Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünyanın çatışmaya tahammülü yok

Avrupa Konseyi Parlamento Meclisi Başkanı Rene van der Linden, ne Avrupa’nın, ne de dünyanın medeniyetler arası bir çatışmaya girmeye tahammülü olmadığını söyledi. Kültürel ve Dinler arası Diyalog Konferansında konuşan Linden, “Dinler ve kültürler arası diyalog zamanımızın önemli olaylarından biridir. Politikacılar bu konuya öncelik vermelidir” dedi.


42.5 milyon seçmen

Türkiye, bugün 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidiyor. 42 milyon 533 bin 41 seçmen, 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak. Vatand

Seçim günü yasakları

Propaganda dönemi, siyasî partilerin radyo ve televizyonda dün yaptıkları son konuşmalarla saat 18.00’de sona erdi. Bu saatten bugün saat 21.00’e kada


  Tatilci seçmenler dönüyor

Ege ve Akdeniz sahillerinde tatillerini geçiren çok sayıda vatandaş, bugün yapılacak seçimler sebebiyle oy kullanmak için dönüş yolcuğuna başladı.


  YSK Başkanı Aydın: Seçime hazırız

Hakan Der - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçime her yönüyle hazır olduklarını belirterek, bütün seçmenleri oy vermeye çağırdı.


  Başörtülüler çözüm bekliyor

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun Abdi İpekçi Parkında her hafta yaptığı “başörtüsüne özgürlük” eylemlerinin 76. haftasında konuşan Esra Duru, “Çözüm için direndik ve bekledik. Artık hayal kırıklığı değil sorunlarımıza çözüm bekliyoruz” dedi.


  Türkiye, Avrupa için gerekli

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, dengeli ve demokratik bir Türkiye’nin Yunanistan’ın da bulunduğu coğrafya ile beraber Avrupa için gerekli olduğunun altını çizdi.


  Polise roketli saldırı

Terör örgütü PKK üyeleri, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi girişindeki polis noktasına roketli saldırı düzenledi. Saldırıda, 2 polis memuru hafif yaralandı.


  Büyükelçi Baird: Sınırötesi operasyonla ne kazanılır anlamıyoruz

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird, Türkiye’nin şimdiye kadar terör örgütü PKK’ya karşı gösterdiği direnci takdir ettiklerini ancak Irak’ın kuzeyine yapılacak muhtemel sınırötesi operasyonla “ne kazanılacağını anlamadıklarını” söyledi.


  Zana hakkında soruşturma

Kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana hakkında, önceki gün Iğdır’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşma sebebiyle soruşturma açıldı.


  Derneğimizin adı kullanıldı

Bazı internet haber sitelerinde ve gazetelerde, gazetemizi hedef alan açıklamaların sahibi gibi gösterilen Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Av. Halil Doğan, derneğin 2. Başkanı Av. Kadir Akbaş ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Sözcülüğünü derneğin Genel Sekreteri Ahmet Nazlı’nın üstlendiği bir grubun yaptığı basın açıklamasının kendilerini bağlamadığını ifade eden Av. Halil Doğan, söz konusu yayın kuruluşlarına dernek adına tekzip metni gönderdiklerini söyledi.


  Üniversitelerde tanıtım günleri

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih ve yerleştirme heyecanı başladı. 23 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek tercih sürecinde, üniversiteler adaylara yardımcı olmak ve okullarını tanıtmak için faaliyetler düzenliyor.


  Tarihî eser operasyonu

Eminönü’nde bir iş yerine düzenlenen operasyonda, Yunan ve Roma dönemlerine ait olduğu belirtilen 449 parça tarihi eser ele geçirildi.


  THY’de greve doğru

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İŞ) tarafından asılan grev kararı ile ilgili, ‘’Herkesi sağduyulu olmaya ve bu kuruma sahip çıkmaya çağırıyoruz. Grevin kazananı olmaz’’ dedi.


  Halfetililer ‘’sosyal şok’’ yaşadı

GAP Projesi kapsamında inşa edilen Birecik Barajı sebebiyle 5’te 2’lik bölümü sular altında kalan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, maddî zararları karşılanan vatandaşlar, taşındıkları ‘’Yeni Halfeti’’de sosyal açıdan çeşitli sorunlar yaşıyor.


  Aliağa’daki yangın söndürüldü

İzmir’in Aliağa İlçesindeki Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOBSİ) Kubilay Boya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü.


  Anız yangınları, ısınmayı arttırıyor

Bazı çiftçiler için tarlanın temizlenmesinden ibaret gibi görünen anız yangınlarının, karbondioksit açığa çıkması sebebiyle küresel ısınmayı arttırdığı bildirildi.


  Ergenlerin kafası karışık

Ankara Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, küreselleşmenin en çok ergenleri etkilediğini belirterek, ‘’Ergenler, dünyanın öbür ucundaki insanların etkilerine fazla maruz kalmaya başladı’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004