Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

REKORLA BAŞLADI

Galatasaray’ın milli futbolcusu Hakan Şükür, geçen sezon yakalayamadığı gol rekorlarına, bu sezon ligin başında ulaşmayı başardı. Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak’ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcu, Turkcell Süper Lig’de geçen sezon gol yollarında umduğunu bulamadı.

Çaykur Rizespor maçının son bölümünde 2 gol birden atan Hakan Şükür, sarı-kırmızılı forma altında 219 gole ulaşarak, Metin Oktay ile bu maç öncesinde 217 golle paylaştığı ‘’Galatasaray forması altında en çok gol atan futbolcu’’ rekorunu eline geçirdi.

Hakan Şükür, Türkiye Ligleri’nde de toplam 240 gole ulaşarak, Tanju Çolak’a ait olan ‘’En çok gol atan’’ futbolcu rekoruna da ortak oldu. Hakan, 1 gol daha atması halinde bu rekora da tek başına sahip olacak.

Lig maçlarında son golünü 27 Ocak’ta, sarı-kırmızılı takımın cezası sebebiyle Ali Sami Yen Stadı’nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor’a atan Hakan Şükür, bu karşılaşmadan sonra ligde gol bulamamıştı.

Hakan Şükür, sarı-kırmızılı takımın geçen sezondan kalan 5 maçlık seyircisiz oynama serisinin ilkinde 2 gol birden bularak rekortmen sporcular arasında yerini aldı.

Hakan Şükür, büyük mutluluk yaşadığını söyledi. İsminin Metin Oktay ve Tanju Çolak gibi önemli isimlerle yan yana olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden golcü futbolcu, ‘’Geçen sezon hem futbol olarak, hem de psikolojik olarak zorlu geçti. İnşaallah bu rekoru kıracağım’’ dedi. Futbol hayatını Galatasaray’da noktalamak istediğini yineleyen Hakan Şükür, bu sezon hedefinin sorulması üzerine de ‘’UEFA Kupası yeniden neden olmasın’’ diye cevap verdi.

Diğer yandan, Lincoln’ün yerine oyuna giren Arda, takım olarak çok iyi bir oyun sergilediklerini ve Lincoln’ün de müthiş bir oyunla inanılmaz bir gole imza attığını ifade ederek, ‘’O böyle oynasın, ben hep kulübede oturmaya razıyım’’ dedi.

LİNCOLN GÖZ DOLDURDU

Galatasaray, Çaykur Rizespor’u sezonun ilk maçında mağlup ederken, yeni transfer Brezilyalı Lincoln göz doldurdu. Lincoln, ilk yarıda uzaktan attığı mükemmel gol ile Turkcell Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaparken, etkili oyunuyla da ilerisi için umut verdi. Lincoln, oyunda kaldığı süre içinde Çaykur Rizesporlu oyuncuların faullerine de maruz kaldı. Maçta bu futbolcuyu tutan Cumhur, Lincoln’ü faullerle durdurmaya çalıştı. Brezilyalı futbolcu, maçın 65. dakikasında yerini Arda’ya bıraktı. Sol baldırından sakatlanın futbolcuya, hemen saha kenarında buz tedavisi uygulandı.

KALLİ: MEMNUN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ise, Çaykur Rizespor karşısında aldıkları 4-0’lık galibiyet için ‘’Memnuniyet verici’’ ifadesini kullandı. Feldkamp, takımının sergilediği futbolun kendisi açısından önemli olduğunu ifade ederek, ‘’Yeni oyuncularımızın katılımı sonrası, bu grubu takım haline getirdik. İçinde bulunduğumuz durumdan memnun olmamak elde değil’’ dedi.

Lincoln’un ortaya koyduğu futbol ve attığı gol için de Feldkamp, ‘’Benim için tek başına önemli değil’’ derken, ‘’Önemli olan takımımın bu golleri atacak pozisyonları hazırlaması. Benim için bu önemli. Bugün bütün olarak iyiydik’’ diye konuştu.

14.08.2007


 

Fener taraftarı turkuazı sevdi

Fenerium mağazalarında kısa süre önce satışa çıkan turkuaz renkli Fenerbahçe özel forması, taraftardan yoğun ilgi görüyor.

Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı ve Fenerium Konya Mağazası sahibi Bülent Kaşdoğan, Fenerbahçe’nin 2007-2008 sezonunda giyeceği formalar, antrenman formaları ve taraftar ürünlerinin geçen ayın sonunda İstanbul’da düzenlenen defileyle tanıtıldığını anımsattı.

Bu defilede tanıtılan formalardan ikisinin taraftardan çok büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Kaşdoğan, bunların, Fenerbahçe’nin 1907 yılında kurulduğu dönemdeki ilk renklerini yansıtan çubuklu sarı-beyaz formayla Şampiyonlar Ligi için tasarlanan turkuaz renkteki forma olduğunu söyledi. Bu 2 formadan, tanıtım sırasında Roberto Carlos’un da üzerinde taşıdığı turkuaz renkli formaya daha büyük bir ilgi olduğunu dile getiren Kaşdoğan, ‘’Bu formaların taraftarlarca beğenileceğini düşünüyorduk, ancak turkuaz renkli formaya gösterilen yoğun ilgi bizi de şaşırttı’’ dedi.

Sezonun en önemli maçı

Fenerbahçe’nin Uruguaylı futbolcusu Lugano, Anderlecht takımı ile yarın yapacakları Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının çok önemli olduğunu vurgulayarak, ‘’İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını unutup, sadece Anderlecht maçına odaklanmalıyız’’ dedi. Lugano, FBTV’ye yaptığı açıklamada, Anderlecht maçlarını kaybetmeleri halinde Şampiyonlar Ligi’ne kalamayacaklarına dikkati çekerek şunları söyledi: ‘’Bence Anderlecht maçı, şu an için sezonun en önemli maçı. Çünkü, kaybı halinde Şampiyonlar Ligi’nden elenmiş oluyorsunuz. Bu yüzden bunun önemini hem biz futbolcular, hem teknik ekip, hem de taraftarların çok iyi kavraması gerekiyor. Bu turu geçmemiz bizim açımızdan çok iyi olur. Hem moral kazanırız, hem de guruplara kalırız.’’

ANDERLECHT MAÇINA İNGİLİZ HAKEM

Fenerbahçe’nin Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın akşam kendi sahasında Belçika’nın Anderlecht takımı ile yapacağı ilk maçın hakemleri belli oldu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek.

14.08.2007


 

Beşiktaş, Zürih yolcusu

Beşiktaş, Zürih takımıyla yarın oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı için bugün İsviçre’ye gidecek.

Özel uçakla bu sabah İsviçre’nin Zürih şehrine geçecek olan siyah-beyazlılar, akşam saatlerinde de maçın oynanacağı Hardtrum

Stadı’nda son çalışmasını yapacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da son antrenman öncesi FC Zürih maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Öte yandan Beşiktaş’ın, İsviçre’nin Zürih takımıyla oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçını İngiliz hakem Mike Riley yönetecek. Zürih Hardtrum Stadı’nda TSİ 21.15’te oynanacak olan karşılaşmada Riley’in yardımcılıklarını David Bryan ve Gavin Ward yapacak. Karşılaşmada 4. hakem olarak ise Andre Marriner görev alacak.

14.08.2007


 

SEYİRCİ YANLIŞ YAPTI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, lige 3 puanla başlayarak daha sonraki haftalarda daha moralli olmak istediklerini belirterek, ‘’İlk yarı pozisyon olarak bizim takım daha iyiydi. İkinci yarı rakip bizden iyiyken golü bulduk. Sonuçta son 45 dakikada gelişen bir pozisyon işi bu hale getirdi. Çok üzgünüm’’ dedi.

Sivassporlu futbolcu Balili’yi eleştiren Doğan, şöyle devam etti: ‘’Balili, geçen seneden beri her maçta çok tahrik yapıyor. Bunu bir insan kalkıp da gündeme getirmiyor. Ben arkadaşlarınızla sohbet ederken ‘bu Balili bir gün bir şeyler yapacak’ dedim. Balili yaptı, ama benim oyuncularım da günahsız değil. Faulde dikkatli olmalı ve bu tahriklere kapılmamalıydılar. Seyircinin de yaptığı yanlıştı. Trabzonspor lige moralli başlarken sahaya atlamak doğru değil. Dünyada bunun onaylanması mümkün değil.’’

UYGUN: SAVAŞ YAPMIYORUZ

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise ligin hareketli ve istenmeyen olaylarla başladığını belirterek, ‘’Ama ben Sivasspor adına sahada futbolun güzelliklerini yansıtan, futbolun mücadelesini veren fakat herhangi bir şekilde pislik yapmayan, futbolu da iyi oynayan bir durum yaşadım. Birçok pozisyonda golü bulamadık. Son dakikada istemediğimiz, tasvip etmediğimiz olaylar sonucu seyircilerin sahaya girmesiyle sahadan 1-0 mağlup ayrıldık. Üzüntülüyüz, futbol adına çok fazla bir şey konuşmak istemiyorum’’ dedi.

Uygun, ‘’Futbol oynuyoruz. Biz savaş yapmıyoruz veya kimseyle düşmanca dövüşmüyoruz. Hepimiz kardeşiz. Futbolcular da sahada ellerinden geldiği kadar mücadelelerini yerine getirdiler’’ diye konuştu.

KARARI FEDERASYON VERECEK

Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasının 90. dakikasında çıkan olaylar sonucunda hakem Bülent Demirlek, soyunma odasında Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ı odasına çağırdı. Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın da yer aldığı toplantının ardından hakem Demirlek, yaklaşık 45 dakika duran maçı tatil etti. Karşılaşma ile ilgili son kararı Futbol Federasyonu verecek.

2 KİŞİ GÖZALTINDA 2 KİŞİ ARANIYOR

Çıkan olaylar sebebiyle tatil edilen karşılaşmanın ardından olaylarla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki karşılaşmada çıkan olaylara karıştığı belirlenen 2 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, olaylarla ilgili olarak 2 kişinin daha arandığını kaydettiler.

ÖMER RIZA'NIN BEYİN TOMOGRAFİSİ ÇEKİLDİ

Olaylı maçta, bordo-mavili futbolcu Ömer Rıza’nın başına darbe aldığı ve önceki gece hastaneye götürüldüğü bildirildi. Kulüp doktoru Ahmet Kalaycıoğlu, Ömer Rıza’nın ilk tedavisini hemen statta yaptıklarını kaydederek, ‘’Bu futbolcuyu KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine getirdik ve orada tomografi çektirdik. Önemli bir şey olmadığına karar verdik ve geceyi evinde geçirdi’’ diye konuştu.

14.08.2007


 

Kayseri’yi iyi günler bekliyor

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligin ilk maçında iyi bir başlangıç yaptıklarını ve devamını getirmek istediklerini belirtti.

Kafkas, 3-1 galip ayrıldıkları Vestel Manisaspor karşılaşması sonrası herkes için her başlangıcın zor olduğunu ifade etti.

Karşılaşmada zaman zaman telaş ve gereksiz panik yaptıklarını kaydeden Kafkas, şunları söyledi: ‘’Zaman zaman telaş yaptık, ama buna rağmen kazanmasını bildik. Bazı net pozisyonları değerlendiremedik. Basit bir hatayla gol yedik. Futbol hata affetmiyor. Vestel Manisaspor iyi bir takım, ilk maçın stres ve gerginliği onlarda da vardı. Rakibi kutluyorum. İyi başlangıç yaptık, devamını getirmek istiyoruz. Çabuk atağa çıktığımız zaman iyi pozisyon yakalıyoruz. Takımın daha iyi olacağına inanıyorum, iyi günler bizi bekliyor.’’

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak da özellikle ilk yarıda çok pozisyon bulmalarına rağmen, gol bulmakta sıkıntı çektiklerini bildirdi.

14.08.2007


 

Karasu: Üç puanı kaçıran Bursa'ydı

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Karasu, Denizlispor karşısında çok iyi bir oyun sergilediklerini, ancak sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Maçın başlama düdüğünün çalmasıyla birlikte yeşil-beyazlı oyuncuların büyük bir mücadele örneği gösterdiklerini anlatan Karasu, ‘’Denizlispor’dan iyi oynadık. Galibiyeti kaçıran taraf bizdik, ancak deplasmanda alınan bir puan da iyidir’’ dedi.

Karasu, ligin ilk maçında takımı çok beğendiğini, bunun da gelecek maçlar için kendisini umutlandırdığını ifade ederek, şöyle konuştu: ‘’Yeni transferlerimizin de takıma uyumu sevindirici. Kalecimiz Vega, mükemmeldi. Cihan, Mustafa Sarp, Tum da iyi oyun sergiledi. Her şey daha iyi olacak’’ Karasu, gelecek hafta kendi saha ve seyircileri önünde karşılaşacakları Galatasaray maçından mutlak 3 puan beklediğini de sözlerine ekledi.

14.08.2007


 

Yenilenen Antep’te galibiyet sevinci

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, yeni oluşan bir takım olmalarına rağmen, ligin ilk maçını galibiyetle bitirmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Bakkal, oyuna iyi başladıklarını, golü erken bulduklarını belirterek, ‘’Oyuncularımın coşkulu ve arzulu oynamaları, ikinci golü istemeleri sebebiyle defansta gedikler verdik, ama takım olarak genelde iyi oynadık. Gaziantepspor ilerleyen haftalarda daha iyi olacak’’ dedi. Kasımpaşa Teknik Direktörü Kadir Özcan ise tecrübeli Gaziantepspor karşısında futbolcularının çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu, ancak maçı tecrübenin kazandığını söyledi.

14.08.2007


 

G. Birliği'nde hedef Avrupa

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, ‘’Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak, bu sezon bunu başaracağız’’ dedi.

Muammer Akyüz yaptığı yazılı açıklamada, önceki akşam oynadıkları Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçından 2-1’lik yenilgiyle ayrıldıklarını belirterek, yenilginin sebebini, ‘’OFTAŞ Sporlu genç futbolcuların uzun zamandır bir arada oynaması ve çok koşan bir takım olmasının yanında 3 puanı daha çok isteyen taraf olmaları galip gelmelerini sağladı’’ diye açıkladı.

Akyüz, sezon başı olması sebebiyle aslında hiçbir takımın lige tam olarak hazır olmadığını kaydederek, ‘’Bütün takımlar yeni transferler peşinde. Biz de transfer sezonu içinde ihtiyaç görülen mevkilere gerekli transferleri yapacağız. Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak, bu sezon bunu başaracağız’’ ifadelerini kullandı.

14.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri