Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toptan: Reformları halk hissetmeli

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’nin terörle mücadele etmek zorunda olan bir ülke olduğunu belirterek, ‘’Ancak Türkiye, ‘terörle mücadele mi, demokrasi ve özgürlükler mi, kalkınma mı?’ üçgenine girmeyecektir. Terörle mücadelemizi sürdürürken, kalkınma hedeflerinden vazgeçmeyecek, demokrasi ve özgürlükler alanını daha da genişletecek ve zenginleştirecektir’’ dedi.


Uzun bir reform süreci

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin, 2002 sonuna göre temel hak ve özgürlükler konusunda ciddî açılımlar gerçekleştirdiğini, im

Yöneticilerin umudu AB uyum yasaları

İl Özel İdare Müdürlüklerindeki Yöneticilerin büyük bir kısmının, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde yerel yönetimlerin etkinliğinin daha da artırıla


  AİHM, seçim barajını görüştü

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) temyiz niteliğindeki Büyük Dairesi, Türkiye’de uygulanan yüzde 10’luk seçim barajına karşı açılan davada tarafları ikinci kez dinledi.


  Yeni anayasa çalışmasını memnuniyetle karşılıyoruz

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’de yeni anayasa çalışmalarının gündemin ilk sırasında olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.


  Boğaziçi'nde dış politika konuşulacak

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen ve ana teması ‘’Türk Dış Politikası: Gelenekten Geleceğe’’ olan 4. Boğaziçi Buluşması, 7-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.


  Profesyonel orduya geçiyoruz

Profesyonel orduya geçişle ilgili 8 yıl önce bir kanun çıkartıldığını, bununla ilgili kadrolar açıldığını belirten Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Bu kadroların bir kısmı dolu, bir kısmı boştur. Bu boş olan kadroların yeniden atamaları yapılmaktadır. Bu atamalar tamamlandığı zaman sayı 40 bin civarında olacaktır. Böylece profesyonel orduya geçişte önemli bir adım atılmış olacaktır’’ dedi.


  Rus bilim adamları: Risale-i Nur yasaklanamaz

Bediüzzaman Sempozyumuna katılmak üzere İstanbul’a gelen Rus bilim adamları yaptıkları ortak açıklamada Risâle-i Nur’un radikalizme bir panzehir olduğunu belirterek, Rusya’da Risâlelere getirilen kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundular.


  Dinî baskı iddiası yalan

Amasya Millî Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Kız Meslek Lisesinde okuyan dört kız öğrencinin dinî baskı sebebiyle okulu bıraktıkları yönünde bazı basın organlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


  Ağar: Söylediğim sözlere geldiler

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’dan, Başbakan Erdoğan’ın “Bizim birileri gibi ovaya filan kimseyi davet ettiğimiz yok” sözlerine cevap geldi.


  İbrahim Şahin TRT Genel Müdürü

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğüne, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin atandı.


  AKP kampa giriyor

KP 9. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 23-25 Kasım günleri arasında Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek.


  ODTÜ’den yeni görüntü teknolojisi

ODTÜ’lü araştırmacılar cep telefonu, TV, elektronik gazete gibi görüntü cihazlarının ekranlarını plastik malzemeyle ucuza üretilmesini mümkün kılan yeni bir malzeme geliştirdi.


  Özel Okullar Sınavı yeniden geliyor

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) yerine Seviye Belirleme Sınavları’nı (SBS) getirmesiyle, özel okullar da ayrı bir sınav düzenlemeye hazırlanıyor.


  Kız-erkek arkadaşlığı şiddet sebebi

Rize Valiliği’nin il genelinde yaptırdığı ankete katılan lise öğrencileri, şiddetin sebebi olarak kız-erkek arkadaşlığını gösterirken, bu şiddeti okul yönetimi ve öğretmenlerin çözebileceğini söyledi.


  İnternet suçlarıyla mücadelede yeni dönem

İnternet suçlarının önlenmesinde yeni dönem 23 Kasım Cuma günü başlıyor. Sanal ortamdaki çocuk istismarı, müstehcenlik, kumar, uyuşturucu gibi sekiz temel suçla ilgili internet sitelerine erişim, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca engellenecek.


  Hilmi Doğan duâlarla uğurlandı

Ömrünü Risâle-i Nur hizmetinde geçiren ve yakalanmış olduğu hastalık sonucu önceki gün İnegöl’de vefat eden Hilmi Doğan’ın cenazesi, memleketi olan Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesindeki İdris Camiinde dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeşilhisar Mezarlığına defnedildi.


  İstanbul’dan Edirne’ye yardım eli

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ambulans ve sağlık personeli Edirne’deki sel bölgesine geldi.


  Meriç, Tunca ve Arda’nın debileri düşüyor

Edirne’de, Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açmasıyla yükselen Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debileri düşmeye başladı.


  Istıranca derelerinden su taşımaya hayır

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde faaliyet gösteren Doğal Hayatı Koruma ve Bölgesel Yaşamı Destekleme Derneği’nin başkanı Orhan Uyanık, İSKİ’nin Istıranca derelerindeki suları İstanbul’a taşıma projesine karşı çıktıklarını belirterek, hukuki girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.


  Hanımlara ‘Oku’ emri

Yeni Asya İstanbul Hanımlar Kolunun organize ettiği “Okuma alışkanlığı ve neşriyat” konulu panel yoğun ilgi gördü. Yöneticiliğini Bizim Aile dergisi yazarlarından Tuba Nur Arıcan’ın yaptığı panelde ilk olarak Aşr-i Şerif okundu.


  İnsan derisinden kök hücre üretildi

İlk defa bir deney tüpünde, insan derisinden kalp kası ve beyin hücreleri geliştirildi. Bu, kök hücre araştırmalarında insan embriyolarının klonlanmasına duyulan ihtiyaca son verebilecek önemli bir buluş.


  Sağlık Bakanlığından obeziteye sıkı takip

Sağlık Bakanlığı, obeziteye karşı girişilen mücadele çerçevesinde yeni bir adım daha attı. Bundan böyle illerde çocukların sağlıklı beslenmesi ve obezitenin önlenmesine yönelik faaliyetleri ‘’İl Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulları’’ yürütecek.


  Otomobilde sigarayı yasakladılar

Kanada’da bir kasabada, çocukların dumanaltı olmasını önlemek amacıyla otomobilde sigara içmek yasaklandı.


  Ağır hasarlı binalar yıkılamadı

Resmi verilere göre 17 bin 480 kişinin vefat ettiği Marmara depreminin üzerinden 8 yılı aşkın süre geçmesine rağmen Kocaeli’nde hasarlı binalarla ilgili sorun tam anlamıyla çözülemedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri