Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Barajlarda sular yükseliyor

Son yağışlarla birlikte ülke genelinde birçok yerdeki barajlar ve göletlerdeki su seviyelerinin arttığı görülürken, baharda karların erimesiyle mevcut su seviyelerinin daha da yükselmesi bekleniyor.

Son yağışlarla birlikte bir çok yörede kuraklık açısından rahatlama görülürken, geçtiğimiz yaz yaşanan sıkıntının bazı illerde halen devam ettiği görülüyor. Nitekim, Antalya ve Gaziantep’te, son yağışlardan sonra barajlarda doluluk oranının arttığı ve tarım sektöründe kuraklık beklentisi olmadığı bildirilirken, Çanakkale ve İzmir’in yeterli yağışı almadığı, Çukurova barajlarının bazılarında da doluluk oranlarının yeterli seviyeye ulaşmadığı vurgulanıyor.

Derlemelere göre, Antalya’da baraj ve göletlerde su tutma seviyesi yükselirken, bölgede yaz döneminde muhtemel bir kuraklık beklenmiyor.

Güney Marmara’da Bursa, Balıkesir ve Yalova’da, yaz aylarında su sıkıntısı beklenmiyor. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, geçen yıl aynı dönemde yüzde 14 olan Doğancı Barajı’nın doluluk oranının, bu yıl yüzde 28’ler seviyesinde olduğunu belirtti.

Kar yağışının şehrin su ihtiyacı için önemine işaret eden Çetinavcı, ‘’Bursa’nın, Doğancı Barajı ve geçtiğimiz aylarda açılan 70 kuyu ile su tutulmaya başlanan DSİ bünyesindeki Nilüfer Barajı sayesinde su problemi olmayacağını düşünüyoruz’’ dedi.

Son yağışlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki barajlardaki su seviyesini az da olsa yükseltti. DSİ 10. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Menderes Lale, son yağışların bölgedeki barajların doluluk oranını yüzde 1-2 arttırdığını, barajlardaki doluluk oranın Dicle Barajı’nda yüzde 77, Karakaya Barajı’nda yüzde 76, Göksu Barajı’nda yüzde 58, Kralkızı Barajı’nda yüzde 30, Batman Barajı’nda yüzde 45, Devegeçidi Barajı’nda yüzde 28, Derik Dumluca Barajı’nda ise yüzde 26 olduğunu söyledi.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğünün Keban ile Karakaya baraj göllerine su taşıyan alanlarda yaptığı kar ölçümlerinde ulaşılan değerler, bazı merkezler dışında geçen yılla paralellik gösteriyor. Trakya’daki barajların doluluk oranı son bir ayda yüzde 53,80’e yükseldi.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Trakya’daki 584,60 milyon metreküp depolama hacmine sahip 8 barajın doluluk oranının son bir aydaki yağışlarla birlikte yüzde 53,80’e yükseldiğini, su miktarının toplam 314,52 milyon metreküpe ulaştığını kaydettiler.

Kocaeli’ne içme suyu sağlayan Yuvacık Barajı’nda 30 milyon 700 bin metreküp su bulunduğu, barajın yüzde 60 oranında dolu olduğu bildirildi.

/ ANKARA

27.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Milletçe sınavdan geçiyoruz

  Rektörler direniyor

  Üniversite önünde arbede

  Isparta’da oturma eylemi

  Yasakçılara suç duyurusu

  “Haydi başörtülü kızlar da okula”

  MHP, YÖK’e kızgın

  Şahin: 301 ve başörtüsünü sormayın

  Operasyonun hedefi belli

  Komşudan şartsız destek

  Sınırda güvenlik tedbirleri arttırıldı

  Türkiye’den İran’a İsrail sitemi

  AKP’de seçim hazırlığı başladı

  Müfettişler Dink cinayeti için Trabzon’da

  Barajlarda sular yükseliyor

  Şehidin adı okulda yaşatılacak

  Kar kalınlığı 2 metreyi aştı

  Maden ocağında göçük

  Boğaz’a 3. köprüye doğru

  Önce sağlıklı aile yapısı

  ‘Dedektif çöpçüler’ iş başında

  Yetimlere el uzatın

  Kâinat keşfetmekle bitmiyor

  Sulama kuyularının yarısı kaçak çıktı

  Köylülerden okul seferberliği

  Edirne’de bahar havası

  Sağlık için doğru ekmeği seçin


 Son Dakika Haberleri