Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kupada final gibi derbi

Türk futbolunun kalbi bugün Mecidiyeköy'de atacak. Galatasaray ile Fenerbahçe Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 20.00'de başlayacak derbiyi Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den canlı olarak ekrana gelecek.

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti bugün kupada yaşanacak. Ezeli rakipler, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında, yarı finalist olabilmek için karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Tarık Ongun ile Alpaslan Dedeş yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Yunus Yıldırım.

NASIL TUR ATLARLAR?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Kadıköy'de yapılan kupanın ilk ayağı 0-0 berabere sonuçlandığı için, bugünkü maçı kazanacak takım yarı finale yükselecek. Mecidiyeköy'deki rövanş maçında her türlü gollü beraberlik halinde ise turu geçen taraf konuk Fenerbahçe olacak. Dev maçta 90 dakikalık normal sürenin 0-0 berabere sonuçlanması durumunda, 15'er dakikalık 2 devre halinde uzatmalara gidilecek. Uzatma bölümünde de golsüz eşitlik bozulmazsa, turu geçecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek. Tur atlayan takımlar, yarı final ilk maçlarını 19 Mart'ta, rövanş maçlarını ise 16 Nisan'da oynayacak. Fortis Türkiye Kupası finali ise 7 Mayıs'ta yapılacak.

İKİ SEZON ÖNCENİN RÖVANŞI

Ezeli rakipler arasında Fortis Türkiye Kupası'nda bu sezonki eşleşme, iki sezon öncenin rövanşı olacak. İki takım 2005-2006 sezonunda da çeyrek finalde eşleşmiş, Kadıköy'deki ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe, Mecidiyeköy'deki rövanşı 3-2 yitirmesine rağmen, gol averajıyla turu geçen taraf olmuştu. Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ezeli rakipler, geçen hafta karşılaşmalarını kendi evlerinde sürpriz yenilgilerle kapatarak, taraftarlarını üzmüştü.

G.SARAY 14 DEFA KAZANDI

Bu sezon 46. kez düzenlenen kupayı daha önce 14 kez kazanan Galatasaray, 2 sezondur bu başarıyı gösteremiyor. Müzesinde 4 Türkiye Kupası bulunan Fenerbahçe ise tam 24 sezondur bu kupaya hasret.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Roberto Carlos yok

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanşında bugün Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe tur peşinde. Fenerbahçe çeyrek final mücadelesinin ilk maçında Kadıköy'de 00 berabere kaldıkları ezeli rakibi karşısında, Ali Sami Yen Stadı'nda turu geçip yarı finale çıkmak istiyor. Fortis Türkiye Kupası, Turkcell Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3 maça çıkacak Fenerbahçe'de, zorlu serinin ilk ayağını oluşturan kupa derbisinde, sakatlıkları bulunan Roberto Carlos, Maldonado ve Deniz forma giyemeyecek.

GALATASARAY CEPHESİ

Hedef yarı final

Galatasaray, evinde ağırlayacağı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek, yarı finale çıkmak amacında. Kadıköy'de yapılan kupanın ilk ayağında rakibiyle 0-0 berabere kalarak, saha avantajını eline geçiren sarı-kırmızılı ekip, ezeli rakibini mağlup ederek, 2 yıl önce çeyrek finalde elendiği rakibinden rövanşı almak istiyor. UEFA Kupası'na Bayer 04 Leverkusen'e deplasmanda 5-1 gibi açık farklı skorla yenilerek, 3. turda veda eden, Turkcell Süper Lig'de ise lig sonuncusu Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup olarak, şok bir yenilgi alan ''Cim Bom'', ezeli rakibini saf dışı bırakıp, moral bulmaya çalışacak.

27.02.2008


 

Servet ayın altın adamı

Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda düzenlenen "11 Altın Adam Yarışması" nda Galatasaraylı Servet Çetin en iyi savunma oyuncusu seçildi. Ankaraspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hakem Vedat Yüksel de ödüle layık görülen diğer isimler oldu..

Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda düzenlenen ''11 Altın Adam'' yarışmasında Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin, ayın ''Altın Adam''ı seçildi. Kalyon Oteli'nde yapılan sezonun 5. jüri toplantısında, Turkcell Süper Lig'in 18., 19. ve 20 haftalarının oynandığı Ocak ayı değerlendirildi. Sarı-kırmızılı futbolcu Servet, savunma oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede 267 puanla ayın ''Altın Adam''ı seçilirken, Fenerbahçeli futbolcu Lugano 134 puanla ''Gümüş Adam'', Ankarasporlu Emre Aşık ise 130 puanla ''Bronz Adam'' oldu.

Ankaraspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ı ayın teknik direktörü seçen Jüri, Turkcell Süper Lig Hakemi Vedat Yüksel'i ayın hakemi, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği'ni (GSYİAD) de ayın yöneticisi ödülüne layık görüldü. Jüri, ''Buzda Dans'' yarışmasında kazandığı 150 bin YTL'yi ve kendisine ait motosikletini satarak elde ettiği 16 bin YTL'yi Böbrek Vakfı'na bağışladığı belirtilen İlhan Mansız'ı ayın altın kalpli futbolcusu seçti.

Yarışma jürisi, geçen ay vefat eden Futbol Federasyonu Araştırma Planlama Eğitim ve Geliştirme Genel Koordinatörü Gündüz Tekin Onay adına Jüri Özel Ödülü verilmesine karar verdi. Ayın fotoğraf yarışmasını ise Göztepe-Şirinyer maçında çektiği fotoğrafla Akşam Gazetesi İzmir Bürosu'ndan Turgut Dalkıran kazandı. Toplantıda ayrıca Xayın hakemi seçilen FIFA Kokartlı hakem Fırat Aydınus ve ayın yöneticisi seçilen Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber'e ödülü düzenlenen törende verildi. Kasım ve aralık ayları ödülüne layık görülen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ödülünü ise geceye katılan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ümit Davala aldı.

27.02.2008


 

Beşiktaş'a 2 farklı galibiyet lâzım

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında BJK İnönü Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek.

Siyah-beyazlılar, ilk maçta 1-0 yenildikleri rakibi karşısında 2 farklı kazanarak turu geçmeyi hedefliyor. Siyah-beyazlılarda kırmızı kart cezalısı Ali Tandoğan bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılar, sadece 2 farklı galibiyette turu geçerken, 1-0'lık sonuç halinde ise maç uzatmaya gidecek. Beşiktaş'ın gollü tek farklı galibiyetleri ile beraberlik ve yenilgisi halinde ise turu geçen taraf Çaykur Rizespor olacak. Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor karşısında bu sezon 2'si kupa, 1'i lig 3 maçta da galibiyete hasret kaldı.

Kayseri-G.Birliği Oftaş

Kayseri-G.Birliği Oftaş

27.02.2008


 

İspanya Roberto Carlos'un attığı golü tartışıyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos'un, Real Madrid'de oynadığı dönemde attığı bir gol, Youtube sitesinde bir matematikçi tarafından ''imkansız'' kabul edilirken, taraftarlarını da şaşırtıyor.

Bir taraftar, Roberto Carlos'un matematik kralı olduğunu iddia ederken, bir diğeri bunun yetenek olduğunu, hiçbir şeyin imkansız olmadığını ifade ediyor.

MATEMATİK KURALLARI ALT ÜST

AA muhabirinin, Youtube sitesinden derlediği bilgiye göre, Carlos'un Real Madrid'de oynadığı dönemde, şu an İspanya ikinci liginde mücadele eden Tenerife'e attığı gol, bir matematikçiye araştırma konusu oldu. Carlos'un, ceza sahası dışındaki aut çizgisinden attığı golün açısını hesaplayan matematikçi, bunun, matematik kurallarını alt üst ettiğini iddia ediyor.

İMKANSIZ DEĞİL, YETENEK

Matematikçiye ait görüntüyü izleyen futbolseverlerin, bu gole verdiği tepkiler ise hayli ilgi çekici. Sergio adlı bir taraftar matematikçiye katılmadığını, ''Üzgünüm ama hiçbir şey imkansız değildir'' sözleriyle belirtirken, ''leondreaq'' rumuzlu bir kullanıcı, ''Hey, görüntüdeki adam, sesini kes. Bu bir yetenek, matematikle açıklayamazsın'' diyor.

27.02.2008


 

G.Saray'da Hasan Şaş hastanelik oldu

Galatasaray'da hastalanan tecrübeli futbolcu Hasan Şaş, hastaneye kaldırıldı

Tecrübeli oyuncunun Pazartesi günü başlayan rahatsızlığının artması üzerine, Bakırköy Acıbadem Hastanesi'e kaldırıldığı ve burada kontrol altında tutulduğu bildirildi. Yüksek ateş ve boğaz enfeksiyonu geçiren tecrübeli futbolcuya serum takıldığı bildirildi.

27.02.2008


 

Schumacher Ferrari'yi beğendi

Formula1'in efsanevi pilotu Michael Schumacher, test ettiği Ferrari'nin yeni aracı F2008'i beğendi.

Eski takımı Ferrari'nin geçici test pilotu Schumacher, İspanya'nın Barcelona kentinde devam eden, sezon öncesi son test sürüşlerinin ilk gününde F2008'i denedi. Schumacher, Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, yeni aracın daha ilk yarıştan itibaren kazanmaya odaklanabileceğini belirtirken, elektronik sürüş kontrol sisteminin araçtan çıkarılması nedeniyle herşeyin pilota bağlı olduğunu, bu yüzden dikkatli olmak gerektiğini kaydetti. McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'ın birinci geldiği test sürüşünde, Ferrari'nin Fin pilotu, geçen sezonun şampiyonu Kimi Raikkonen ikinci sırada yer aldı.

27.02.2008


 

Hakemler dikkat!

BankAsya 1.Lig'de her rakım artık futbola değil sonuça bakmakta. Bu saatten sonra sonuç ve galibiyetler önemli. İstanbul ve Mardin artık prestij maçlarına çıkmaktalar. Ligden düşecek 3.ncü takım son haftalara kadar belli olmayacak gibi görünüyor. Boluspor, İstanbul deplasmanından 1-0 lık sonuçla puanını 32'ye çıkarttı. Giresunspor 43.ncü dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçın son dakikasına kadar galip götürdüğü karşılaşmadan beraberlikle ayrıldılar. Diyarbakır, Elazğı 2-1 mağlup ederek hem ilk 6 için, hemde süper lig için emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Ligin üstü kaynar kazan, dibi ise ateş çemberi gibi. Antalya ve Kocaeli yenişemedi. Eskişehir, Kartalı tek golle devirerek liderlik koltuğuna oturdu. Sakarya ise inatçı takipçiliğini devam ettiriyor. Karşıyaka deplasmanda Samsu'u 21 mağlup ederken Karadeniz ekibi iyce dibe vurdu. Feyyaz Uçar'lı Altay, Mardin galibiyetiyle havaya girdi. Ve ilk 6 için neden olmasın mesajını yolladı. Gaziantep B.Bld Sakarya deplasmanında 32 mağlup oldu.O da düşme tehlikesini yakından hissediyor.

Ligde her takımın yeri değişebilir. Kimisi küme düşmeye aday olurken, kimisi ilk 6 için yukarılara çıkabilir. Malatya, Elazığ ve Samsun'un acilen toparlanması gerekir. Yoksa tehlike çanları çalmaya başlayacak. Tekrar hatırlatıyorum, tüm kulüplerin şikayetçi olduğu hakemlerin düdüklerini doğru ve isabetli çalmalarını özellikle bu kritik dönemde bekliyoruz.

Said Yalçın

27.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri