Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Âkif’in fikirlerine ihtiyaç var

Yeni Asya’ya konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, Mehmet Âkif Ersoy’un gerektiği kadar anlaşılamadığını söyledi.

İstiklâl Marşımızın şairi Mehmed Âkif Ersoy, vefatının 71. yılında bilgi şöleni ile anılacak. Ankara’da düzenlenecek ve iki gün sürecek olan sempozyumun konusu “Mehmet Âkif, Dönemi ve Çevresi.” TYB Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, günümüzde Akif’in fikirlerine büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

İstiklâl Marşımızın şairi Mehmed Âkif Ersoy vefatının 71. yılı dolayısıyla Ankara’da bir bilgi şöleni (sempozyum) ile anılacak. Üniversite öğretim üyeleri, ilim ve fikir adamlarının konuşmacı olarak katılacağı bilgi şöleni iki gün sürecek.

İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği bilgi şölenine 23 ilim ve fikir adamı bildiri sunacak.

Yeni Asya’ya konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, Mehmet Akif Ersoy’un gerektiği kadar anlaşılamadığını söyledi.

Akif’in fikirlerine günümüzde daha büyük bir ihtiyaç olduğunu hatırlatan Kırlangıç, sempozyum ile Akif’in daha iyi anlaşılmasını amaçladıklarını söyledi. Kırlangıç, “Geçen yıl Akif ve Gençlik diye bir sempozyum yapmıştık. Bu sene düzenlediğimiz sempozyumun konusu ise ‘Akif ve Çevresi’ olacak. Akif’in fikirleri, çevresine yansımaları detaylı bir şekilde ilim ve fikir adamlarınca ele alınacak. Günümüzde Akif’in daha iyi anlaşılmasına ihtiyaç var. Fikirleri günümüze ışık tutacak” dedi.

29-30 Aralık’ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) salonunda yapılacak olan sempozyumda sunulacak bildiriler arasında, “Mehmed Âkif’in devrin Müslüman mütefekkirleriyle irtibatı”, “Mehmet Âkif’in Mısır hayatı”, “Mehmet Âkif’te ilm-i fen telakkisi”, “Çağdaş bir Kur’ân mütefekkiri: Mehmet Âkif”, “Mehmet Âkif’in insan anlayışı”, “Mehmet Âkif’in İslâmı anlayışı ve sunuş tarzı”, “Milliyetçiliğin ontolojisi olarak Mehmet Âkif”, “Mehmet Âkif ve Süleyman Nazif”, “Mehmed Âkif’in şiirinde temalar”, “Mehmet Âkif’te dostluk ve dayanışma”, “Mehmet Âkif ve dostları”, “Mehmet Akif ve içtimai Kur’ân tefsiri”, “Mehmet Âkif’in hikâyeciliği” başlıkları yer alıyor.

Kemal Benek / ANKARA

26.12.2007


 

Arthur Rimbaud şiirleriyle Yerebatan Sarnıcı’nda

Yerebatan Şiir Akşamları 8. yılında Modern Türk ve Dünya Şiirine kaynaklık etmiş dünya şairlerini şiirleriyle konuk etmeye devam ediyor.

Şiir Akşamlarının 2007 yılındaki son konuğu ise Fransa’nın dünya modern şiirine öncülük etmiş en önemli şairlerinden Arthur Rimbuad. Şiir seçimleri ve program hazırlığını Vahide Ulusoy’un yaptığı program Arthur Rimbuad’ın modern şiire yaptığı katkı üzerine yapılacak konuşmayla başlayacak. Şair’in şiirleri Murat Bavli ve Ali Çalışır tarafından yorumlanacak.

29 Aralık Cumartesi Saat: 19.00

26.12.2007


 

Sirkeci Garında Uğurlu konseri

Piyano virtüozu Tuluyhan Uğurlu, 26 Ocak 2008’de Sirkeci Garı bekleme salonunda konser verecek.

Alınan bilgiye göre, tarihî mekânlarda verdiği konserlerle tanınan Uğurlu, bu kez de konser vermek için Sirkeci Garı’nı tercih etti.

Uğurlu, ‘’Uzayın Derinliklerine Yolculuklar’’ adını verdiği konserinde, 26 Ocak Cumartesi akşamı müzikseverlere NASA’nın uzay görüntüleri ve kısa metinler eşliğinde keyifli anlar yaşatacak.

Konser biletleri, Biletix aracılığıyla alınabilecek.

26.12.2007


 

Yakın tarihimizden kareler

Anadolu Ajansı foto muhabirlerince 1970-1982 yılları arasında çekilen fotoğraflardan oluşan ‘’Yakın Tarihimizden Siyah-Beyaz Kareler’’ isimli sergi, Konya’da açılacak.

AA foto muhabirlerince 1970-1982 yılları arasında çekilen fotoğraflardan oluşan ‘’Yakın Tarihimizden Siyah-Beyaz Kareler’’ konulu sergide, 70 fotoğraf bulunuyor.

Bu kareler arasında, büyük çoğunluğu Türk siyasi hayatının önemli simaları oluşturuyor. Sergi, bir hafta süreyle gezilebilecek.

26.12.2007


 

Tarihî camiye turist ilgisi

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bir süre önce restorasyonu tamamlanarak tekrar ibadete açılan 782 yıllık Sultan Alaaddin Camî, ilçeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

Paşa Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında Kebir ve Paşa Camii olarak da bilinen Paşa Camii olarak da bilinen Sultan Alaaddin Camii, bir süre önce restorasyon çalışmaları tamamlanarak tekrar ibadete açıldı. 1221 ile 1225 yılları arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirildiği bildirilen camiye, Kurban Bayramı tatilini ilçede geçiren vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Beypazarı Müftüsü İhsan Caner, tarihî camiyi çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini belirterek, şunları söyledi:

‘’782 yıldır ayakta kalan bu mekânı görmek için birçok vatandaş geliyor. Bir din görevlimiz camiyi sürekli açık tutuyor, camiyi ziyaret edenlere rehberlik ederek, tarihî hakkında bilgiler sunuyor.’’

/ BEYPAZARI

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri