Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Örtüyle çalışmak huzur veriyor

Avrupa’daki başarılı Müslümanlara örnek olarak Time dergisine kapak olan Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı Famile Arslan, başörtüsüyle mesleğini icra etmenin kendisine huzur verdiğini belirtti. Arslan, “Başörtümü çıkarsaydım belki daha fazla başarılı olurdum, ama o zaman da huzurum olmazdı. Yani başörtüm olmasaydı veya çıkarsaydım tüm kapılar bana açılabilirdi, ama o zaman sorunlar çözülmezdi. Oysa benim örtümle işimi yapıyor olmam birçok genç insana örnek teşkil etti” dedi.


YÖK, duruşunu bugün açıklayacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı M

Şehirleri vurma tehdidi

Türk Silâhlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde başlattığı kara harekatıyla iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK, şehir merkezlerindeki bombalama eyleml


  TSK, ‘site’den bilgilendirdi

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak’ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik devam eden kara harekâtıyla ilgili yeni fotoğraflar yayımlandı.


  Mutlaka hesapları var

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’PKK terörünün arkasında elbette ABD, İsrail, AB’ye üye ülkeler var. ABD, AB ve İsrail bu operasyona sesini çıkarmıyor. Emin olun mutlaka bir hesapları vardır’’ dedi.


  Öğretmen atamaları bugün yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 bin 786 kadroya yapacağı öğretmen ataması için 40 bine yakın aday başvurdu.


  Hukukçuların sessiz kalmasını anlayamıyorum

Türkiye’de hukuk ve yargı tartışmaları CNNTürk TV kanalında tartışıldı. Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsü hakkında verdiği bir kararda ‘gerekçe’nin ‘kanun maddesi’ gibi yorumlanmasını anlayamadığını ifade ederken; “Bunu anlatamıyorum. Hukukçuların da buna sessiz kalmasını anlayamıyorum” dedi.


  “Hocaların hocası’’ panelle anıldı

‘’Hocaların hocası’’ olarak tanınan Prof. Dr. Sabahaddin Zaim, İstanbul İktisatçılar Derneği’nin düzenlediği panelle anıldı.


  Yağışlar yetersiz kaldı

Türkiye’de son dönemlerde etkili olan kar yağışının, uzun yıllardır kurutma, doldurma, su sistemlerine müdahaleler ve kirlilik sebebiyle sürekli küçülen sulak alanlara önemli bir katkı sağlamadığı bildirildi.


  Palmiyelere hasırla koruma

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde geçen yıl dikilen yüz palmiye ağacının soğuklardan etkilenmemesi için hasırla koruma altına alındı.


  Muş'ta dereler de dondu

Muş’ta su şebekesinin donması sonucu derelerden su alan köylüler, derelerin de donmasının ardından karları eriterek su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.


  Sıcaklıklar normale dönüyor

Yurt genelinde hafta boyunca hava sıcaklığı artmaya devam edecek.


  Antalyalılar kara hasret

Kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkisini gösterirken, şehir merkezine kar yağışı olmayan Antalya’da vatandaşlar, yüksek kesimlere çıkarak kar pikniği yapıyorlar.


  Fazla kilolar, uyku apnesini tetikliyor

Uyku sırasında horlama ile birlikte ortaya çıkan soluk durmalarının (uyku apnesi) farklı yaş gruplarını etkilediği, fazla kilolu kişilerde bu hastalığın daha yaygın olduğu bildirildi.


  Mardinli öğrenciler Suriye’yi gezdi

Mardin’de ilköğretim okullarında okuyan 40 öğrenci, Suriye’nin El Haseki vilayetinde akranlarıyla buluştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri