Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Tofaş sektörde bir ilke daha imza atıyor

İnsan Kaynakları alanında yaptığı uygulamalara her geçen gün yenisini ekleyen Tofaş, şirket performansının çalışanlar aracılığıyla artmasına katkıda bulunan uluslar arası insan kaynakları standardı "Investors in People" sertifikasını almaya hazırlanıyor.

Türk Otomotiv Sektörü'nün olduğu kadar, Türkiye ekonomisinin de lokomotif kuruluşlarından biri olma özelliğini koruyan Tofaş, sektörde bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Çalışanlara yapılan yatırımın etkinliğini artırmayı ve bu yatırımı şirket ihtiyaçlarıyla paralel kılmayı hedefleyen Investors in People sertifikasını almaya hazırlanan Tofaş, Türkiye'de bu sertifikayı alan ilk otomotiv şirketi olacak.

Tofaş'ın Investors In People Taahhüt Sertifikası alması sebebiyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Tofaş CEO'su Ali Pandır, Türkiye'de bu sertifikayı alan ilk otomotiv şirketi olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi. Pandır, "Bu sertifikayı almak 39 yıllık üretim sürecimiz içindeki en önemli olaylardan biri. Bugün bizler ve çalışanlarımız için tarihî bir gün. Tofaş, kurulduğu günden bugüne insana yatırım alanında gösterdiği titiz çalışmalar neticesinde elde ettiği bu sertifika ile yine sektörde bir ilke imza atacak. Ayrıca büyük bir değişim ve atılım içinde olan Tofaş'da çalışanların motivasyonu ve gelişimi her zamankinden çok daha önemli hale geldi. Yeni yatırımlar ile her geçen gün biraz daha büyüyen Tofaş ailesi bunu fazlasıyla hak ediyor" dedi.

Dünyanın tek insan kaynakları kalite standardı olan Investors in People, dört ilke, 10 gösterge ve 39 kriter temelinde yapılan değerlendirmeler sonucunda veriliyor. Bu standartların Tofaş bünyesine entegre edilmesi için 2005 yılından beri süren çalışmaların ardından gelinen noktayı ise Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır şöyle özetledi: "2005 yılında bu standart ile tanıştık ve incelemeye başladık. 2005 yılı sonlarına doğru TOFAŞ'ın yeni vizyonu ortaya çıkınca bu standardın vizyonumuzla ve insana yatırım felsefemizle çok örtüştüğünü gördük. Bu standart zaten güçlü olduğumuz insana yatırım faaliyetlerimizi taçlandırarak bizi rakiplerimiz karşısında bir adım daha öne çıkaracaktır.

05.03.2007


 

Peugeot ve hafif ticarî araç

Peugeot, yüzyılı aşkın bir süredir hafif ticarî araç üretiyor. 1895 yılında üretilen Type 13 modeli Peugeot'nun ürettiği ilk ticarî araç olarak tarihe geçti.

O günden beri Peugeot, 5,000,000'dan fazla hafif ticari araç üretti. 2005 yılında Peugeot'nun bütün dünyada sattığı ticarî araç 201.500 adet iken 2006 yılında bu adet artarak 202.000'i geçti.

Bu sayı, Peugeot'nun toplam satışlarının % 10'una denk geliyor. Bu satışların %70'i Batı Avrupa ülkelerinde gerçekleştirildi.

Peugeot'nun bu başarısında belki de en önemli paya sahip olan ve ilk kez 1994 yılında pazara sunulan Boxer modeli, Haziran 2006'da tamamen yenilenerek, üçüncü nesli ile Avrupa pazarındaki yerini aldı. Son nesil Boxer, Peugeot'nun 1994 ve 2005 yılları arasında Avrupa pazarındaki satışlarında % 97'lik artış kaydettiği K2-K3 van sınıfına girmektedir.

Bu yeni model, 1980'lerin başlarında imzalanıp 2017 yılına kadar geçerli olan, PSA Peugeot Citroën ve Fiat arasındaki endüstriyel işbirliği anlaşması çerçevesinde Sevel Sud, İtalya'da tasarlanıp üretilen araçların beşinci nesli olmuştur.

Yeni Boxer, Peugeot'nun ticarî araç gamını tamamıyla yenileyen iddialı programının parçası olarak piyasaya çıkan ilk aracıdır. Bu son nesil Boxer'da da aracın orijinal adı korunurken, kendisinden önce gelen nesillerin güçlü noktaları, özellikle konfor, yol tutuş ve fonksiyonellik anlamında geliştirilmiştir. İlk Boxer'ın çıkarılmasından bu yana 530.000 adedi bulan toplam üretimi ile önceki nesil Boxer'lar bayrağı, bu pazarda artan müşteri beklentilerini karşılamak üzere iddialı hedeflere odaklanarak tasarlanan yeni nesil Boxer'a teslim ediyorlar.

