Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergi; ağır malî yük

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, insanların vergiyi, ağır mali yük ve sevimsiz bir ödeme olarak gördüğünü söyledi.


Vergi ve harçlara yüzde 7.2 zam geliyor

2008’de yüzde 4 enflasyon hedefi konurken, yeniden değerleme oranı yüzde 7.2 olarak belirlendi.

İSO: Kur, rekabete engel

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ‘’Kur, Türk sanayinin rekabet gücü açısından taşınamaz boyutta. Eğer kura bir şey yapa


  Çevreci otomobiller arttırılmalı

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, karbondioksit salınımının azaltılmasına yönelik olarak Türkiye’deki otomobil parkında çevreci otomobillerin artırılması yolunda özel teşvik uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.


  Otokar’dan hibrit otobüs

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar’ın 9 metrelik otobüs serisi Doruk’un hibrit prototipi Doruk 160 LE Hibra’yı 1 yıl içinde daha da geliştirerek satışa hazır hale getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.


  11.4 milyon kişi kayıt dışı

Resmî istatistikler, Türkiye’deki toplam 23 milyon 548 bin çalışandan 11 milyon 464 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmadığını ortaya koyuyor.


  17.5 milyar dolar dış borç ödedik

Kamu kesiminin yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği dış borç ödemesi 17 milyar 581.8 milyon dolara ulaştı.


  Kapasite yüzde 83.3’e çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2006 yılı Ekim ayında yüzde 82.4 olan üretim değeri ağırlıklı kapasite kullanım oranı, 0.9 puan artarak bu yıl yüzde 83.3 olarak hesaplandı.


  E-beyanname zorunluluğuna tepki

Maliye Bakanlığı’nin bir tebliğle gerçek usulde vergilendirilen tüm esnaf ve sanatkârlara beyannamelerini internet ortamında gönderme ve muhasebeciye onaylatma zorunluluğu getirilmesine esnaf ve sanatkârlardan tepki geldi.


  Hamsinin kilosu 1YTL’ye düştü

Karadeniz’de yaşanan hamsi bereketi, Kasım ayı başında 3.5 YTL’den satılan hamsinin fiyatının 1 YTL’ye kadar düşmesine sebep oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri