Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş yapmak kolaylaşacak

Türkiye, önümüzdeki 5 yıllık dönemde, iş ortamının iyileştirilmesine yönelik pek çok tedbiri hayata geçirecek. 2008-2012 dönemini kapsayan 5 yıllık Eylem Planına göre, yatırım ve işletme aşamalarındaki tüm izin, işlem süreçleri kolaylaştırılacak. Beyan esasının getirilmesine, maliyetlerin azaltılmasına yönelik tüm ilgili kuruluşların katılımıyla tarama çalışmaları yapılacak.


Çiftçilerin zararı büyük

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, devam eden yoğun yağışların yol açtığı sel ve taşkınların yurdun bazı kesimlerinde üret

20 yıl yetecek doğalgaz bulundu

Zonguldak’ta 20 yıllık zengin ‘kömür gazı’ rezervi bulundu. Potansiyel gaz, ülkemizin 10-20 yıllık tüm doğalgaz ihtiyacını karşılayacak.


  Nükleer kanunu yürürlükte

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), nükleer santral kurup işletecek şirketlerin karşılaması gereken ölçütleri kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren bir ay içinde yayınlayacak.


   Elektronik imza ile tasarruf dönemi

Elektronik imza dağıtımı konusunda yetkilendirilen E-Güven Firması Genel Müdürü Can Orhun, ‘’Elektronik imza sayesinde iş yükü azalırken kağıt ve noter masraflarından da büyük oranda tasarruf sağlanacak’’ dedi.


  Muhasebecilere sıkı takip

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) meslek mensuplarının, mesleki faaliyetleri sırasında haksız rekabete yol açacak eylem ve davranışlarını yakın takibe alarak gerekli müdahale ve yaptırımlarda bulunacak.


  “Ulusal demir çelik stratejisi belirlenmeli’’

Kömür ve demir cevheri madenciliği ile çelik üretim ve tüketiminin bir bütün olarak düşünülmesi, ulusal demir çelik stratejisi belirlenmesi gerektiği kaydedildi.


  FT: “Türk ekonomisinin kırılganlığı artıyor”

Cari işlemler açığının Türkiye ekonomisinin küresel şoklara olan kırılganlığını artırdığı bildirildi.


  Petrol 100 dolara dayandı

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yeni bir rekor kırarak 99 doların üzerine çıktı. Petrol fiyatlarının yükselişinde, ABD dolarının rekor seviyelerde gerilemesi, ayrıca ABD’de soğuk hava şartlarına ilişkin kaygıların artması etkili oldu


  26 bankada yabancı payı yüzde 50’yi aştı

Türkiye’deki 50 bankadan 26’sında yabancı sermayenin payı yüzde 50’nin üzerine çıktı.


  Marmarabirlik piyasada yalnız kaldı

2007-2008 zeytin alım kampanyasını 29 Ekim tarihinde 5 YTL baş fiyatla açan Marmarabirlik, sofralık zeytin alım piyasasında yalnız kaldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri