Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Çankaya boykotu!

Baykal’ın CHP’si hâlâ kriz peşinde! Seçimler yapılmış, halk iradesi belli olmuş, ama CHP’de herhangi bir değişiklik yok.

Eski hamam eski tas!

Baykal ve sözcüleri, bugün daha hâlâ kriz üstünden politika yapmaya çalışıyorlar.

Aba altından sopa göstermeyi, asker kışkırtıcılığı yapmayı bunca tecrübeye rağmen daha hâlâ demokratik politika sanıyor Baykal ve sözcüleri.

Öyle anlaşılıyor ki, Türkiye’yi çekmek istedikleri suların ne kadar tehlikeli olduğunu göremeyecek kadar hırs bürümüş durumda gözlerini.

O kadar ki, kriz politikasına hayır diyenlere, sorumlu davranarak siyaseti Meclis zeminine çekmek isteyenlere—bu arada MHP’ye—çatıyorlar. CHP’nin eleştirileri konusunda MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın tepkisi şöyle:

“CHP’nin cumhurbaşkanlığı politikası iflas etmiştir. Uzlaşma uzlaşma diyerek Türkiye’yi gerdiler. Türkiye’yi kriz ortamına sürükleyen siyasi anlayışın mimarları, politikalarını gözden geçirmelidirler.”

Yeni MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı da CHP’nin kriz politikasını eleştiriyor:

“Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm aranacak yer TBMM’dir. Meclis sürekli açık ve çalışır halde olmalıdır ki, siyaset yapılabilsin. Krizin, kaosun geldiğimiz noktada kime ne faydası oldu?”

Baykal’ın kriz politikasını ya da Çankaya boykotunu reddeden yalnız MHP değil. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün ziyaret ettiği partiler ve sivil toplum kuruluşları da verdikleri olumlu mesajlarla kriz istemediklerini açıkça belli ediyorlar.

Türk İş, ‘milli irade’ye herkesin saygılı olmasını istiyor.

Türkiye Odalar Birliği, Meclis’in meşruiyetinin tartışılamayacağını belirtiyor.

İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Gül’e yolunun açık olmasını diliyor. Hak-İş ile DİSK de kararın Meclis’te verileceğinin altını çizerken, demokrasiyle halk iradesine vurgu yapıyorlar.

Demokratik Toplum Partisi de (DTP) kriz politikasını reddedenler arasında. ÖDP milletvekili Ufuk Uras da CHP’nin Çankaya boykotuyla ilgili kararını eleştirirken, Baykal’ın gerginlik politikasından daha hâlâ ders almamış olmasına işaret ediyor. Turgut Özal döneminin ANAP’lı bakanları Mehmet Keçeciler ile Oltan Sungurlu da Baykal’ı eleştirirken, Çankaya’yı boykot anlayışının huzursuzluk doğuracağını söylüyorlar.

Kısacası:

CHP tek başına kalıyor.

Akıl alır gibi değil.

Partiler, siyasetçiler, işçi ve işveren kuruluşları, genel olarak sivil toplum kriz yanlısı değil. Kimse huzursuzluk çıksın istemiyor. Ortak çaba, siyasetin Meclis çatısı altına çekilmesi. Bir tek Baykal ve sözcüleri boykot peşinde, kriz peşinde.

Gerçekten yazık!

Milliyet, 17 Ağustos 2007

Hasan CEMAL

18.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Jest olduk

  Çankaya boykotu!

  Derin çetelerle mücadele kılavuzu

  Militan nezaketi...

  Başkomutanlık

  Atatürk örnek olmaz

  Asker, sivil hayattan kopuk

  Hayrünnisa Gül türbanı farklı mı bağlayacak?


 Son Dakika Haberleri