Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dağıttığım notlar hadis ve Kur’ân tefsiri

ADD Isparta Şubesi tarafından valilik, Millî Eğitim ve Genelkurmay’a şikâyet edilen din kültürü öğretmeni Hasan Çelik, “Öğrencileri doğru bilgilendirmek için İslâm âlimlerinin eserlerinden faydalandım. Said Nursî’nin kitabından yapılan alıntı da Kur’ân’daki âyetlerden birinin tefsiri” dedi.


Başörtüsüne değinen tek parti

Meclise girmesi muhtemel partilerden, seçim beyannamesinde başörtüsü sorununa değinen tek partinin Demokrat Parti olması dikkat çekiyor. Seçim beyanna

Elazığ Ağar’ı bağrına bastı

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, memleketi Elazığ’da düzenlediği mitingde büyük ilgiyle karşılandı. Ağar, burada yaptığı konuşmada, “Partili


  Şahin: Gündemimizde af yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘’Gündemimizde ne vergi affı, ne de ceza affı var’’ dedi.


  ‘Vatanseverler’e gözaltı

Danıştay saldırısı dâvâsında serbest kalan isimler, Ümraniye’deki bombalarla ilgili soruşturmada tek tek yakalanıyor. Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi’ne baskın yapıldı. Genel Başkan Taner Ünal’la birlikte 20 kişi gözaltına alındı.


  Memur sandığı bekliyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ‘’22 Temmuz’da Türk milleti, kamu çalışanı ve Türkiye Kamu-Sen olarak sandıkta hesap soracağız. Ama bu hesap tarihi bir hesap sorgulaması olacak ve tarihe geçecektir’’ dedi.


  Ekmekte gramaj serbestleşecek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ekmek Tebliği’nde yapmayı planladığı değişiklik ile normal ekmekte 200 gramdan başlamak üzere uygulanan gramaj sınırlandırmasını kaldırmayı öngörüyor.


  ‘Uyuşturucu testi de yapılsın’

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılık Tedâvi Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Coşkunol, madde kullanımının trafik ihlâli ve ölümcül kaza riskini artırdığını bildirdi.


  Şehirlerden köylere kaçış hızlandı

Küresel ısınmanın etkisini arttırmasıyla sıcakla birlikte şehrin stresli hayatından da bunalan insanlar, deniz kenarları yerine yazı serin geçirmek için yüksek kesimlerdeki yazlık evleri tercih etmeye başladı.


  Milletin iradesine müdahale etmeyin!

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklama yapan ASDER Ankara Şubesi Başkanı Şahin Özdaş, “Yeter artık milletin iradesine müdahale etmeyiniz. İnancımız odur ki; inançla yükselen medeniyet kokuşmuş dünyaya bir güneş gibi doğacaktır” dedi.


  Çocuklar, TV’den yeni şeyler öğrenmiyor

Amerikalı psikologlar, küçük çocukların “Teletubbies” gibi onlar için özel olarak hazırlanmış programlardan bile yeni kelime öğrenmediğini belirttiler.


  AB’nin yeni dönem başkanı Portekiz

Portekiz, 6 aylık AB dönem başkanlığını bugün Almanya’dan devralıyor.


  Bingöl’de 33 şehit asker anısına anıt

Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993 yılında terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen 33 asker anısına yaptırılan anıtın açılışı yapıldı.


  Gurbetçi Türkiye’den vazgeçmiyor

Merkezi Almanya’nın Essen şehrinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfının (TAM) araştırması, Almanya’daki Türklerin çoğunluğunun Alman vatandaşlığına geçiş için Türk vatandaşlığından vazgeçmek istemediğini ortaya koydu.


  4 bin 270 kişi damdan düştü

Güneydoğu’da aşırı sıcaklar sebebiyle damda uyumayı tercih edenlerden 4 bin 270’i düşme sonucu yaralandı.


  Güneş enerjisiyle çalışan şapka üretti

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kavurucu sıcaklar Mersin’in Mut ilçesinde etkisini gösterdi.


  Yurt ve kredi başvuruları 2 Temmuz’da başlıyor

Üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrenciler, 2 Temmuz-5 Ağustos 2007 tarihleri arasında yurt, burs ve kredi için başvuruda bulunabilecekler.


  İlâca ‘referans ülke’ modeli

İlâç fiyatları belirlenirken AB üyeleri arasından her yıl en az 5, en fazla 10 ülke ‘’Referans ülke’’ olarak Sağlık Bakanlığınca belirlenerek bir tebliğle duyurulacak.


  AIDS tedâvisinde önemli adım

Hamburg ve Dresden şehrinde görev yapan Alman araştırmacıların, AIDS hastalığına yol açan HIV’in genini, laboratuvar ortamında ilk kez insan hücresinden çıkartmayı başardıkları bildirildi.


  Dünya şehirleşiyor

Londra’da açıklanan raporda, gelecek yıl şehirlerde yaşayan nüfusun 3,3 milyar olacağı belirtiliyor. Bu rakamın 2030’da 5 milyar olacağı tahmin edilen raporda, bunun da o yıllardaki dünya nüfusunun yüzde 60’ını teşkil edeceği kaydediliyor.


  Sultanlar, Mevlânâ Kültür Merkezini temizliyor

Sultanlar Grup şirketlerinden Tibet A.Ş. markası olan Camsil, 2007’nin Mevlânâ Yılı ilân edilmesi sebebiyle yıl boyunca Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Mevlânâ Kültür Merkezinin temizlenmesine destek oluyor.


  Özürlü çocuklara yaz okulu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), özürlülere yönelik düzenlediği “Yaz Okulu” uygulamasına başladı.


  3,25 milyar cep telefonu kullanıcısı var

Dünyada cep telefonu kullananların sayısının bu yıl sonunda 3.25 milyarı bulacağı bildirildi.


  Edirne’den 23 bin yolcu giriş yaptı

Edirne’de, sınır kapılarından son 24 saatte 15 bin 684’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 23 bin 165 yolcu geçiş yaptı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004