Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kral Sivas yolcusu mu?

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Hakan Şükür gibi kariyerinde UEFA Şampiyonluğu, Süper Kupa Şampiyonluğu, en az 67 kez lig şampiyonluğu olan bir futbolcunun Sivasspor'da oynaması bize gurur verir. Eğer böyle bir şans yakalarsak biz mutlu oluruz. Sivasspor'da oynarsa çok da faydalı olacağı kanaatindeyim" dedi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz,''Eğer istediğimiz noktaya gelirse Mehmet Yıldız'ı verebiliriz. Profesyonel dünyada da bu gayet doğal. Hocamızın, Mehmet Yıldız'ı başka takıma göndermemiz halinde uygulayacağı (B) planı hazır'' dedi. Otyakmaz, kulüp tesislerinde, Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın da katıldığı yönetim kurulu toplantısının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının sorularını cevapladı.

MEHMET YILDIZ'IN TRANSFERİ

Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili bir soru üzerine Otyakmaz, şunları söyledi: ''Eğer eksiklerimizi giderebileceğimiz transferleri yapabilecek bütçeyi oluşturabilirsek, Mehmet Yıldız gibi bir silahı tabii ki rakiplerimize kaptırmak istemeyiz. Mehmet Yıldız, eğer satılacaksa önümüzdeki sezon sonunda da satılabilir. Ama gerçekçi olmak lazım. Takımımızın omurgası sakatlandı, çok önemli eksikliklerimiz var. Ve bunların yerini doldurabilecek kalitede transferlere ihtiyacımız var. O yüzden bu transferleri gerçekleştirmek için sıcak paraya ihtiyacımız var. Şu anda da en çok para eden şey Mehmet Yıldız. Eğer istediğimiz noktaya gelirse Mehmet Yıldız'ı verebiliriz. Profesyonel dünyada da bu gayet doğal. Hocamızın, Mehmet Yıldız'ı başka takıma göndermemiz halinde uygulayacağı (B) planı hazır. Eğer Mehmet Yıldız'dan ayrılırsak onun yerini doldurmaya çalışacak yine o kalitede transferleri mutlaka yaparız.''

HAKAN ŞÜKÜR MUTLU EDER

Otyakmaz, Hakan Şükür'ün Sivasspor'a transfer olduğu şeklinde haberler bulunduğunu belirtilmesi üzerine, ''Hocamıza böyle bir soru yöneltildi, o da Hakan Şükür ile çalışmaktan mutlu olacağı yönünde bir cevap verdi. Bu transfer gerçekleşti anlamına gelmez. Sadece Hakan Şükür ile ilgili düşüncelerini açıkladı hocamız'' dedi. Hakan Şükür hakkında kendilerinin de teknik direktörleri Bülent Uygun ile aynı fikirde olduklarını kaydeden Otyakmaz, şöyle konuştu:

SİVAS'TA ÇOK BAŞARILI OLUR

''Hakan Şükür gibi kariyerinde UEFA Şampiyonluğu, Süper Kupa Şampiyonluğu, en az 6-7 kez lig şampiyonluğu olan bir futbolcunun Sivasspor'da oynaması bize gurur verir. Ama bu gerçekleşecek anlamına gelmemeli. Eğer böyle bir şans yakalarsak biz mutlu oluruz. Eğer Sivasspor'da oynarsa çok da faydalı olacağı kanaatindeyim. Şartlar ne gösterir bilinmez. Tabii ki Hakan Şükür de burada oynamak isterse ve belirli bir fedakarlık yapabilirse ancak böyle bir şey gerçekleşebilir."

26.12.2007


 

İlk hazırlık maçı İsveç'le

İsviçre ve Avusturya'nın 2008 yılında ortaklaşa düzenleyeceği 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak (A) Milli Futbol Takımı, şampiyona için ilk hazırlık maçını İsveç ile yapacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, (A) Milli Takım'ın, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlık sürecinde ilk özel maçını 6 Şubat 2008 tarihinde İsveç ile İstanbul'da yapacağı bildirildi. Açıklamada, milli takımın İstanbul'da yapacağı karşılaşmanın oynanacağı stadın daha sonra açıklanacağı kaydedildi. Milli takım, UEFA özel maçlar takvimi çerçevesinde 2008 yılının ikinci karşılaşmasını ise 26 Mart'ta deplasmanda oynayacak. Ardından 20-31 Mayıs tarihleri arasında yurt dışında üç özel maç daha yapılacak. Bu maçlardaki rakipler ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

26.12.2007


 

Beşiktaş hızlı başladı, hızlı bitirdi

Sezona üst üste 3 galibiyetle başlayan siyah-beyazlı ekip, ilk yarının sonunu da 3 galibiyetle tamamlayarak puan cetvelinde 37 puanla 4. sırada yer aldı.

Süper Lig'inin ilk yarısını 34 puanla 4. sırada tamamlayan Beşiktaş, sezona başladığı gibi devreyi de hızlı bitirdi. Sezona üst üste 3 galibiyetle başlayan siyah-beyazlı ekip, ilk yarının sonunu da peş peşe 3 galibiyetle tamamladı. Ligin yeni sezonuna hızlı bir giriş yapan Beşiktaş, ilk 3 maçını galibiyetle tamamlayarak 9 puan toplama başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı ekip, BJK İnönü Stadı'nda Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başlarken, daha sonra 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Kasımpaşa'yı 2-1 ve yine deplasmanda Kamil Ocak Stadı'nda Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ederek ilk 3 haftada 3 galibiyet aldı. Hızlı girişini ilk yarının son 3 haftasına taşıyan ''Kara kartallar'', devrenin son 3 maçını da galibiyetle tamamladı ve şampiyonluk umudunu ikinci yarıya taşıdı.

BAŞLADIĞI GİBİ BİTİRDİ

Son haftalardaki galibiyet serisine Bursaspor maçıyla başlayan siyah-beyazlı ekip, yeşil-beyazlı rakibini deplasmanda 1-0 yendikten sonra, BJK İnönü Stadı'nda Ankaragücü'nü 3-1 ve Manisa Atatürk Stadı'nda da Vestel Manisaspor'u 2-1 yendi. Bu arada ligin ilk 3 haftasında 2 deplasman galibiyeti elde eden Beşiktaş, ligin son 3 haftasındaki maçlarının 2'sini de dış sahada yaptı ve bu karşılaşmaları kazandı. Beşiktaş, ligin ilk 3 haftasına göre son 3 haftada daha skorer bir görüntü sergiledi. Turkcell Süper Lig'in ilk 3 karşılaşmasında 4 gol atan siyah-beyazlı ekip, ilk yarının son 3 haftasında ise rakip filelere 6 gol bıraktı.

26.12.2007


 

Roberto Carlos farkını gösterdi

Brezilyalı yıldız, F.Bahçe'nin sezonun ilk yarısında yaptığı 26 resmi maçın 24'ünde forma giydi.

Fenerbahçe'nin, 2007-2008 sezonunda kadrosuna kattığı yıldız futbolcu Roberto Carlos, sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu istikrarlı performansla örnek oldu. Sarı-lacivertli ekibe transferinde zaman zaman ilerleyen yaşı da gündeme getirilen tecrübeli oyuncu, performansıyla takımının en istikrarlısı oldu. Fenerbahçe'nin sezonun ilk yarısında Süper Lig, Avrupa kupaları ve Fortis Türkiye Kupası'nda yaptığı toplam 26 resmi maçın 24'ünde forma giyen yıldız futbolcu, toplam 2157 dakika sahada kalarak üstün bir performans ortaya koydu. Roberto Carlos'un forma giymediği 2 maçta da Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, yedeklere şans verdi. Avrupa kupalarındaki tecrübesiyle takımına önemli katkıları olan Brezilyalı futbolcu, lig mücadelesinde takımı adına bir de gol attı.

26.12.2007


 

Konyaspor'un en başarılı dönemi

Lige bu sezon kötü bir başlangıç yapan Konyaspor, toparlandıktan sonra ulaştığı 25 puanla tarihinin en başarılı ilk yarı performansını elde etti.

Sezonun ilk 9 haftasında ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşan yeşil-beyazlılar, bu maçlardan hiç puan çıkaramadı. Sahasında yaptığı maçlardan da istediği sonuçları alamayan Konyaspor, 10. haftada yaptığı Sivasspor maçına 7 puanla 18. sırada çıktı. Bu maçla adeta dirilen yeşil-beyazlılar, hızla yükselişe geçti. Sivasspor'u sahasında 2-1 yenen Konyaspor, bu maçtan sonra çıktığı 7 maçtan sahasındaki 4'ü ile deplasmandaki bir maçı kazanarak, ilk yarıyı 25 puanla 6. sırada bitirdi.

26.12.2007


 

Yattara dönmüyor iddiası

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın alacaklarını gerekçe göstererek FIFA'ya başvurup takımdan ayrılacağı yönünde iddia ve söylentiler ortaya atıldı.

Kulüp genel saymanı Emin Kahraman, Yattara'nın dönmeyeceği konusunda bir duyum almadıklarını belirterek, ''Yattara, şu an devre arası izninden dolayı ülkesinde. Bizim sporcuyu etkileyecek, sporcunun gitmesini gerektirecek ekstrem bir borcumuz yok. Türkiye'de futbolculara en az borcu olan kulüplerden biriyiz'' diye konuştu.

26.12.2007


 

Selçuk pahalı geldi

Trabzonspor'un, Vestel Manisasporlu Selçuk İnan'ın transferinden vazgeçtiği öğrenildi.

Bordo-mavili kulüp yöneticileri, Vestel Manisaspor Kulübü ile görüştü. Ancak Vestel Manisaspor'un 3,5 milyon avro istemesi nedeniyle bu transferden şimdilik vazgeçildi. Fiyat indirilmesi veya takas yapılabilmesi halinde bu transferin tekrar gündeme gelebileceği kaydedildi.

26.12.2007


 

Sabote ediyorlar

G.Saray hastalandı. Teknik direktörü gibi. Bir anormallik var. Takımın dışında olduğumuz için ne olduğunu bilemiyoruz. Teşhisin doğru konulması lazım. Allah'dan devre arasına girildi. Yönetim acilen hastalığı ve tedavisini yapmazsa bu öyle Kalli'nin hastalığına da benzemeyecek. Oyunculara sari bir virüs bulaşmış sanki. Biri ben devre arası gidiyorum diyor. Diğeri G.Saray'la artık işim olmaz diyor. Bir diğeri kendinden yaşça büyük olan diğer oyuncuya horozlanıyor. Olmadı antrenörüne parmak sallıyor. Bu halin ne olduğunu anlamak çok zor..

G.Saray'ı eğer biri sabote etmek istese ancak bu kadar becerebilir. Benim aklıma gelen şu: Sezon başı bir takım oyuncular gönderildi. Zannediyorum devamı da devre arası sürecek. Bu sancılar ondan. Yoksa bu kadar edepsizliği bırakın yönetimi ve teknik kadroyu, eski oyuncular bu olanlara seyirci kalmazdı. Yeni yetmelerin kulağını çekerdi. Ama onlardaki huzursuzluk takımın tamamını olumsuz yönde etkiledi..

G.Saray geçmişinde de bir takım sorunlarla boğuşmuştu. Fakat bu onlara benzemiyor. Para olmadığı zamanlarda bile bu dağınıklık yoktu. Şimdi, sorun para değil. Ama her nedense disiplin diye bir şey yok. Abi-kardeş, büyük-küçük, saygı-sevgi kalmamış. Bu G.Saray geleneğinde olmayan bir durum. Forma aşkı falanda hikaye. Parayı alırken iyi de. Oynamaya sıra gelince ne oluyor? Boş versinler bunları..

Profesyonel futbolcu bir işçidir. Eğer milyon dolarları cebe indiriyorlarsa, sahada canını dişine takacak. Antrenörü kendinden neyi istiyorsa harfiyyen yerine getirecek. Oynatırlarsa oynayacak. Kenarda dur derlerse duracak. G.Saray yönetimi ne yapacaksa devre arasında yapmalı. Artık G.Saray taraftarının canına tak etti. Ya bu deveyi güderler. Ya da..

Said OKUR

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri