarda düdük çaldı. Aydınus'un yönettiği maçlarda Beşiktaş, 3 galibiyet ve 3 yenilgi alırken, 6 gol atıp, 7 gol yedi.

Galatasaray ise Aydınus ile çıktığı karşılaşmaların 5'inde de galip gelmeyi başardı. Sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda 8 gol kaydederken, kalesinde ise 2 gol gördü. Bu sezon ligde 11. maçına çıkacak olan Aydınus, Fortis Türkiye Kupası'nda da 2 maç yönetti. Genç hakem, geride kalan 10 lig maçında sarı kartını 53, kırmızı kartını da 4 kez kullanırken, hiç penaltı kararı vermedi.

Öte yandan yarınki derbide Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Alparslan Dedeş yaparken, Kuddusi Müftüoğlu da 4. hakem olarak görev alacak.

02.03.2007


 

Formula 1 biletleri satışa çıktı

İstanbul'da 24-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix yarışlarının biletlerinin satışına başlandı.

İstanbul Park'ta bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek yarış için biletler, Biletix gişelerinden satışa sunuldu.Biletix'ten yapılan açıklamada, 31 Mart'a kadar bilet alanlara, kombineler için ''Pazar Günü'' fiyatı uygulanacağı bildirildi. 50-650 YTL fiyat aralığındaki kombine biletler, indirimli dönemde 45-550 YTL arasında satılacak. Formula 1'de 2007 sezonu, 118 Mart'ta Melbourne'de düzenlenecek Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

02.03.2007


 

Trabzonspor eski günlerine döndü

Süper Ligi'nde tarihinin en başarısız ilk yarısını geçiren Trabzonspor, son dönemlerde hem lig hem de Türkiye Kupası'nda aldığı sonuçlarla adeta hayat buluyor.

Son 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, ligde 6 basamak yukarı çıkarken kupada da yarı finale yükselmeyi başardı. Ligin 16. haftası sonunda Bursaspor'a deplasmanda 2-1 yenilerek ligde 16 puan ile 15. sıraya gerileyen Trabzonspor, bu haftadan sonra yaptığı 6 lig maçında 4 galibiyet ve 2 beraberlik alıp puanını 30'a çıkarttı.Bordo-mavili takım, böylece ligde düşme hattının hemen üzerindeki yerinden 6 puan yükselerek 9'unculuğa çıktı.

02.03.2007


 

"Hayatım Spor" ödülleri dağıtıldı

Hayatım Spor dergisi, Green Park Otel'de gerçekleştirdiği gecede spor dünyasının başarılı isimlerine ödüllerini verdi.

Gecede ödül alan isimler şöyle: "Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Dünya Güreş Şampiyonu Recep Konuk, Dünya Karate Şampiyonu Yıldız Aras, Bayan Basketbolun yüzü seçilen Yasemin Horasan, Satranç 16 yaş altı Avrupa Şampiyonu Kübra Öztürk, Fenerbahçe Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel, Futbol Federasyonu'nun Futbol Okulu Projesi adına Gündüz Tekin Onay, Eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güresçi Gazanfer Bilge."

02.03.2007


 

Mehmet Okur'un parlak dönüşü

Milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz da deplasmanda Memphis Grizzlies'ın konuğuydu.

FedEx Forum'da oynanan yaklaşık 15 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmada Memphis Grizzlies'a konuk olan Utah Jazz rakibini 104-88 mağlup etmeyi başardı. Utah Jazz forması giyen AllStar Mehmet Okur da ilk 5'te başladığı karşılaşmada 27 dakika süre aldı. Okur, 12'de 6 şut ortalamasıyla oynarken, karşılaşmayı da 16 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle oynadı. Okur, 3 kez kullandığı üç sayılık atışlardan 2'sinde isabet bulurken, 4 kez geldiği serbest atış çizgisinden takımına iki sayı kazandırdı.

02.03.2007


 

Appiah BBC'nin konuğu olacak

Fenerbahçe'nin yıldızı Stephen Appiah BBC'ye konuk olacak. Gana milli takımının da kaptanlığını yapan ve adı İngiltere Premier Lig takımlarıyla sürekli anılan Ganalı yıldız için BBC Türkiye'ye geliyor.

BBC'nin ünlü gazetecilerinden Farayi Mungazi 5 Mart Pazartesi günü saat 16:00'da Appiah ile bir röportaj gerçekleştirecek. İnteraktif bir ortamda gerçekleştirilecek olan röportajda futbolseverler an be an Appiah'a sorularını iletebilecek.

02.03.2007


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

Bursaspor-Antalya: Hüseyin Göçek

Denizli-Ankaragücü: İsmet Arzuman

Kayserispor-Rizespor: Selçuk Dereli

Konyaspor-Trabzon: Süleyman Abay

Ankaraspor-Sakarya: Vedat Yüksel

Manisa-G.Birliği: Aytekin Durmaz

Gaziantep-Erciyes: Bülent Demirlek

Fenerbahçe-Sivasspor: Cem Deda

02.03.2007


 

İspanyol futbolunda dehşet gecesi

İspanya'da Kral Kupası çeyrek finalinde Real BetisSevilla maçı çıkan olaylardan dolayı yarıda kesildi.

Sevilla takımının teknik direktörü Juande Ramos, başına isabet eden 2 litrelik dolu bir pet şişe yüzünden kısa bir süre şuurunu kaybedip baygınlık geçirdi. Olaylar üzerine Sevilla oyuncuları sahadan çekildi.

02.03.2007


 

Beşiktaş'ta gol yükü Bobo'nun üzerinde

Beşiktaş'ta gol yollarında sezonun en etkili ismi Bobo olarak göze çarpıyor.

Siyah-beyazlıların geçen sezonun devre arasında kiralık olarak renklerine kattığı ve gösterdiği performanstan dolayı bu sezon başında bonservisini de aldığı Bobo, geride kalan 22 haftada lig maçlarında 9 kez rakip fileleri havalandırdı.

02.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004