Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merkez’den yavaşlama uyarısı

Küresel ekonomideki yavaşlamanın boyutuna yönelik belirsizliğin sürdüğünü vurgulayan Merkez Bankası, sert bir yavaşlama ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.


Unakıtan: Bir vergiyi olduğu gibi kaldıracağız

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, önümüzdeki dönemde halen uygulamada olan bir vergiyi olduğu gibi kaldıracaklarını bildirdi.

Prim indirimi süresiz teşvik olacak

İstihdam paketi, uzun süren tartışmaların ardından Bakanlar Kurulu’na sevk edildi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 5 puanlık SSK prim indiriminin süresiz


  Rusların hobisi marka ve kalite

Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Turgut Gür, Türk işadamlarının Rusya’da pazar payını arttırmaları için kalite ve yüksek standarda önem vermesi gerektiğini söyledi.


  Otomobilde koruma sektör oluşturdu

Türkiye’de son dönemde yaygınlaşmaya başlayan araç koruma (car care) uygulamaları, özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekiyor.


  IMF'den sosyal güvenlik baskısı

IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni, mevcut Stand-by programının 7. gözden geçirmesinin tamamlanabilmesi için sosyal güvenlik reformunda ilerleme gerektiğini söyledi.


  Havalar ısındı sebze fiyatları ucuzladı

Antalya’da havaların ısınmasıyla birlikte Antalya Toptancı Haline ürün girişinde artış oldu ve sebze fiyatları geçen haftaya göre ucuzladı.


  Açlık sınırı 715 YTL’ye çıktı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) yaptığı hesaplamaya göre, bu ay dört kişilik ailenin açlık sınırı yaklaşık 715, yoksulluk sınırı yaklaşık 2 bin 329 YTL oldu.


  Helal sertifikalı ürünlere geçilmeli

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırma Derneği'nin (GİMDES) gerçekleştirdiği Uluslar arası Helal Gıda 2008 Konferansı’nın sonuç bildirisinde, “Dünya piyasasında helal sertifikalı ürün talebinin giderek artması sebebi ile Türkiye’deki üreticilerin de bir an evvel Helal sertifikalı ürünlere geçişi sağlanmalıdır” denildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri