Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ASLAN KOMUTAYI ELE ALDI

UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımı ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı kırmızılıların 2-1'lik galibiyetiyle biten maçın ardından UEFA, ''Galatasaray, Hırvatistan'da komutayı ele aldı'' yorumu yaptı. UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haber yorumda, ''Galatasaray, Hırvatistan'da komutayı ele aldı'' başlığı kullanılırken, Galatasaray'ın erken gelen golle geriye düştüğü, ancak maçın ilerleyen bölümlerinde skoru lehine çevirmesini bildiği kaydedildi.

VOLKAN YAMAN İŞİ BİTİRDİ

Galatasaray'ın maçın 14. dakikasında Srebrenko Posavec'in penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düştüğü belirtilirken, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kaldıran sarı-kırmızılıların, ilk yarının bitimine 3 dakika kala Ayhan Akman'ın ayağından kazandığı golle maçta beraberliği sağladığı aktarıldı. UEFA internet sitesi editörleri, 73. dakikada Volkan Yaman'ın 25 metreden attığı frikik golüyle sarı kırmızılı takımın tur avantajını tamamen ele geçirdiğini kaydetti.

ARDA SAKATLANDI

Galatasaray, Süper Lig'deki Burssapor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Karl Heniz Feldkamp, İstanbul dönüşü sarı-kırmızlı takımı doğrudan Florya Metin Oktay Tesisleri'ne götürerek, antrenmana çıkarttı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmada, Slaven Koprivnica karşısında forma giyen oyuncular hafif koşu yapmakla yetinirlerken, diğer oyuncular ise kondisyon ile pas çalışmasının adından birebirde adam geçip, gol atmaya yönelik bir antrenman yaptılar. İdmana, tedavileri süren Lincoln ile Linderoth katılmadı.

Galatasaray'da antrenmanın hemen başındaki ısınma bölümünde Arda'nın bir anda yerde kalması paniğe neden oldu. Yerde acı içinde kıvranan Arda'ya sağlık heyeti anında müdahale ederken, genç futbolcunun sırt kaburga kasında spazm olduğu açıklandı. Kısa süreli tedavisinin ardından yeniden arkadaşlarına katılan Arda, ağrılarının devam etmesi üzerine çalışmayı bırakırken, çıkışta kulüp doktoru Murat Çevik'e, ''Sanki sırtıma bıçak saplanıyor gibi'' demesi dikkat çekti.

18.08.2007


 

Fatih Tekke'nin transferinde son pazarlık

Anderlecht karşısında aldığı 1-0'lık galibeyet ile Şampiyonlar Ligi'na katılma yolunda önemli bir avantaj yakalayan Fenerbahçe'de, yönetim takıma forvet takviyesi yapabilmek için çalışıyor.

Teknik direktör Zico'nun Deivid'in gönrderilmesine ısrarla karşı çıkmasının ardından gözler Fatih Tekke transferine çevrildi. Rusya'nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke ile anlaşan yönetim, Rus kulübünü ikna etmeye çalışıyor. Fenerbahçe'nin 5,5 milyon Euro'luk teklifi ile Rus kulübünün istediği bonservis bedeli arasında 2 milyon Euro'luk fark olduğu ve sarı-lacivertli yönetimin bu rakamı aşağıya çekebilmek için uğraştığı öğrenildi.

VEDERSON'UN GÖRÜŞLERİ

Fenerbahçe'nin Brezilya asıllı futbolcusu Gökçek Vederson, ''Anderlecht iyi bir takım. Burada defansif oynadılar, ama 2 hafta sonra oradaki maçta daha ofansif oynayacaklar. Umarım orada atacağımız gollerle tur atlayıp döneriz'' dedi. FBTV'ye açıklamalar yapan Gökçek Vederson, ligde bu haftaki rakipleri Gaziantepspor ile yapacakları maçtan galip ayrılmak istediklerini vurgulayarak, ''Gaziantepspor maçını kazanıp, ilk galibiyetimizi alarak lige ağırlığımızı koyacağız'' diye konuştu.

TURU ATLAYIP DÖNERİZ

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımıyla 29 Ağustosta deplasmanda yapacakları rövanş maçına da değinen Vederson, ''Anderlecht iyi bir takım. Burada defansif oynadılar, ama 2 hafta sonra oradaki maçta daha ofansif oynayacaklar. Umarım orada atacağımız gollerle tur atlayıp döneriz'' dedi.

18.08.2007


 

Kasımpaşa'yı Beşiktaş maçı heyecanı sardı

Süper Lig'in yeni takımlarından Kasımpaşa'da, Beşiktaş ile Pazar günü yapacağı maçla ligde ilk kez taraftarlarının karşısına çıkacak olmanın heyecanı yaşanıyor.

Sezonun ilk haftasında deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 yenilen lacivert-beyazlı takımda hedef, Beşiktaş mücadelesini kazanarak, 43 yıl aranın ardından yükseldikleri ligde ilk 3 puanı almak olarak belirlendi. Kasımpaşa Başkanı Hasan Hilmi Öksüz, Beşiktaş karşısında iyi futbol oynayıp, maçı kazanmaya çalışacaklarını söyledi. Öksüz, Olimpiyat Stadı'nda yapacakları maçta Beşiktaşlı taraftarlara bilet kontenjanı uygulamayacaklarını ifade etti.

18.08.2007


 

Erciyes, Kayseri'yi sevince boğdu

Süper Lig'den Türkiye 1. Ligine küme düşerek burada mücadele edecek Kayseri Erciyesspor'in, UEFA kupasında deplasmanda aldığı beraberlik herkesi sevindirdi.

Erciyesspor aldığı bu beraberlikle rövanş maçı için yakaladığı büyük avantajla birlikte tur hesaplarını da tutturmuş olacak. Maccabi Tel Aviv karşısında galibiyeti kaçırdıklarını ifade eden Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut, 30 Ağustos tarihindeki rövanş maçında hedeflerine ulaşacaklarını dile getirdi. Ligden düştüğü için UEFA Kupası'nda yeni oluşturduğu genç kadroyla pek şans tanınmayan Bulut, futbolcularını tebrik ettiğini söyledi.

KAYSERİ'DE TUR ATLAMALIYIZ

İsrail'de iyi bir mücadele ortaya koyduklarını dile getiren Bulut, maçın son bölümünde oyunun kontrolünü ellerine geçirdiklerini ancak yakaladıkları fırsatları iyi değerlendiremediklerini açıkladı. Mehmet Bulut, galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, "Kayseri'de oynayacağımız rövanş maç için önemli bir avantaj yakaladık. Bunu iyi değerlendirip tur atlayacağımıza inanıyorum. Rakibimiz güçlü bir ekip olmasına karşın iyi bir mücadele ortaya koyduğumuza inanıyorum" diye konuştu. Maçta iyi bir performans sergileyen kaleci Yusuf, Erciyesspor'un ikinci ligde olmasından dolayı küçümsendiğini gördüklerini anlatarak, "Buna en iyi cevabı sahada verdik. Herkes gördü. İyi bir takımımız. Güçlü bir ekibimiz. Hedefimiz kendi sahamızda oynayacağımız maçı kazanmak olacaktır" dedi.Erciyesspor'un deplasmanda golünü kaydeden İlhan, iyi bir futbol ortaya koyduklarını dile getirerek Türkiye'ye avantajlı bir skorla döndüklerini dile getirdi. İlhan, takım olarak turu atlayacaklarına inandıklarını söyledi.

18.08.2007


 

F.Bahçe Kadıköy'de G.Antep'i ağırlıyor

Süper Lig'de bugün Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, sahasında taraftarının önünde alacağı galibiyetle ligde 3 puanla tanışmak istiyor.

Ligin ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilerek taraftarlarını üzen sarılacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Anderlecht karşısında aldığı galibiyetten sonra Gaziantepspor'u da yenerek, ligdeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Fenerbahçe'de, sakatlığı bulunan Appiah dışında kadroda eksik oyuncu bulunmuyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı İsmet Arzuman yönetecek. Gaziantepspor, uzun yıllar adeta ''kök söktürdüğü'' Fenerbahçe karşısında ligde yaptığı son 13 maçta da galip gelmeyi başaramadı.

18.08.2007


 

Efes Cup'ta araba kazanma fırsatı

İzmir'de gerçekleştirilecek ve (A) Milli Basketbol Takımı'nın da katılacağı Efes Pilsen World Cup 6'yı izleyecek basketbolseverler, yeni Opel Corsa araba kazanma fırsatı yakalayacak.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 2226 Ağustos tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek turnuvayı izlemeye gelenlerin, yeni Opel Corsa kazanma fırsatı yakalayacağı bildirildi. Turnuvada düzenlenecek olan orta sahadan basket atma yarışmasında, (A) Milli Takım'ın karşılaşmaları sırasında her gün 3 izleyiciye atış yapma hakkı tanınacak. Yarışmada başarılı olan izleyiciler yeni Opel Corsa sahibi olacak.

18.08.2007


 

25 yaşında teknik direktör oldu

Basketbol Bayanlar İkinci Ligi ekibi İzmir Basketbol Kulübü'nün (İBK) 25 yaşındaki antrenörü Erman Okerman'ın, ligin en genç çalıştırıcısı olduğu bildirildi.

Takımın 1982 doğumlu antrenörü Erman Okerman, ligdeki en genç antrenör olma özelliğini taşıyor. Daha önce Pınar Karşıyaka'nın altyapısında minik, küçük, yıldız ve genç kategorilerinde çalışan Okerman, şu bilgileri verdi: ''Altyapılarla basketbol oynadıktan sonra kulvar değiştirip 17 yaşında antrenörlüğe başladım. Pınar Karşıyaka altyapısında neredeyse tüm kategorilerde çalıştıktan sonra İzmir Basketbol Kulübü'ne geldim. A takım antrenörlüğü görevine getirildim ve ilk yılımda ekibimi bir üst lige çıkarttım.''

18.08.2007


 

Serhat Anderlecht'te kadroya girecek mi?

Anderlecht takımının menajeri Mher Van Holsbeeck, Serhat Akın'ın durumunu bir daha değerlendireceklerini, bir yıl daha sözleşmesi olduğunu, fakat sakatlığı dolayısıyla hiçbir kulübün şu an Serhat için transfer parası ödemek istemediğini söyledi.

Van Holsbeck, Almanya'da tedavisi süren Serhat'ın önümüzdeki hafta Anderlecht kulübüne dönmesinin beklendiğini ve teknik direktör Frank Vercauteren ile görüşme planlandığını da sözlerine ekledi. Anderlecht menajeri, ''Eğer Serhat formdaysa hemen kadroya dahil edilecek, oldukça istekli görünüyor'' dedi. Van Holsbeeck, son olarak Serhat ile Verkaufer arasında meydana gelen tatsızlıkların giderilmesi için ortak bir anlaşmaya varılacağını söyledi. Serhat, antrenörüyle arasında çıkan tatsızlıklardan dolayı bir süre kadroya alınmamıştı.

18.08.2007


 

Eczacıbaşı'dan başarılı voleybolculara ödül

Eczacıbaşı Kulübü, dünya ikincisi olan Yıldız Milli Kız Voleybol Takımı kadrosunda yer alan oyuncularını ödüllendirdi.

Meksika'da düzenlenen 10. Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez ikincilik kazanarak önemli bir başarıya imza atan milli takım kadrosunun ilk 7 oyuncusundan 5'inin Eczacıbaşı'nda olduğu belirtilirken, bu 5 sporcunun Eczacıbaşı Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı tarafından ödüllendirildikleri belirtildi.

18.08.2007


 

Beşiktaş'tan forma teşekkürü

Beşiktaş Kulübü, forma satışlarına gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlara teşekkür etti.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, Kartal Yuvası mağazalarında satışa sunulan yeni sezon formalarına taraftarların büyük ilgi gösterdiği vurgulanarak, ilk parti formaların yoğun talep nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. İlk parti siyah ve beyaz formaların tükendiği vurgulanan açıklamada, satışta bulunan siyah ve beyaz formalara, arma forma da eklenerek, dünden itibaren İstanbul'da, hafta sonu ise tüm Kartal Yuvası mağazalarında satışa sunulacağı, çubuklu formaların ise en kısa sürede Kartal Yuvası mağazalarında olacağı duyuruldu.

18.08.2007


 

Bursaspor-G.Saray biletleri satışa çıktı

Bursaspor'un, 19 Ağustos Pazar günü sahasında Galatasaray ile yapacağı maçın biletleri, satışa çıktı.

Bilet ücretleri VIP A-B tribün için 150, kapalı A-B-C tribün için 100, maraton ve yeni maraton tribün için 30, kapalı kale arkası tribün için 20, açık kale arkası ve misafir tribünü için 10 YTL olarak belirlendi.

18.08.2007


 

Atalay: Dış sahalarda gece maçı oynanacak

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içinde yer alan dış sahaların açılışını yaptı.

Atalay, ''Spora yeni alanlar kazandırmaya devam edeceğiz. Bu sahanın amatör futbolculara hayırlı olmasını diliyorum. Dış sahaları gece maçı oynamaya elverişli hale getirmek istiyoruz'' dedi.

18.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri