Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rehn: Başörtüsü AB’ye engel değil

Avrupa Komisyonu, Türkiye’deki üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasının AB müzakerelerini etkilemeyeceğini açıkladı. Avrupa Parlamentosunun aşırı sağ kanadına mensup üyelerinden Frank Vanhecke’nin yazılı soru önergesini cevaplandıran AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB’nin başörtüsünü düzenleyen bir muktesebatı olmadığını belirterek, “Bu konuda AB’nin bir tavrı yok” dedi.


Başsavcı: Bölücülük odağı oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Demokratik Toplum Partisinin (DTP), kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesinde dâvâ açtı. Başsa

Toptan: Bu bir yargı süreci onu bekleyeceğiz

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP’nin kapatılması istemiyle dava açılması başvurusunu, ‘’Bu bir yargı sürecidir, onu bekleyeceğiz’’ dedi.


  Şahin: Sakık’a dizüstü vermedik

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’İdaremizce bu kişiye (Şemdin Sakık) dizüstü verilmiş değil. Kendi imkânlarıyla temin ettiği bir bilgisayardır. İnternete de bağlı değil’’ dedi.


  Günay: Demokrasi adına yeni sıkıntılar yaşamak istemiyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Türkiye demokrasisi için yeni sıkıntı verici olayların yaşanmamasını her alanda temenni ediyorum’’ dedi.


  Baykal ‘sağ kolunu’ kaybetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, parti yönetimindeki bütün görevlerinden istifa etti. Erdem, genel başkanlığa gönderdiği istifasını bildiren yazıda, CHP’nin kimi önemli yöneticilerinin, ülkenin ve halkın ihtiyaçlarına cevap verecek politikalar üretmek yerine, küçük çıkar hesapları içinde olmalarına şahit olmaktan büyük üzüntü duyduğunu belirtti.


  Bulgar bakan: Türkiye değişecek

Bulgaristan’ın AB İşleri Bakanı Gergana Grancharova, ülkesinin AB ile müzakere süreci sırasında bütünüyle değişime uğradığını anlatarak, Türkiye’nin de 10-20 yıl içinde olumlu anlamda bambaşka bir ülke olacağını söyledi.


  Gül: İslâm dünyasında işbirliği şart

İSEDAK 23. Toplantısının açışında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İslâm ülkelerinin, birçok fırsat ve tehdidin bir arada bulunduğu dünyanın değişim sürecinde, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik, dayanışma ve işbirliği ihtiyacı içinde olduğunu bildirdi.


  Hapishane değil, fabrika açalım

Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Adalet Bakanlığı’nın “cezaevlerinin kapasitesinin artırılacağı” açıklamasını eleştirerek, “Tutukevleri yerine, iş yerleri üretmemiz ve buralarda geniş istihdam alanları oluşturmamız gerekiyor” dedi.


  TBMM komisyonları “İngilizce” tanıtacak

TBMM, 16 ihtisas komisyonunu, İngilizce ve Türkçe hazırlanacak broşürlerle tanıtacak. Meclis, 23. dönemde, Meclis faaliyetleri ve çalışmalarının tanıtımına ağırlık veriyor.


  Bediüzzaman Sempozyumu yarın başlıyor

30 ülkeden 100’ü aşkın bilim adamının katılacağı “İnsanlık Onuruna Lâyık Bir Dünya İçin Adalet” konulu sempozyum, 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.


  Derdini söylemeyen de derman bulacak

Bilim adamlarının, bilinci yerinde ancak konuşamayan hastaların düşüncelerini okuma yolunda oldukları bildirildi.


  Denizli’de deprem

Denizli’de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında ilçede hasar oluşmadığını belirtildi.


  Milli Piyango Müdürüne müfettiş kurşunu

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, makamında tabancaya vurularak öldürüldü.


  Büyükelçi Bozkır: İlerleme Raporu adil ve dengeli

Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Volkan Bozkır, Türkiye’nin İlerleme Raporu’nu adil ve dengeli bulduğunu belirterek, “Katılmadığımız bazı noktalar olmasına karşın iyi bir rapordu” dedi.


  Türkiye, ‘sağlık’tan sınıfta kaldı

OECD, 30 ülkenin sağlık sistemlerini inceledi. Raporda Türkiye, hemen her kategoride listelerin en alt sıralarında yer alıyor.


  Master plânıyla trafik rahatlayacak

Balıkesir Belediyesi’nin uygulamaya geçirdiği Ulaşım Master Planı ile şehiriçi trafiği rahatlayacak.


  Türkiye’nin de kopya koyunları olacak

Türkiye’nin ilk kopya koyunlarının doğmasına sayılı günler kaldı. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Döllenme ve Sunî Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Birler, ‘’Şu anda gayet sağlıklı olan koyunlarımızın 10-15 gün içinde doğum yapmasını merakla bekliyoruz’’ dedi.


  Bilgisayarlara ‘ışık hızı’

Işığı yavaşlatmak ve yakalamak için kullanılan yeni bir yöntemin, bilgisayarların kapasitesinin bin kat artırılmasına imkân sağlayabileceği ortaya çıktı.


  Görme engelliler bilgisayar öğreniyor

Millî Prodüktivite Merkezinin (MPM) katkılarıyla Altı Nokta Körler Derneğinde eğitim alan görme engelli vatandaşlar, kursta çeşitli bilgisayar programlarını kullanmayı öğrenirken, sanal ortamda sohbet de yapıyorlar.


  TÜRKSAT 3 A uydusu hazır

Türkiye’nin yeni haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A’nın yapımı tamamlandı. Son testleri yapılan uydunun yeni yılın ilk çeyreğinde uzaya gönderilmesi planlanıyor.


  Sigara bizi tüketiyor

Yeşilay Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, 20 Kasım Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigaranın sağlık ile birlikte aile bütçesine de büyük zarar verdiğinin altını çizdi. Adalet Komisyonundan geçip Genel Kurula gönderilen sigara yasasına hükümetin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirten Özfatura, konuyla ilgili emeği geçenleri kutladı.


  Engelli cemaate özel hutbe

Diyanet İşleri Başkanlığı, fiziksel engelli vatandaşların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilmesi için cami ve din eğitimi verilen yerlerde bir dizi düzenleme yaptı.


  Diyabet için mavi ışıkla aydınlandılar

BM 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebi ile tüm dünyada sembol binalar mavi ışıkla aydınlatıldı.


  İzmir’de su kesintisi

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Bayraklı semtiyle Bornova ilçesinin bazı yerlerinde su kesilecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri