Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türkiye en golcü 8. ülke

Avrupa futbolunun en gollü ligi Hollanda'da. Hollandalı futbolseverler 31 haftalık lig maratonunda toplam 822 gol görürken, İngiltere Premier Ligi 786 golle ikinci, İtalya Serie A ise 750 golle üçüncü oldu. Futbol kalitesi sık sık eleştirilen Türkcell Süper Lig ise 577 golle 8. sırada yer aldı.

Dünya futbolunda bir ekol olan Hollanda, liglerde atılan gol sayısında da rakiplerinin önünde yer alıyor. Ülke ve kulüp bazında elde ettiği başarıların yanı sıra dünya futboluna kazandırdığı yıldızlarla da futbol tarihine damgasına vuran Hollanda, geride kalan 31 haftalık lig maratonunda atılan 822 golle Avrupa'nın en gollü ligi oldu. Futbol kalitesi ve yapılan transferlerle futbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği İngiltere Premier Ligi'nde, 32 haftada toplam 786 gol kaydedilirken, 2006 Dünya Kupası'nı müzesine götüren İtalya'da, 31 hafta sonunda 750 kez fileler havalandı. Avrupa futbolunun önde gelen diğer ülkelerinden İspanya, 733 golle dördüncü sırada yer alırken, 695 golle Fransa beşinci, 673 golle Almanya yedinci durumda.

SÜPER LİG 8. SIRADA

Süper Lig'de 27 hafta geride kalırken, Türk futbolseverler toplam 577 kez gol sevinci yaşadılar. Futbol kalitesi sık sık eleştirilen Süper Lig, atılan gol sayısı baz alındığında 8. sırada kaldı. Ancak Türkiye, son Avrupa Şampiyonu Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerin önünde yer aldı..

AVRUPA'DA İLK 15 LİG

ÜLKE TAKIM HAFTA GOL

1. Hollanda 18 31 822

2. İngiltere 20 32 786

3. İtalya 20 31 750

4. İspanya 22 32 733

5. Fransa 20 31 695

6. Belçika 18 28 679

7. Almanya 18 28 673

8. Türkiye 18 27 577

9. Macaristan 16 23 485

10. İskoçya 12 33 484

11. Bulgaristan 16 21 469

12. Yunanistan 16 26 466

13. Portekiz 16 24 443

14. Polonya 16 20 390

15. Slovenya 10 27 389

14.04.2007


 

Erciyes'e kazanma ruhunu getirdim

Ligin ilk yarısında aldığı sonuçlarla dibe demir atan takımı Kayseri Erciyes'i ikinci yarıda ayağa kaldıran genç teknik adam Bülent Korkmaz, istikrarlı çıkışın kolektif çalışma şuurunun kazanılmasıyla geldiğini ifade etti.

Erciyesspor’un başına geldiğinde takım ruhunu geliştirmek için harekete geçtiklerini belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

“Biz takımın başına geçtiğimizde hem çıplak gözle izledim hem de CD'lerden takımı izledim. İlk bir blok halinde defans oynamadığını gördük. Taktiksel yönden ilk düşüncemiz buydu Çünkü başka bir şey yapamazdık. Ama psikolojik, motivasyon anlamında bire bir futbolcu ile diyaloga girmeniz lazımdı. Kendi ilkelerimiz doğrultusunda oyuncularla diyaloglar kurduk. Sohbet ettik. Sağ olsun başkan maddi olarak inanılmaz destek sağladı. Çok büyük alacakları vardı onların hepsini temizledi, primler zamanında ödeniyor. Maddi olarak bir problem yok manevi desteği de verdi sonuna kadar arkanızdayız dedi. O işi de çözdük o da bir rahatlama getirdi. Ardından takım ruhu ortaya çıktı. Ben söylüyorum takım oyuncusu olmayan hiçbir oyuncuyu ben burada tutmam. Benim prensiplerime göre her oyuncu takımın bir parçası. Kenarda oturanda sahada olanda o takıma aynı katkı sağlıyor. Bu ruhu kazandırdıktan sonra başarının geldi.“

14.04.2007


 

Alex: F.Bahçe'de kalacağım

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, şampiyonluğa olan inancını vurgulayarak, sarı-lacivertli taraftarların kutlamalar için şimdiden bayrak ve flamalarını hazırlamalarını istedi.

