Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

YERLİ ANTRENÖRE DÖNÜŞ

Süper Ligde geçen sezona 9 yabancı antrenörle başlayan kulüpler bu sezona 15 yerli teknik adamla giriyor. Yeni sezonda F.Bahçe, G.Saray ve A.Gücü yabancı hocalarla lige merhaba diyecek. Geçen sezon 6 kulüp lige yabancı antrenörlerle başladıktan bir süre sonra Türk teknik adamlara takımlarını emanet etti.

Süper Lig'de mücadele eden 18 kulüpten 15'i yeni sezonda takımı yerli teknik direktöre emanet etti. Super Lig'de geçen sezon 9 takım yabancı antrenörle sezona başlarken, bu sezon ise 15 takım yerli teknik adamla sezona 'merhaba' diyor. 2006-2007 sezonuna yabancı antrönerle başlayan takımlardan, Fenerbahçe Arthur Zico, Beşiktaş Jean Tigana ,Galatasaray Eric Gerets, Trabzonspor Sebastian Lazaroni, Gaziantepspor Walter Zenga, Denizlispor Faruk Hadzibegiç, Ankaragücü Bozinoksi, Sakaryaspor Nejat Biyediç ve Sivasspor Karol Pecze ile mücadele etti.

2007-2008 sezonunda ise 3 takım yabancı hoca ile sezona hazırlanırken, 15 takım yerli hoca ile sezonda yer alacak.Sezona Ankaragücü Hans Peter Briegel, Fenerbahçe Arthur Zico, Galatasaray Karl Heinz Feldkamp ile girerken, Ankaraspor (Aykut Kocaman), Beşiktaş (Ertuğrul Sağlam), Bursaspor (Bülent Korkmaz), Rizespor (Samet Aybaba), Denizlispor (Güvenç Kurtar), Gaziantepspor(Mesut Bakkal), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Abdullah Avcı), Gençlerbirliği OFTAŞ Spor (Osman Özdemir), Kasımpaşa (Kadir Özcan), Kayserispor (Tolunay Kafkas), Konyaspor (Nurullah Sağlam), Sivaspor (Bülent Uygun), Trabzonspor (Ziya Doğan), Vestel Manisaspor (Giray Bulak) ise yeni sezon için yerli hocaları tercih etti.

Geçen sezon 6 kulüp lige yabancı antrenörlerle başladıktan bir süre sonra Türk teknik adamlarına takımlarını emanet etti. Trabzonspor lige Sebastian Lazaroni'yle başladıktan 4 hafta sonra takımı Ziya Doğan'a teslim ederken, Denizlispor Faruk Hadzibegiç'in yerine Güvenç Kurtar'ı, Gaziantepspor Walter Zenga yerine Erdoğan Arıca'yı, Ankargücü Bozinoski yerine Hikmet Karaman'ı, Sakaryaspor Nejat Biyediç yerine Şaban Yıldırım'ı ve Sivasspor Karol Pecze yerine Bülent Uygun'u takımın başına getirmişti.

Ayrıca geçen sezon Süper Lig'de yer alan ve küme düşen Kayseri Erciyesspor lige Mustafa Uğur'la başlarken, kötü sonuçlar nedeniyle takımın başına Werner Lorant'ı getirmiş, kötü gidişe yine 'dur' diyemeyen mavi-siyahlılar sezonu genç teknik adam Bülent Korkmaz ile tamamlamıştı.Çaykur Rizespor ise geçen sezon Güvenç Kurtar, Saffet Susiç ve Rıza Çalımbay'la çalışmıştı.

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YERLİ ANTRENÖRE DÖNÜŞ

  Carlos: Zico hayranıyım

  Beşiktaş yabancı transferde ısrarlı

  Briegel: Avusturya kampı iyi geçiyor

  Mardin'de tenis kulübü kuruldu

  İpek Şenoğlu yarı finale yükseldi

  Mahmuti garanti istiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004