Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gelir uçurumu arttı

Gelir dağılımındaki 2005 yılı eğiliminin 2008’de de devam etmesi halinde, en yoksul yüzde 20’lik kesim 821 YTL, en zengin yüzde 20’lik dilim ise 5.975 YTL özel harcanabilir gelir elde edecek. En zengin dilim ile en yoksul dilim arasındaki gelir farkı 7.28 kat olacak.


Gerileme başladı

Ekonomik dengelerdeki bozulma ve peşpeşe gelen zamlar, sanayici ve iş adamlarını da endişelendiriyor. TÜSİAD Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başk

Sebze fiyatları tırmanışta

Kurban Bayramında Rusya’ya ihracatın sürmesi, havaların soğuması ve pazara az ürün girmesi sebebiyle , üretim merkezlerinden Antalya Toptancı Halinde


  Yurtdışından radyo-TV getiren para ödeyecek

Ticari ithalat amacı dışında yurtdışından getirilecek televizyon, radyo, video, video kamera ve uydu alıcıları gibi eşyalardan 2008 yılı içinde de bir defaya mahsus olmak üzere 10 Euro ile 215 Euro arasında değişen tutarlarda ücret alınacak.


  Ankara’nın doğalgazı satışa çıktı

Türkiye ve dünyada enerji sektöründe faaliyet gösteren birçok şirketin ihalesini beklediği Başkent Doğalgaz Dağıtım şirketi için ilana çıkıldı. Kayıtlı sermayesi 700 milyon YTL olan şirketin ihalesine katılabilmek için firmalar 90 milyon dolar geçici teminat yatıracak.


  Vergi dairelerinde yıl sonu mesaisi

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Kocaeli’nde merkezde, motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi dairelerinin hafta sonunda da açık olacağını bildirdi.


  DGD mercek altına alınıyor

Çiftçinin devlet desteklerinden yararlanmasına imkan sağlayan Doğrudan Gelir Desteği (DGD) mercek altına alınıyor. Üretim yapmadan hayali faturayla haksız yere destek primi alındığı yönünde ihbarlar üzerine harekete geçen Maliye Bakanlığı, DGD alan çiftçileri denetleyecek.


  MÜSİAD Akademi’de yeni dönem

MÜSİAD Akademi, 2008 yılının ilk eğitim programını açıkladı.


  Bank Asya’dan 141 milyon YTL net kâr

Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca, bankanın 2007’nin 9’unucu ay sonu itibariyle net kârının, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artışla 141 milyon YTL’ye yükseldiğini belirtti.


  Devler, Tekel Sigara’yı gözlüyor

Yeni yılın ilk büyük özelleştirmesi öncesinde geri sayım sürüyor.25 Ocak’ta tekliflerin alınacağı ihale, yaklaşık bir hafta sonra açık artırma ile sonuçlandırılacak. T


  Pratisyen hekimler Döner Sermaye hakkı istiyor

Türk Sağlık-Sen, pratisyen hekimlerin Döner Sermaye Yönetmeliği’nden kaynaklanan sorunları ile ilgili rapor hazırladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri