Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yedek lig kurulsun

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Türkiye liglerinde PAF yaşını doldurduğu için A takımla idmanlara çıkan ama maçlarda oynamayan futbolcuların varlığına dikkat çekerek, "Türk futbolunu ilerletmek için 'rezerv lig'i kurmak gerek" diye konuştu.

Beşiktaş'ın Fransız Teknik Direktörü Jean Tigana, Türk futbolunun ilerleme sağlayabilmesi için 'Rezerv Ligi' kurulması gerektiğini söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, FourFourTwo Dergisi'nin bu aykı sayısına kendisi ve Türk futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye liglerinde Paf yaşını doldurduğu için A takımla idmanlara çıkan ama maçlarda oynamayan futbolcuların varlığına dikkat çeken Tigana, "Buraya geldiğim günden beri hep aynı şeyi söylüyorum. Türk futbolunu ilerletmek için 'rezerv lig'i kurmak gerek. PAF yaşını doldurduğu için A takımla idmana çıkan ama maçlarda oynayamayan oyuncular var. Hiç oynamayan oyuncularla takımdakiler üzerinde nasıl bir rekabet yapacaksınız? Gelişme gösteren ama maç eksiği olduğu için oynatamadığım oyuncularım var, İbrahim Kaş mesela" diye konuştu.

GENÇLER İÇİN SABIR YOK

Türkiye liglerinde oynayan pek çok futbolcuyla ilgili elinde raporların bulunduğunu ifade eden Fransız çalıştırıcı, "Ama sonrası başka bir karar. Gençlere yapılan yatırım uzun vadeli bir yatırımdır, kulüp politikasıdır. Genç oyuncularla yola çıkmak demek 2-3 sene gerektiren bir çalışma demek. Acaba Türkiye'de gençleri 2-3 sene bekleyebilecek sabır var mı? Buna hazır kulüp var mı? Ben size sorayım. Bu sezon Süper Lig'de bu kadar teknik direktörün değişmiş olması normal mi? Bu bir sabır sorunu" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE ÇOK EKSİK VAR

Antrenörlüğünü zevkle yapmasını sağlayan en önemli unsurun Giuly'yi, Trezeguet'yi, Henry'yi, Sagnol'ü seyretmek olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, " İkinci ligdeki Fulham'da oynattığım Louis Saha şimdi Manchester United'da oynuyor... Bütün bu gençlerin çıkışında bir katkımın olduğunu bilmek çok büyük bir mutluluk. Benim için başarı, ben yarın öbür gün buradan ayrıldığımda Burak'ın ya da Serdar Kurtuluş'un milli takıma girmiş olması olur mesela. Türkiye'de fundamental anlamında çok eksikler var. Fransa'da 18-19 yaşında bir oyuncuyu transfer ettiğimde gelişmesini bitirmiş şekilde, oynamaya hazır geldiğini biliyorum ama burada 18-19 yaşındaki bir oyuncuya hâlâ öğretmeniz gereken şeyler oluyor. Antrenman şekilleri, çalışma dozu ve çalışma şekli bakımından Fransa'yla çok başka bir dünya buradaki altyapı." açıklamasında bulundu.

31.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yedek lig kurulsun

  Hertha'nın gözü Emre'de

  Boydak, Erciyes'e destek için 10 bin bilet aldı

  Ziya Doğan'ın kozu Yattara

  Süreyya'yı kim çtehdit ediyor?

  Kışla yerine İsveç'e gitti

  En çok Ronaldinho kazanıyor

  Komşuda şiddet, 1 ölü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004