Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İşler yeniden karıştı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye, C Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Bosna Hersek'e 3-2 mağlup olarak, gruptaki ilk yenilgisini alırken; Yunanistan'ın Macaristan'ı 2-0 mağlup etmesiyle grupta ikinci sıraya indi. Norveç ve Bosna Hersek'in kazanmasıyla grubumuzda işler yeniden karıştı.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye 6. maçında Bosna-Hersek'e 3-2 yenilerek, büyük bir fırsat kaçırdı. Daha önce yaptığı 5 maçtan 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Türkiye, 13 puanla lider olarak başladığı Bosna-Hersek maçının ardından 2. sıraya geriledi. Bosna-Hersek'in Asım Ferhatovic Stadı'nda oynanan karşılaşmada Hakan Şükür ve Sabri ile 2 kez öne geçen ancak skoru koruyamayan milli takım, Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'ndeki ilk yenilgisini Bosna-Hersek'ten aldı. (C) Grubu'nda bu akşam oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle: Bosna-Hersek-Türkiye: 3-2, Norveç-Malta: 4-0, Yunanistan-Macaristan: 2-0.

RAKİPLERİN MAÇLARI

6 Haziran Çarşamba günü oynanacak maçlar: Norveç-Macaristan, Yunanistan-Moldova, Bosna-Hersek-Malta. Öte yandan, Bosna-Hersek-Türkiye arasında oynanan karşılaşma ilginç özellikleriyle de dikkat çekti. Karşılaşmanın ilk golünü atan Hakan Şükür, hem kendisi hem de milli takım açısında tarihi bir gole imza atmış oldu.

ŞÜKÜR'DEN TARİHİ GOL

Bosna-Hersek maçında Türkiye'nin ilk golünü atan Hakan Şükür, tarihsel bir gole imza koydu. 84 yıllık tarihinde Avrupa Şampiyonası elemeleri ve finallerinde daha önce 88 maçta toplam 99 kez rakip fileleri havalandıran Türk Milli Takımı, Hakan'ın 13. dakikadaki golüyle ''dalya'' dedi. (A) milli formayı 110. kez giyen Hakan Şükür, 51. golünü attı.

MEHMET AURELİO CEZALI

Bosna-Hersek maçında sarı kart gören Mehmet Aurelio, cezalı duruma düştü. Elemelerde daha önce de Macaristan maçında sarı kart gören Aurelio, ay-yıldızlı ekibin eylül ayında Malta ile yapacağı gruptaki 7. karşılaşmada forma giyemeyecek. Statü gereği, elemelerde aralıklı da olsa 2 sarı kart gören oyuncu cezalı oluyor.

SABRİ GOLLE TANIŞTI

(A) Milli Takım'ın 2. golünü atan Sabri Sarıoğlu, ay-yıldızlı forma altında golle tanıştı. Galatasaraylı futbolcu Sabri, milli takımdaki ilk golünü attı.

AFFAN KEÇELİ İDDİALI

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde BosnaHersek'e karşı alınan sürpriz yenilginin, hedeflerinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını söyledi.

FATİH TERİM: Allah izin verirse

finallere biz gideceğiz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna Hersek karşısında yenilen gollerde bireysel hatalardan yakındı. Terim, grupta Yunanistan ve Norveç'in maçlarını kazandıklarının hatırlatılması üzerine şöyle devam etti: ''Zaten kazanacaklardı. Bizim düşüncemize göre çarşamba günü 2. devre başlıyor. Bizim maçımız yok. Bosna-Hersek de, Norveç de maçlarını kazanarak 13 puan yaparlar. Yunanistan da büyük olasılıkla 18 yapar. 2. yarı öncesi kimse de bir ümitsizlik, moral bozukluğu olmasın. Daha bize yetişseler bile bizden 1 maç fazla oynadıkları için yine de biz avantajlıyız. Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek ile bir aksilik olmazsa kendi evimizde oynayacağız. Allah izin verirse finallere gideceğiz.

04.06.2007


 

Sadece Rüştü değil, takım olarak çok kötüydük

Federasyon yöneticilerinden Tahir Kıran, ''Bu maçta olaya bireysel bakmamak gerekiyor. Rüştü, Tuncay, İbrahim Üzülmez fark etmez. Takım olarak kötüydük, bir şey kaybetmiş değiliz. Bundan sonraki maçlarımıza iyi asılmalıyız'' dedi.

A Milli Futbol Takımı, Brezilya ile yapılacak özel maç için Almanya'nın Dusseldorf kentine geldi. Babasının rahatsızlığı nedeniyle Münih'te bulunan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, milli takım kafilesinde yer almazken, oyuncular hava alanına gelen taraftarlara gösterilmeyerek otobüsle doğrudan Hilton Oteli'ne götürüldü.

Federasyon yöneticilerinden Tahir Kıran, hava alanında yaptığı açıklamada, Bosna Hersek maçında çok kötü bir futbol oynadıklarını belirterek, ''İyi oynamadık, iyi konsantre olamadık. Her şey bitmiş değil. Kredimiz vardı ve onu yedik. Bosna Hersek de bizi yenerek potaya girdi. Onlar da bundan sonraki maçlara daha ciddiyetle asılacaktır. Bizim de bundan sonraki maçlarımıza daha ciddi asılmamız gerekiyor'' diye konuştu. Kıran, milli takım kalecisi Rüştü ile ilgili yöneltilen bir soruyu, ''Bu maçta olaya bireysel bakmamak gerekiyor. Rüştü, Tuncay, İbrahim Üzülmez fark etmez. Takım olarak kötüydük, bir şey kaybetmiş değiliz. Bundan sonraki maçlarımıza iyi asılmalıyız'' şeklinde cevapladı.

04.06.2007


 

Feldkamp basın önüne çıkıyor

Galatasaray'ın yeni antrenörü Karl Heinz Feldkamp, salı günü basın toplantısı düzenleyecek. Yeni sezonda Galatasaray'ı toparlamak için yoğun bir çalışma temposu içinde olan Feldkamp, Galatasaray yönetimi ile buluşacak. Kalli Salı günü sabah saatlerinde Florya tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyecek.

2 Haziran'da doğum gününü eşi Helma ile birlikte kutlayan Karl Heinz Feldkamp, İstanbul yolculuğu öncesi, "Her şey planladığım gibi gerçekleşti. Kendimi çok iyi hissediyorum. İstanbul'da iyi bir atmosferin beni beklediğini biliyorum. Tecrübelerimi yeniden Galatasaray'ın başarısı için kullanacağım. 1992'deki günlerimden tanıştığım dostlarımla bir araya gelmek beni sevindirecek"dedi. Feldkamp basın toplantısı sonrası yeniden Almanya'ya dönecek. Tecrübeli antrenör ekibiyle birlikte Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıkları ve transferler ile ilgili çalışmalarına konsantre olacak.

04.06.2007


 

Mahmuti: Malaga ile anlaşmadım

Efes Pilsen antrenörü Oktay Mahmuti, İspanya'nın Unicaja Malaga takımıyla anlaştığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Mahmuti, Unicaja Malaga ile anlaştığı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi. Başkalarından bu tür haberleri öğrendiğini belirten Oktay Mahmuti, ''Ancak Unicaja Malaga ile anlaşma olmadığını herkesin bilmesini istiyorum'' dedi. Antrenör Mahmuti, geçen sene Real Madrid'in kendisine bir teklif yaptığını hatırlatarak, ''Bu teklif sonrası Efes Pilsen ile oturup konuşmuştuk. Kulüp yöneticileri gitmemin doğru olmadığını söyledi. Sonuçta takımı kurmuştuk. Bırakıp gidemezdim'' diye konuştu.

04.06.2007


 

Hava rallisine 1 milyon 750 bin seyirci

Red Bull Air Race World Series'in 4. ayağında Cobra takımından ABD'li pilot Mike Mangold birinci oldu. Haliç üzerine kurulan 1.4 kilometrelik özel parkurda yapılan yarışta, ABD'li pilot Mangold, finalde ilk 3 yarış sonunda lider durumda bulunan Matador takımından İngiliz Pilot Paul Bonhomme'ye üstünlük kurarak, yarışı ilk sırada tamamladı.

MACAR BASENYEİ 4. OLDU

Çeyrek finalde yapılan eşleşmeler sonunda Mike Mangold, Dragon Racing takımından ABD'li pilot Michael Goulian'a, Red Bull'dan Kirby Chambliss, Breitling takımından Nigel Lamb'a, İngiliz Paul Bonhomme, Lobo takımından Hollandalı Frank Versteegh'e ve MRT takımından İspanyol Alejandro Maclean, Red Bull takımından Macar Peter Besenyei'yi eleyerek, yarı finalist oldular. Yarı finalde Kirby Chambliss'i geçen Mike Mangold ve Alejandro Maclean'ı geçen Paul Bonhomme finale yükseldi. Final yarışından önce yapılan 3.'lük mücadelesinde geçen yıl İstanbul'da birinci olan Kirby Chambliss, 01.35.70'lik derecesiyle 01.40.96'lık derece yapan Alejandro Maclean'a üstünlük kurarak 3. oldu. Finalde ise Mangold, 01.31.78'lik derecesiyle, 01.33.17'lik derece yapan Bonhomme'yi geçerek, birinciliği elde etti.

DENİZ ÜZERİNDE PARKUR

Haliç üzerine kurulan özel parkurda 20 metrelik bütün şişme hava kapıları yer aldı. Pilotlar saatte 400 kilometre hıza kadar ulaştıkları yarış süresince, her biri diğerinin 14 metre uzağına yerleştirilmiş olan mavi hava kapılarında yatay, her biri diğerinin 10 metre uzağına yerleştirilmiş olan kırmızı hava kapılarından ise dikey ''bıçak sırtı'' pozisyonunda geçmeye çalıştı.

1 MİLYON 750 BİN KİŞİ İZLEDİ

''Red Bull Air Race World Series''i izlemek için İstanbullular sabah saatlerinden itibaren Haliç'e gelerek, yerlerini almaya başladı. Vatandaşlar, yarışa büyük ilgi gösterirken, yarışı 1 milyon 750 bin kişinin izlediği açıklandı. Geçen seneki yarışı 1 milyon 500 bin kişi izlemişti. 4. ayak yarışını 152'si yabancı toplam 392 basın mensubunun izlediği açıklandı. Bu arada, organizasyonda paraşütçülerin atlayışı, 1949 model B 25 bombardıman uçağının yaptığı gösteri uçuşu, büyük ilgi gördü.

04.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004