05.03.2007


 

Ford Otosan’dan yönetici ihracatı

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Müdürü Nuri Otay, Ford Motor Company'nin Köln'deki üretim tesisleri direktörlüğüne atandı.

2001 yılından itibaren Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Nuri Otay, görevi süresince Kocaeli Fabrikası'nın 4 kez Ford'un En İyi Üretim Tesisi seçilmesinde önemli rol aldı.

Kendisi için düzenlenen törende bir konuşma yapan Otay "Ford Avrupa'nın merkezi Köln'de bulunan 3 fabrika müdürünün bağlı olduğu üretim kompleksinin direktörü olma görevini almış olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Ford Otosan Kocaeli fabrikasının müdürü olarak görev yaptığım son 6 yılda içinde şirketimizin, elde ettiğimiz büyük başarıların bu kararda etkisi olduğu bir gerçek. Atandığım bu görevde başarı sağlamak tahmin edeceğiniz gibi daha da zor olacak. Ancak bu güne kadarki takım ruhu ile birlikte oluşturduğumuz dostluk ve adalete, sevgi ve saygıya bağlı tecrübeler benim en büyük sermayem olacak." dedi.

Nuri Otay'dan boşalan fabrika müdürlüğü görevine ise Haydar Yenigün atandı. Yenigün daha önce Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Gövde Üretim Müdürü olarak hizmet veriyordu.

05.03.2007


 

KIA’dan ‘ikinci el’e taze kan

Anadolu Grubu'nun en köklü kuruluşlarından olan Çelik Motor, kurumsal bir yapı altında geçen sene başlattığı her marka ve model 2. el otomobil için alım, satım ve takas imkânını yeniden yapılandırdı.

Distribütörlüğünü yaptığı Kia markası ile atılımlara devam eden Çelik Motor, ikinci el değerlendirme hizmeti "ikinci yeni" (www.ikinciyeni.com) ile her marka otomobili, gerçek değeri ile müşterilere ulaştırmayı hedefliyor. www.ikinciyeni.com sitesine isteyen herkes kolayca kayıt olarak, ilgilendikleri araçlara ait bilgilere çok kısa süre içinde ulaşabiliyor. Kia bayilerini kurumsal bir yapı altında birleştiren Çelik Motor, 46 yıllık otomotiv tecrübesini şimdi ikinci el yapılanmasında kullanıyor. "İkinciyeni", Garanti Plus kapsamında güvence altına alınan 2. el araçlar için 7 gün 24 saat boyunca faydalanabilecekleri "Kia Yol Yardım" hizmeti sunuyor. Ayrıca bütün satış noktalarında her marka araç için uygun şartlarda ikinci el taşıt kredisi imkânı bulunuyor.

05.03.2007


 

Honda en başarılı Türk robotu Japonya’ya gönderiyor

Honda Türkiye, Millî Eğitim Bakanlığı ve (JICA) Japon Uluslararası Ortaklık Ajansı'nın düzenlediği 1. Robot Yarışma'sının ana sponsoru oldu.

Serbest kategoride "Robo-transporter" projesi ile birinciliği kazanan İzmir Bornova Seyit Sanlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi gösterdiği üstün başarı ile Honda özel ödülünü kazandı.

Millî Eğitim Bakanlığı ve (JICA) Japon Uluslararası Ortaklık Ajansı'nın ortaöğretim öğrencileri arasında bu yıl ilk kez düzenlediği, 1. Robot Yarışması'nın galipleri 23-24 Şubat tarihlerinde yapılan turnuvalarda belli oldu.

3 kategoride düzenlenen yarışmalarda Sumo Robot kategorisinde, Gazi Üniversitesi ''Şahe'' isimli robotla birinci, Ankara İskitler Endüstri Meslek Lisesi ''Zalim'' adlı robotla ikinci, Gazi Üniversitesi ''Kasırga'' isimli robotla üçüncü oldu. Çizgi İzleyen Robot Arabalar kategorisinde, Gazi Üniversitesi ''Yolcu'' adlı robotla birinci, Aksaray Endüstri Meslek Lisesi ''Gayret'' adlı robotla ikinci, Ankara Özel Arı Lisesi ''Petek'' adlı robotla üçüncülüğe lâyık görüldü. İzmir Bornova Şehit Sanlı Endüstri Meslek Lisesi ''Robo-Transporter'' adlı robotla birinciliği, Kocaeli Körfez Endüstri Meslek Lisesi ''Cambaz'' adlı robotla ikinciliği, Başkent Üniversitesi ''Otonom Park Eden Robot'' ile üçüncülüğü kazandı.

Serbest kategoride "Robo-transporter" ile birinciliği kazanan İzmir Seyit Sanlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi gösterdiği üstün başarı ile Honda Türkiye sponsorluğunda bir haftalık Japonya seyahati kazandı.

05.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004