Alex, Fenerbahçe Gazetesi'nin yeni sayısında yer alan röportajında, takımının şampiyonluğuyla ilgili olarak ''Fenerbahçe taraftarı ne olursa olsun, sarı-lacivertli bayrakları ile flamalarını hazırlasınlar. Geçen sene onlara yaşatılan üzüntü tekrarlanmayacak'' dedi. Brezilyalı oyuncu, bundan sonra da puan kayıplarının olabileceğini ifade ederek, ''Belki berabere kalacağımız maçlar yine olacaktır. Ama Fenerbahçe taraftarı ne olursa olsun, sarı-lacivertli bayrakları ile flamalarını hazırlasınlar. Onları güzel güzel ütüleyip hazır tutsunlar. Geçen sene onlara yaşatılan üzüntü tekrarlanmayacak. Çünkü takımda herkes sorumluluğunun bilincinde'' diye konuştu.

Alex, Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı yönündeki soruyu ise ''Souza ailesi Fenerbahçe'de kalmak istiyor ve Fenerbahçe'de devam edeceğimi biliyorum'' diye cevapladı. Şu ana kadar yöneticilerle bir görüşmesinin olduğunu kaydeden Brezilyalı oyuncu, şunları söyledi: ''İki taraf da birbirinin düşüncelerini biliyor. Önümüzdeki haftalar içerisinde yine bir görüşme olacak. Ama başkan dahil tüm yönetim kurulu üyelerinin bir prensip kararı var. Maçlar ve bu maçlarla ilgili takvim devam ederken, hiçbir oyuncunun transferi ile ilgili bir çalışma yapmayacaklarını, bütün futbolcular gibi birlikte olduğumuz bir yemekte bana da söylediler. ''

SEMİH BREZİLYA'DA OYNAR

Fenerbahçeli futbolcu, gerek şu an eleme gruplarında, gerekse son iki Dünya Kupası'na olsun, Brezilya Milli Takımı'na gitmeyi hak ettiğini düşündüğünü söyledi. Milli takıma gidecek futbolcuların açıklanacağı tarihleri bilmediğini vurgulayan Alex, ''Ama şu anda yeni yapılanmakta olan milli takımda yer alacak yetenekte ve kalitede olduğumu da biliyorum'' dedi. Takım arkadaşı Semih'i de öven Alex, ''Semih, Brezilyalı olsun olmasın, her zaman Brezilya'da top oynayacak kalitede bir futbolcu. Ben her zaman söylüyorum, bana Türkiye'nin en iyi beş futbolcusunu saymamı isterseniz, Semih de Sergen gibi her zaman bu beş futbolcunun içinde yer alır'' diye konuştu.

14.04.2007


 

Ligde tek maç var: Sakarya-Beşiktaş

Beşiktaş ile Sakaryaspor, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 22. kez karşı karşıya gelmiş olacak. Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

İki takım arasında geride kalan 21 maçta Beşiktaş galibiyet sayısında 16-1 önde bulunuyor. Taraflar 4 maçta da berabere kalırken, siyahbeyazlı ekip toplam 54, yeşil-siyahlılar ise 10 gol attı.-Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maç 0-0 bitti. Adapazarı'da yapılan 10 lig maçında Beşiktaş 6, ev sahibi ekip ise 1 galibiyet aldı. İki takım arasında Adapazarı'da en son yapılan maçı Beşiktaş, 2004-2005 sezonunda 41 kazanmıştı.

14.04.2007


 

Zico'nun 27 yıllık hayranı geliyor

Fenerbahçe teknik direktörü Arthur Zico hayranı 37 yaşındaki Alexandre Brezilyalı teknik adamı görmek için İstanbul'a geliyor.

Brezilya milli takımında oynarken milyonları kendine hayran bırakan Zico'yu görmeye gelecek olan hayranını özel kılan neden ise, Zico'yu 10 yaşında iken Flamengo antrenmanında tanıyan 80'li yılların Brezilyasının oldukça ünlü komedyeni Castinho'nun oğlu oluşu. Önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek olan Alexandre'nın 27 yıl önce Zico ile tanışma anını bile kamera kaydına almış. Zico'yu görünce çok heyecanlanan Alexandre bir ara ağlıyor, Zico ise onu antrenmana götüreceğim sözü vererek küçük çocuğu sevindiriyor.

14.04.2007


 

Zelenka neden geldiğini anlattı

Vestel Manisapor'un yıldız futbolcusu Lukas Zelanka, Vestel Manisaspor ile Sakaryaspor arasında oynanan karşılaşmada maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın doğru olanı yaptığını söyledi.

Türkiye'yi ve Türk futbolunu tanıdığını da belirten Zelenka, ''Vestel Manisaspor'dan teklif aldığımda heyecanlandım. O zamanlar Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a karşı oynuyorduk. Beşiktaş da beni istiyordu. Ama ülkemdeki gazeteler olsun, medya olsun Türkiye hakkında pek güzel şeyler söylemiyorlardı. Türkiye'ye giden futbolcu iyi para kazanabilir ama kariyer yapamaz. Kariyeri Türkiye'de biter" diyorlardı. Burası bambaşka bir dünya olarak görünüyor. Türkiye'ye gelen hiçbir Çek futbolcu henüz bir başarı elde edemedi. Önce bir görmek için geldim. İzmir'i gördükten sonra, "İzmir'de evim olursa neden olmasın?" dedim. Benim için o zaman en önemli şeylerden bir tanesi boş zamanlar ve beni Ersun hoca ile yönetimin istemesiydi. O zamanlar zaten Sparta'da pek kalmak istemiyordum. Bir futbolcu için hocasının onu istemesi çok önemli. Beni de dediğim gibi Ersun hoca istiyordu. Kararı verdim, geldim'' diye konuştu.

14.04.2007


 

Edu'ya 3 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) yaptığı toplantıda görüştüğü dosyaları karara bağladı ve yine çok önemli cezalar verdi.

PFDK'nın verdiği kararlar arasında Fenerbahçeli Edu'ya Kayserispor-Fenerbahçe müsabakasında hakeme yaptığı sözlü hakaret ve Trabzonsporlu Erdinç'e da Trabzonspor -Gençlerbirliğispor müsabakasında hakeme yaptığı sözlü saldırı nedeniyle 3'er, Galatasaraylı İliç'e ise Galatasaray -Kayseri Erciyesspor müsabakasında rakibine yaptığı hareket nedeniyle 2 maç men cezası verdi.

14.04.2007


 

Formula 1'de Bahreyn heyecanı

Dünyanın en çok seyirci toplayan otomobil sporlarından biri olan Formula 1'de sezonun 3. yarışı bu hafta sonu Bahreyn'de yapılacak.

Bahreyn'de bulunan Uluslararası Bahreyn Pisti'nde takımlar bugün sıralama turlarında ''pole pozisyonu''nu elde etmek, 15 Nisan Pazar günü ise kürsünün ilk sırasına çıkmak için mücadele edecekler. 2004 yılında ilk kez Formula 1 takvimine alınan Bahreyn Grand Prix'si geçen yıl sezonun ilk yarışı olarak koşulurken bu yıl Avustralya ve Malezya Grand Prix'lerinin ardından 3. yarış oldu. Toplam 57 tur üzerinden yapılacak Bahreyn Grand Prix'sinde pilotlar yarış boyunca 310 kilometrelik mesafeyi ilk sırada bitirmeye çalışacaklar. 5 bin 417 metre uzunluğundaki pistte geçen yıl Renault'un İspanyol pilotu Fernando Alonso zafere ulaşırken, 2005 yılında da yine Alonso buradan birincilikle ayrılmıştı.

14.04.2007


 

Kobe'nin 50 sayısı yetmedi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) TSİ dün sabaha karşı yapılan 2 maçla devam edilirken, Los Angeles Lakers, ünlü yıldızı Kobe Bryant'ın 50 sayısına karşın Los Angeles Clippers'a 118-110 yenildi.

Los Angeles'taki Staples Center'da oynanan ve 19 bin taraftarın izlediği mücadelede Batı Konferansı'nda playoff mücadelesi veren iki takım karşılaşırken, Kobe Bryant bu sezon 9. kez 50 ve üstünde sayı atma başarısı gösterdi. Wilt Chamberlain'den sonra lig tarihinin bir sezon içinde en fazla 50 ve üstü sayı atan oyuncusu olan Kobe, Clippers maçında 50 sayının yanı sıra 9 da ribaunt alırken, maçın son anlarında kullandığı 6 atışı sayıya çeviremedi.

14.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004