Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

AVRUPA'DA BAŞARI ZAMANI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa'da başarının çok önemli olduğunu belirterek, ''Bazı şeyleri başarmanın zamanı geldi'' dedi. FB TV'de, ''Kamp Günlüğü'' programının konuğu olan Zico, yeni sezonda saha içi ve saha dışında herkesin işini iyi yapması gerektiğini belirtti.

Zico, ''Herkes her türlü zorluklara hazırlanmalı. Şampiyonlar Ligi, Avrupa başarıları çok büyük öneme sahip. Bazı şeyleri başarmanın zamanı geldi. Kadromuza baktığımızda Avrupa'daki takımlardan aşağı kalan hiçbir yanımız yok. Futbolcular ve teknik heyetin başarıya inanması, bu doğrultuda saha içinde ve dışında çalışması gerekiyor'' diye konuştu.

CARLOS ÖRNEK ALINMALI

Zico, Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'u değerlendirirken, ''Carlos, başarıya doymamış, teknik bir oyuncu'' dedi. Carlos'un her türlü futbolcu için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Zico, yıldız futbolcuyla ilgili şunları söyledi: ''Roberto Carlos'un kariyeri, yaptığı şeyler ve futbol mantığı, onun tecrübesinin en güzel göstergesidir. Ben dahil, herkesin ondan öğreneceği çok şey var. Onunla 1998 Dünya Kupası'nda milli takımda beraber çalıştık. Ben o zaman teknik kadrodaydım, ama teknik direktör değildim. Şimdiki gibi yakın değildik, konuşma imkanı bulamıyorduk. Şimdi daha fazla bilgi ve fikir paylaşabiliyoruz. Bu da ikimiz için de avantaj oluyor. Carlos, profesyonel, kazanmak adına agresif olan, hırslı, sempatik, başarıya doymamış, teknik bir oyuncu. Duruşu, tekniği ve ismiyle Fenerbahçe'nin başarıları için her şekilde kullanılması gereken bir oyuncu. "

HEDEF TÜM KUPALAR

Zico, yeni sezon öncesi yaptıkları hazırlık maçlarını da değerlendirirken, genel anlamda iyi olduklarını, Süper Kupa maçına hazır olmayı hedeflediklerini söyledi. Hazırlık maçlarında kanat organizasyonlarını iyi yaptıklarını anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Futbolcuların orta yapacakları zaman birbirlerini iyi görmeleri, kanat organizasyonlarının tüm varyasyonlarını mükemmel uygulamaları beni mutlu etti. Biraz daha şut çalışmalarına ağırlık vermeliyiz. Son vuruşlarda çok daha iyi olmalıyız. Bu, gol sayımızı arttıracak'' şeklinde konuştu.

YENİLER ZORLUK ÇEKECEK

Zico, amacının defans yaparken de atakta da beraber, toplu hareket eden bir takım oluşturmak olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Bu sene bunu biraz daha iyi yapabileceğiz. Çünkü birbirini iyi tanıyan bir takımız. Yenilerden Gökhan, Wederson, Gürhan, İlhan ve Ali gibi Türk futboluna adapte olmuş futbolcular için bizim futbol mantalitemizi oturtmanın çok zor olmayacağını düşünüyorum. Colin Kazım biraz zorlanabilir. Çünkü farklı bir ekolden geliyor."

23.07.2007


 

Trabzon'da futbolcular turdan emin

UEFA Intertoto Kupası 3. Turu'nda Romanya'nın FC Otelul Galati takımı ile yaptığı ilk maçta 21 yenilen Trabzonspor, şehre umutlu döndü.Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Galati'de oldukça sıcak bir hava olduğunu, buna alışık olmadıklarını ifade ederek, "Sıcak hava bizim için iyi olmadı ama sonuçta gücümüz belli. Trabzon'da turu geçmeliyiz" dedi.

Sayitoğlu, futbolda sonuçlara ilişkin bir şey söylemenin zor olduğunu, ancak rakiplerinin gücünün belli olduğunu belirterek, Trabzonspor'un bu skorla kendi sahasında rahatlıkla sonuca gitmesi ve turu geçmesi gerektiğini söyledi.

Maçta gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kalan Çağdaş, Galati'de sıcak bir hava olacağını bildiklerini, ancak maç günü olduğu kadar aşırı bir sıcak beklemediklerini söyledi. Maçtaki hava şartlarına alışmak için sürekli 18.00'de antrenman yaptıklarını vurgulayan Çağdaş, "Ancak inanılmaz bir sıcak hava vardı. Bu da bizi yüzde 100 etkiledi. Onlar ise hava şartlarına bizden daha fazla alışıktılar. Ama yine de kazanabileceğimiz bir maçtı" dedi.

Trabzonspor'un golünü atan Ersen Martin, rakipleri hakkında fazla bilgileri olmadığını, ancak kendi sahalarında iyi oynadıklarını bildiklerini kaydederek, "Golü attığımız iyi oldu. Kendi taraftarımız önünde turu geçeceğimize inanıyorum. İkinci maçta da gol atıp bu maçta attığım golü daha anlamlı hale getirmek ve turu geçen taraf olmayı istiyoruz" diye konuştu. Ersen, her şeye rağmen 21'in, 10'lık skordan daha iyi bir skor olduğunu, Trabzon'da bir gol attıkları takdirde turu geçebileceklerini sözlerine ekledi.

Ayman ise 21'lik skoru Trabzon'da değiştirebileceklerini, bunun için güçleri olduğunu vurgulayarak, "Alışık olmadığımız bir hava vardı. Maçın hakemi de iyi değildi. Rakibimiz çok agresif oynadı" dedi.

23.07.2007


 

Galatasaray dün evine döndü

Galatasaray Futbol Takımı, İsviçre ve Almanya'da 15 gün süren yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak İstanbul'a döndü.

Galatasaray, yeni sezona kadar 4 hazırlık karşılaşmaları oynayacak. İstanbul Olimpiyat Stadı'nda 26 Temmuz Perşembe günü kendi içinde iki takım halinde bir antrenman maçı yapacak olan Galatasaray, 29 Temmuz Pazar günü ise İstanbulspor ile yine aynı statta özel maç yapacak. Daha sonra 31 Temmuz Salı günü Bolu'ya gidecek olan Galatasaray takımı, 1 Ağustos Çarşamba günü Boluspor ile karşılaşacak. Galatasaray son olarak 3 Ağustos Cuma günü İzmir'e gidecek ve 4 Ağustos Cumartesi günü İzmir Atatürk Stadı'nda Karşıyaka ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

23.07.2007


 

Carlos'un ücreti 240 sporcunun kazancına bedel

Fenerbahçeli Roberto Carlos'un 4 milyon avroluk yıllık geliri, 240 bayan voleybolcunun bir sezondaki toplam kazancına eşit.

Fenerbahçe'ye transferiyle olay olan ve tüm dünyanın gözünün Türkiye'ye çevirmesine neden olan Brezilyalı futbolcu Carlos, 3 yıllık sözleşme yaptığı sarılacivertli kulüpten yıllık 4 milyon avro (7 milyon 80 bin YTL) alacak. Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde geçen sezon mücadele eden 15 kulüp, takımlarında forma giyen 240 sporcuya YTL ve döviz bazında yaptığı ödemelerin toplamı ise 7 milyon 87 bin 608 YTL'lik bir bütçeyi ortaya koyuyor.

EN ÇOK PARAYI ALIYORLAR

Bayanlarda bu sezon şampiyonlar ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe'nin kadrosunda yer alan Brezilyalı smaçör Ana Beatriz Chagas, sarılacivertli kulüpten geçen sezon aldığı 170 bin dolar (255 bin 510 YTL) ile bayanlar voleybol birinci ligi'ndeki en pahalı oyuncu unvanını aldı.

23.07.2007


 

Antalya voleybolun Avrupa merkezi

Türkiye, Avrupa'nın plaj voleybolu merkezi oluyor. Grand Prix Bayanlar, Olimpiyat Erkekler ve 2009 Avrupa Şampiyonası gibi üç önemli organizasyonun Türkiye'de yapılması kararlarının ardından, Avrupa'nın plaj voleybolundaki en büyük merkezinin Antalya'da yapılmasına karar verildi.

Aralarında Yunanistan ve Fransa gibi ülkelerinde bulunduğu birçok ülkenin talip olduğu ''Avrupa Plaj Voleybolu Merkezi'' için Perşembe günü Antalya'ya gelen ve üç gün boyunca incelemelerde bulunan Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andrei Meyer, Türkiye'nin, bu merkezle ilgili olarak yeterli alt yapı ve doğal şartlara sahip olduğunu gördüğünü belirterek, merkezin Antalya bölgesinde kurulması kararı verdi.

23.07.2007


 

Emre Belezoğlu ne zaman oynayacak?

Newcastle’dan ayrılmak istemediğini açıklayan Emre Belözoğlu’nun yeni teknik direktörü Sam Allardyce, takımdaki 67 oyuncunun eski çalıştırıcılar Graeme Souness ve Glenn Roeder’in kovulmasında etkin bir rol oynadığını ifade etti.

İçinde Emre ve Michael Owen’ın da bulunduğu grubun sürekli sakat olduğuna dikkat çeken Allardyce, “Oynamadan para alıyorlar. Ben futbolcuma neden sakat olduğunu sorarım. Newcastle’da büyük bir disiplinsizlik olduğu belli. Bunu en kısa zamanda çözeceğim'' açıklamasını yaptı. Allardyce, “Son maçta sakat olduğu için oynamayan oyuncum, tedavi olmadı ve tatile gitmeyi tercih etti'' diyerek, isim vermeden milli futbolcumuzu eleştirdi. Teklif gelmesi halinde bazı futbolcuları satmayı düşündüğünü söyledi.

23.07.2007


 

Efes skorer oyuncu arıyor

Efes Pilsen'de skorer oyuncu arayışları sürüyor. Genel Menajeri Engin Özerhun, bu pozisyon için listelerinde 3 adayın bulunduğunu belirterek, ''Bunlardan ikisi Alan Anderson ve Rawle Marshall.

Bir diğer aday ise Denver Nuggets'ın antrenörü George Karl'ın oğlu Coby Karl. Ancak Coby Karl'ın gelmesi düşük bir ihtimal'' diye konuştu.

23.07.2007


 

Eski milli boksör dondurma satıyor

Osmaniyeli eski boksör Hüseyin Türk, geçimini güllü dondurma ve yöresel yiyecek "bici bici" satarak sağlıyor.

1982 yılında boks sporuna başladığını ve çok sayıda başarı elde ettiğini, sporu 1998'de Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam ile yaptığı maçtan sonra bıraktığını belirte Türk, "Birçok milli sporcu yetiştirdim" dedi.

23.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004