Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Enstitü

Olumlu olmak

Hayat olabildiğince olumluluklar üzerine bina edilmelidir. Fert kabul etmediği şeyi, tarafsızlık adına ve ön yargısız olmak için, kabul ediyor gibi düşünse veya kendi doğrularını bir tarafa bırakıp olaya karşı fikir noktasından baksa bu zamanla iç âleminde ve şuur altında karşı taraf tezin kabul edildiği, ona taraftar olunan bir hâle dönüşebilecektir. Aslında ideal bir kulluk hayatında tarafsızlık değil hakka taraftarlık esas olmalıdır.



Şefkat odaklı insan modeli

“Şefkat” kelimesi, “rahmet, re’fet, atıf, hanan, kötü bir durumun ortaya çıkmasından korkmak, korkuya varacak derecede sevmek, merhamet etmek” demektir. Kur’ân-ı Kerîm’de şefkat kelimesi “Allah”ın şefkati” şeklinde kullanılmıyor. Ancak şefkatin inayet ve sevgi boyutlarını içinde barındıran Rahmet kullanılıyor.



Namık Gedik (1911-1960 )

Demokrat Parti iktidarı boyunca öne çıkan isimlerden biri olmuştur. Asıl mesleği doktorluk olup 1950 yılından itibaren ölümüne kadar siyasette kalmış, birkaç kez Adnan Menderes tarafından bakanlığa getirilmiştir. Özellikle son İçişleri Bakanlığı döneminde sergilediği tutum ve uygulamaları dindar kesimi rahatsız etmiş ve şikâyetlere konu olmuştur. Bediüzzaman Hazretleri, çok ağır hasta olmasına rağmen Urfa’da kalmasına izin verilmemesi ve bu şehirden çıkarılmaya çalışılması, Namık Gedik’e karşı rahatsızlıkları daha da arttırmıştır. 27 Mayıs darbesinden sonra tutuklanmıştır.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004