Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Savunma hakkını kullanıyoruz

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, masum vatandaşlara, güvenlik güçlerine silâh doğrultana, kurşun sıkana ‘’kader kurbanı’’ gözüyle bakarak müsamaha gösteremeyeceklerini bildirerek, ‘’Türkiye’nin teröre karşı kendini savunma hakkı tartışılmazdır. Şu anda yapılan operasyon da bu hakkın kullanılmasından ibarettir’’ dedi.


Çiçek: Operasyonlardan rahatsız olmayın

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kuzey Irak operasyonlarıyla ilgili olarak, “Türkiye durup dururken, keyfi olarak bi

Genelkurmay: Tüm hedefler vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, “PKK terör örgütünce kullanılan 3 adet komuta, 2 adet muhabere, 2 adet eği


  301 raftan iniyor

Türk Ceza Kanununun 301. maddesinde yapılması öngörülen değişiklik, 15 gün içinde Bakanlar Kuruluna sunulacak. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, maddedeki en önemli değişikliğin soruşturma izninin yeniden Adalet Bakanlığına verilmesi olduğunu söyledi.


  Bahçeli: AB riyakâr

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Avrupa Birliği’nin PKK örgütü ve etnik bölücülük konusundaki tutumu her yönüyle bir riyakarlık örneği olmuştur. PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul eden AB, bunun gereklerini bugüne kadar yerine getirmekten ısrarla kaçınmıştır” görüşünü ileri sürdü.


  Yargıtay, başkanını seçiyor

Osman Arslan’ın yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından başlayan Yargıtay Başkanlık seçimlerinin üçüncü oylamasından da sonuç çıkmadı. Seçimin 4. oylamasında, 3. oylamada en çok oyu alan 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker ile 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın yarışacak.


  ‘Noel Baba’ AİHM’e gidiyor

Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Noel Baba Vakfının kapatılması konusundaki mahkeme kararına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) nezdinde itiraz edeceklerini bildirdi.


  Haluk Koç: CHP değişmeli

CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade ederek, “CHP’nin bu değişimi yaşaması gerekiyor. Ayrıştırıcı değil bütünleştirici olmak zorundayız” dedi.


  Japonya’da İslâm doğuyor

Japonya’daki İslâm Merkezi’nin hocalarından Nimetullah Hoca, “Bazen günde 50 kişinin üzerinde Japon’un, Japonya’da faaliyet gösteren İslâm Merkezi’ne gelip Müslüman olduğunu müjdelemek isterim. Bununla beraber mescid sayısı da çoğaldı.” diyor.


  Bala’daki depremzedelere konut yapılacak

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, 5,7 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Bala ilçesindeki ön incelemede, 80 adet ‘’oturulamaz’’ konut tesbit etti.


  Balık ağına uçak enkazı takıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesi sahilinde balıkçıların ağına, bir uçak enkazı takıldı.


  Araştırma etik kuruluna din adamı üyeler geliyor

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği mevzuatına uyum sağlanması amacıyla Türkiye’de yapılacak klinik araştırmalarla ilgili yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Mevcut yönetmeliğe göre, yerel etik kurulların araştırmanın yapılacağı hastanede kurulyordu. Taslakta ise farklı hastanelerden uzmanların yer alacağı bağımsız bölgesel etik kurulların oluşturulmasının öngörüldüğünü belirtti.


  Yurtkur taahhüt senetlerini istiyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (YURTKUR) burs, öğrenim ve katkı kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin senetlerini, 28 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar YURTKUR’a teslim etmeleri gerektiği bildirildi.


  Kantinler risk altında

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, okul kantinlerde satılan bazı yiyecek ve içeceklerin, öğrencilerin sağlığı üzerinde obezite, hipertansiyon, diyabet, koroner arter hastalığı gibi risk ve tehlikeler meydana getirdiğini söyledi.


  Polis ‘neron’un peşinde

İstanbul’un çeşitli semtlerinde son 17 gün içinde meydana gelen 39 araç kundaklama olayına ilişkin polisin çalışmaları sürüyor.


  Ardahan eksi 26

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en soğuk gece, sıfırın altında 26 dereceyle Ardahan’da yaşandı.Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün kıyıları buz tuttu.


  54 ülkeye yardım eli

Yaklaşık 2 yıl önce kurulan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin, bugüne kadar Türkiye de dahil 54 ülkede, 7 milyon YTL’lik yardım dağıttığı bildirildi.


  İlköğretimini yapamamış çocuklara telâfi eğitimi

Edinilen bilgiye göre, MEB 2005 yılında çalışmalarını başlattığı ‘’Telâfi Eğitimi’’ projesini, 2008-2009 eğitim öğretim yılında hayata geçirmeyi planlıyor. MEB yetkilileri, projenin ‘’Haydi Kızlar Okula Kampanyası’’nı destekleyen bir proje olduğunu belirttiler.


  Evlilik öncesi testler önemli

Ulusal Talasemi Önleme Projesi’nin başladığı 2002 yılından bu yana yürütülen çalışmalar ciddî sonuç verdi. Hastalığın yüzde 80 gerilemesi sağlanırken, 5 yıl içinde hasta sayısının sıfırlanması amaçlanıyor.


  En acı karşılaşma

Ankara-Konya karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.


  Yurda gelen yabancı sayısı arttı

Türkiye’yi ziyaret eden yabancıların sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,4 arttı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri