Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Herkes san’atında büyüktür

Farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Ankara’da bir araya geldi. Toplantının açış konuşmasını yapan Akademik Dayanışma Araştırma ve Geliştirme Derneği (ADAG) Genel Başkanı Gürbüz Aksoy, bir araya gelen meslekî kuruluşların ekip çalışması, iş bölümü ve istişareye önem verdiğini söyledi.

Herkesin kendi san’atında büyük olduğuna dikkat çeken Aksoy, “ferdin güçlü ve donanımlı olmasını sağlayıp, kabiliyetleri sisteme dönüştürerek ilgili alanlarda da katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Geçmişin tecrübeleriyle geleceğin hizmet programları üzerinde büyük bir heyecan ve şevkle çalışıyoruz” dedi.

Aksoy şöyle konuştu: “Faaliyetlerimizle mahiyet ve mânâ bütünlüğü içinde ruh-u asliyi incitemeden onu muhafazaya dayalı, sosyal hayatta mütesanid heyetlerle, tearüf, teavün, teşriki mesaî düsturlarıyla niyetleri amellere yansıtmaya çalışıyoruz.”

Toplantıya katılan STK temsilcilerinden bazıları da birer konuşma yaparak bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı.

Amaçlarının öğretmenlerin dışa açılan penceresi olmak olduğunu ifade eden Yeni Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Hasan Tanrıverdi, “Derneğimiz bir yıl önce kuruldu. Amacımız öğretmenlerin sesi olmak. Demokratik eğitim anlayışını mümkün olduğunca sağlamak. Kuruluşumuzdan bu yana geçen zaman zarfında Türkiye’nin üçte ikisini dolaştık. Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Samsun şubeleri ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yeni Eğitim dergisi 19. sayısına ulaştı. Yeni eğitim döneminden itibaren daha hızlı ve şevkli faaliyetlere devam edeceğiz” dedi.

Birliktelikten sinerji doğar

Birlikteliğin sinerji meydana getirdiğine dikkat çeken Yeni Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİSİAD) Genel Başkanı Şevket Sipahi de benzeri programların sürekli yapılması gerektiğini söyledi. Sipahi, “2003 Aralık ayında kurulan derneğimizin misyon ve vizyonu belirlenmiştir. Üyelerimize yönelik eğitim faaliyetlerimiz devam etmektedir. Üyelerimizin düşüncelerine çok önem veriyoruz. Başkalarını demokratlığa teşvik etmekle birlikte kendimiz de bunu yaşayabilmeliyiz. Büyük bir üye potansiyelimiz var. Bunlara ulaşarak bir yıl içinde en az 10, iki yıl içinde 20 ilde teşkilâtlanmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal Etüdler Derneği (SETÜD) Genel Başkanı Mehmet Ali Kılıç da derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini anlattı.

Toplantıda bir çok üye de duygu ve düşüncelerini ifade ederken, birlikteliğin sürmesi dileğinde bulundu.

İbrahim DOĞRU / ANKARA

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Herkes san’atında büyüktür

  Bakırcılar çarşısında tek başına kaldı

  Gökbük Kanyonu hayran bıraktırıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004