Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Said Nursî'den öğreneceğimiz çok şey var

Almanya’nın eski başşehri Bonn’da “Said Nursî 4. Bonn Sempozyumu” yapıldı. 17-18 Mart tarihlerinde Bonn Üniversitesinde yapılan sempozyumda bütün insanlığı tehdit eden ortak problemlerle ilgili olarak Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilerin ittifak ederek birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulandı.


Risale-i Nur ve Mesnevî

Mevlânâ Celâleddin Rumî, Kur’ân hakikatlerinden ilham alarak yazdığı Mesnevî’siyle çağını ve sonraki devirleri aydınlatırken, Bediüzzaman da aynı haki

Meclis tutanaklarında Risâle-i Nur

Bugün Bediüzzaman Said Nursî’nin 47. vefat yıldönümü. Her zaman gündemde olan Bediüzzaman ve Risâle-i Nur eserleri, sık sık TBMM gündemine de geldi. İ


  Babacan: AB perspektifi değer kattı

Devlet Bakanı Ali Babacan, “Türkiye’nin AB perspektifi ülkemizin taşını toprağını altın haline getirdi” dedi.


  Müzakereler yeniden başlıyor

Avrupa Birliği’nin, Türkiye ile üyelik müzakerelerine 29 Mart’ta yeniden başlayacağı bildirildi.


  Erdoğan: Su zengini ülke değiliz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizde yanlış bir kanaat var; kime sorsanız size Türkiye’nin su zengini bir ülke olduğunu söylüyor. Halbuki biz bilimsel manada maalesef su zengini bir ülke değiliz. Bu sebeple mevcut sularımızı iyi değerlendirmek durumundayız” dedi.


  Dink’in 3 dâvâsı düştü

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink hakkında ‘’Türklüğe hakaret’’ ve ‘’adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’’ suçlarından açılan 3 davayı, ölümü nedeniyle düşürdü.


  Türk ve Zana hakkında inceleme

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Nevruz kutlamalarındaki konuşmaları dolayısıyla DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski DEP milletvekili Leyla Zana hakkında inceleme başlattı.


  Hariri suikastına ilişkin Sakka hakkında bilgi alındı

Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Soruşturma Komisyonunun iki görevlisi, Louai Sakka hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı ve yargılamanın yapıldığı mahkemeden bilgi aldı.


  Gül: MGK’nın tarihinde Başbakanın onayı var

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MGK toplantısının tarihi konusunda onayı olduğunu söyledi.


  “Sünnîlerin ağabeyi” rolü yanlış

MAZLUMDER İstanbul Şubesi ve Toplumsal Barış Platformu’nun birlikte düzenlediği “Irak Konferansı”nde Irak’ta bugünkü durum, Amerika’nın Irak’ı neden işgal ettiği, işgalin nasıl sona ereceği konuları tartışıldı. İki gün süren konferansta sunum yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Mustafa Ercan, “Türkiye’nin sadece Sünnilerin ağabeyi rolüne soyunmasını doğru bulmuyorum” dedi.


  İstanbul yağmura kavuştu

İstanbul'da uzun süreden bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yağan yağmur ile birlikte normal seviyesine geriledi.


  HSYK toplantısı yine yapılamadı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga’nın sağlık sorunları sebebiyle hastaneye sevk aldığı bildirildiğinden Müsteşar Vekili’nin toplantıya katılması yönünde Adalet Bakanlığına yazı yazıldığını, ancak yazıya cevap verilmediği ve toplantının yapılamadığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004