Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Otellerde Ramazan yoğunluğu

Genelde Sonbahar’da, Eylül-Ekim aylarına denk gelen kongre turizminin Eylül ayı ortasında başlayacak Ramazan Ayı sebebiyle, Ağustos ayı otel yoğunluğunu artırdığı bildirildi.

TURSAB Başkan Yardımcısı Rıza Etikmen, Türkiye’ye, 150 milyar dolarlık dünya kongre turizminden aldığı 410 milyon dolarlık gelir ve binde 2,7’lik payın yakışmadığını ifade ederek, bu payın yüzde 1’e çıkarılmasının bile yılda 1,5 milyar dolar düzeyinde bir gelir anlamına geldiğini vurguladı.

Bu yıl 13 Eylül’de başlayacak Ramazan’ın, kongre turizmini erkene çektiğini vurgulayan Etikmen, şunları söyledi: “Bu nedenle şu sıralar ağustos ayında kent merkezlerindeki otellerde doluluk yaşanmaya başladı. Bu yoğunluk Ramazan’a kadar sürecek. Böylece, oteller kongre turizmi sezonunun kasım ayına kadar uzaması nedeniyle avantajlı çıkacak. Çünkü, Ramazan’da iftar yemekleri nedeniyle kent merkezindeki otellerde zaten bir yoğunluk yaşanıyor. Bu açıdan bakıldığında, kent otelleri için herhangi bir dezavantaj oluşmayacak, aksine artı gelir sağlanacak.’’

/ ADANA

18.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Damla sulama şart

  Borsa yara sarıyor

  Altın piyasasının 3’üncü büyüğüyüz

  Otellerde Ramazan yoğunluğu

  Katılım Bankaları’nın kârı 223 milyon YTL


 Son Dakika Haberleri