Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Türkmenoğlu ve Acar Ağabeyler

Hz. Üstad “Demek bir sevkiyat var...” diyor ya. Aynen öyledir.

Hz. Üstadımızın mübarek hayatında ve ulvî nur hizmeti içinde herbiri ayrı birer kıymet olan Mustafa Türkmenoğlu ile Vanlı Kâmil Acar Ağabeyler de âlem-i ahiret sevkiyâtına tâbi oldular.

Şu fani âlemden bâkî âleme göç eden bu bahtiyar ağabeylerden Mustafa Türkmenoğlu’nu dünya gözüyle görmek mümkün olmamıştı. Fakat Hz. Üstad’a hizmeti, kudsî Nur hizmetinde zor şartlar altında Nurun cefasını çektiği ayn-ı hakikattir.

Gazetemizde neşredilen, sonra neşriyatımız arasında kitaplaşan muhteşem hatıraları arasında gezinirken müşahede ettiğimiz zor şartlar altında gerçekleştirdiği Risâle-i Nur hizmeti ve Üstadımızın alâkasına mazhariyeti, Türkmenoğlu Ağabey’in manevî makamını göstermede bize işaret taşları verir.

Kâmil Ağabey’le uzun yıllara dayanan sıcak bir alâkadarlığımız ve ayrı bir hukukumuz vardı. Hz. Üstad, “Kemal” olan ismini “Kâmil” olarak değiştirmişti. Hep “Kâmil Ağabey” derdik. Nurlu mekânlarda kaldığımız yıllarda, zor gün ve devirlerde Üstad’a ve Nurlara hizmet hatıralarını bizimle hep paylaşırdı. Son Şahitlerde hatıraları bulunan Kâmil Ağabey, aslen Van’ın Muradiye kazasındandı. Sonraki yıllar Anadolu’ya göç ettikten sonra da hizmet bağlamında irtibatımız devam etmişti.

Gerek Türkmenoğlu ve gerekse Kâmil Acar Ağabeylerin kudsî nur hizmeti ve Üstadımıza hizmet bağlamında çok değerli ve kıymetli hatıraları mevcuttur. Mutlaka okunması ve dersler alınması gereklidir diye düşünüyorum.

Aziz ağabeylere Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil diliyorum.

Mustafa ÖZTÜRKÇÜ

20.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004