Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Eski eserlerin orijinalliği bozulmasın

Klâsikleşmiş eski parçaları alıp yeniden yorumlamak yerine artık yeni şeyler üretilmesi gerektiğini düşünen Sufi müzik san’atçısı Ahmet Gürsel, “İnsanlar kendileri bir şeyler üretebiliyorsa üretsin, o eski eserler ise orijinal halleriyle seslendirilsin” dedi.



Yerli Oryantalizm İSAM’da ele alınıyor

İSTANBUL - İSAM’ın aylık konferanslarının bu ayki misafiri olan şair ve yazar Hilmi Yavuz 25 Şubat Pazartesi günü saat 16:30’da TDV İSAM’da (İslâm Araştırmaları Merkezi) “Yerli Oryantalizm” konulu konferans verecek.



‘Kutlu Doğum’ yarışması

Amerika Din Hizmetleri Ateşeliği, 2008 yılı ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, 5-16 yaş grubu çocukların katılabileceği ödüllü kompozisyon yazma ve şiir okuma yarışması düzenleniyor.



Mevlânâ’nın mesajı Moskova’da

Diyalog Avrasya Platformu bugüne kadar gerçekleştirdiği kültürler arası diyalog programlarına bir yenisini daha ekledi. Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Moskova’da gerçekleşen programda Mevlânâ konuşuldu, kudüme vuruldu, semazenler semaya durdu.



I. Murad’ın türbesi eski ihtişamında

Birinci Kosova Savaşında şehit edilen I. Murad’ın, Balkanlar’ın 1912 yılında Osmanlı’nın elinden çıkmasıyla ‘’mahzun’’ ve bakımsız kalan türbesi, bir süre önce Türkiye Diyanet Vakfınca yapılan restorasyonun ardından görkemli bir şekilde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri