Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okulda namaz genelgeyle serbestti

Okulda ibadeti 1977 yılında serbest bırakan genelgeyi çıkaran dönemin Adalet Partili (AP) Milli Eğitim Bakanı Nahit Menteşe, o dönem öğrencilerin adeta birbirini yediğini belirterek, “Biz de okullarda gençlerin kafasına, gönlüne Allah korkusunu koyalım diyorduk. İbadet genelgesini velilerin isteğinin yanı sıra ülkedeki iç huzuru sağlama, kargaşaları önleme, sükûnet ortamına bir gerekçe olsun diye çıkarttık” dedi.


Sınırlara hakim olmak

Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri ve Ankara-Ulus’u kana bulayan terör saldırısının ardından gündeme taşınan sınır ötesi harekât tartışmaları sürüyor

CHP halkın karşısında statükonun yanında

Yeni Asya’ya konuşan CHP Parti Meclisi eski üyesi Haluk Özdalga, CHP’nin demokrasi gibi bir derdi olmadığını, statükonun yanında ve halkın karşısında


  ANAVATAN’dan istifalar sürüyor

Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Halil İbrahim Özsoy ve Cengiz Altınkaya partisinden istifa ettiklerini bildirdiler.


  Listeler, YSK’ya bugün bildirilecek

Siyasî partiler, milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirecekler.


   Unakıtan: Özal gözümüzü açtı

Türkiye’nin dışa açılması ve dünya ile entegre olması gerektiğini vurgulayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Özal ile birlikte gözümüz açıldı. Bugün Özal’ın partisiyiz diyerek ortalıkta dolaşıp konuşanlardan bahsetmiyorum. Özal hayatta olsa hepsini sopayla kovalardı” dedi.


  Amasyalı, adaylık başvurusunu çekti

Eski milletvekili İsmail Hakkı Amasyalı, CHP’ye yaptığı milletvekili aday adaylığı başvurusunu geri aldığını bildirdi.


  TBMM tatile girdi

Meclis, milletvekili genel seçimlerinin kesin sonuçları ilân edildikten sonraki 5. gün toplanmak üzere dün tatile girdi. Dün toplanan Danışma Kurulunda anlaşma sağlanması üzerine Danışma Kurulu teklifi , Genel Kurula sunuldu.


  Türk savunma füze sistemlerine dünya firmaları talip

Türk hava sahasının daha da etkinleştirilerek güçlendirilmesini amaçlayan hava savunma füze sistem projeleri arasında yer alan “orta irtifa hava savunma füze” sistemi ihalesinde, yarışacak firmalar netleşmeye başladı.


  Susuz yaz endişesi

Yağışların mevsim normallerinin çok altında seyretmesi ve özellikle İstanbul’da yazın su sıkıntısı olacağı endişesi insanları tasarrufa ve günlük alışkanlıklarında değişime zorlarken, bazı sektörler ve firmalar da yeni ürün tasarlamaya ya da var olan ürünlerini geliştirmeye başladı.


  Son sınıflara 1 hafta OKS izni

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (OKS) girecek ilköğretim son sınıf öğrencilerinin sınav izni bugün başlıyor.


  Türkiye ile Rusya kaçakçılığa karşı işbirliği yapacak

Türkiye ve Rusya Federasyonu Gümrük teşkilatları, özellikle uyuşturucu kaçakçılığına karşı ortak mücadele kararı aldı.


  İki ayda 140 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kapsamında son iki ayda yürütülen çalışmalarda 65 terörist ölü, 55 terörist sağ olarak ele geçirildi, 20 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Rauf Denktaş, taburcu edildi

KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.


  17 yeni üniversiteye rektör

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 17 yeni üniversiteye tedviren (yönetmekle görevli olarak) rektör görevlendirdi.


  Klima şişmanlatıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, klimaların yanlış kullanıldığında sinüzit, bronşit ve zatürre gibi hastalıklara sebep olabildiğini ve şişmanlamaya bile yol açtığını bildirdi.


  Matematik hiç bu kadar komik olmamıştı

Konya’da bir beldedeki ilköğretim okulunda görev yapan sınıf öğretmeni, çocuklara bölme işlemini kolay yoldan öğretebilmek için 15 öğrenciyle ‘’Paypay’’ adlı 45 dakikalık bir eğitici komedi filmi çekti.


  Yangında köpük sudan daha etkili

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, “Bu yıl yangına müdahalede uçaklar aracılığıyla köpük de kullanacağız. Çünkü bir defa atılan köpük, uçakla 5 defa atılan sudan daha etkili oluyor” dedi.


  Yeşilay’dan uluslar arası bağımlılık kongresi

Yeşilay’ın düzenlediği “I. Yeşilay Uluslar arası Bağımlılık Kongresi” İstanbul The Marmara Oteli’nde 28-31 Mayıs tarihlerinde üç gün süren bir organizasyonla gerçekleştirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004