Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülü kanser hastası memuriyetten çıkarıldı

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Av. Fatma Benli, 28 Şubat döneminde başörtülülere yapılan haksızlık ve adaletsizlikleri anlatırken, “18 yıllık memur olan bir müvekkilim, kanser tedavisi gördüğü dönemde sağlık raporu varken memuriyetten çıkartıldı. Tabiî tüm emeklilik, sağlık ve sosyal güvencelerini kaybetti” dedi.


Gönül bağı ve köprüsü çok önemli

Diyarbakır’da 3 Ocak’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Rıdvan Süer’in babası Şemsettin Süer, doğu ve batıdaki sivil toplum kuruluşları aras

Yine yasaklı ÖSS mi?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal arımağan 3 Mart’ta başlayacak ÖSS başvurularında mevcut durumda “başı açıklık” şartı olduğunu, ancak yeni bir talimat gelm


  Savcıları göreve çağırıyoruz

Van Hak ve Özgürlükler Platformu’nun ısrarla devam ettirdiği “başörtüsüne özgürlük” eyleminin 79. haftasında okunan basın açıklamasında yasakçı rektörler hakkında savcılar göreve çağrıldı.


  Üskül: Üniversitelerde çalkantılı dönemin durulacağına inanıyorum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, ‘’Üniversitelerde türbana ilişkin yaşanan çalkantılı dönemin durulacağına inanıyorum’’ dedi.


  Savcılar, hürriyetleri çiğneyenleri incelesin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, “Cumhuriyet savcıları YÖK Başkanı değil, anayasaya uymayan, temel hak ve hürriyetleri çiğneyen rektörler hakkında inceleme başlatmalıdır’’ görüşünü savundu.


  ÖSS başvuruları yarın başlıyor

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvurular, yarın başlıyor.


  Bira uyarısı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, bira kullanımının alkol bağımlığına giden yolda önemli bir etken olduğunu belirterek, Türkiye’de 1990’dan sonra bira tüketiminin yıllık yüzde 6-7 oranında arttığını kaydetti. Akdur, ‘’Bu, yılda 50-60 milyon litreye denk gelir. Türkiye’de tüketilen alkollü içkilerin yüzde 85 bira’’ dedi.


  Sadece üniversiteler yetmez

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, ‘’başörtüsü yasağının, sadece üniversitelerde kaldırılmasının sorunları çözmeyeceğini’’ belirtti.


  Ulaşıma sis engeli

İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da etkisini hissettiren sis ulaşımda aksamalara sebeb oldu. İstanbul’da etkili olan sis, sebebiyle dün sabah saatlerinde İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ’nin (İDO) bazı deniz otobüsü ve şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.


  Bağış: Türkiye, PKK terörüne kararlılığını göstermiştir

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, TSK’nın sınırötesi harekâtının "Türkiye’nin PKK terörüne son verme kararlılığını gösterdiğini belirtti.


  Erdoğan: Genelkurmay Başkanımla hep irtibat halindeydim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TSK’nın Kuzey Irak’taki terör unsurlarına yönelik kara operasyonunun sona ermesine ilişkin, “Başından itibaren devamlı Genelkurmay Başkanımla irtibat halinde olduk. Anbean herşeyden haberimiz var’’ dedi.


  Kutan: Millet soruların cevabını bekliyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Güneş Harekâtı, belirlenen hedefe ulaşıldığı için mi, yoksa ABD istediği için mi sona erdirilmiştir? Milletimizin bu soruların cevabını bilmeye hakkı vardır’’ dedi.


  Mahkeme delilleri CD olarak istiyor

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu ifade edilen “Darbe” günlüklerini yayımlayan Nokta dergisi Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün sunduğu bilgisayar çıktısı 3 bin sayfalık delil dosyaları mahkeme tarafından kabul edilmedi.


  TBMM Tuzla Komisyonu titiz bir şekilde çalışıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, Tuzla tersanelerindeki iş kazalarını incelemek üzere kurulan alt komisyonun başkanı Mustafa Ataş, maksatlarının, hiç kimseyi, hiçbir kurumu ve tarafı suçlamadan, objektif bir gözle çalışma yapmak olduğunu bildirdi.


  Süleyman Soylu: Silahlı Kuvvetler, Irak’ın kuzeyinde tampon bölge oluşturmalı

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin Kuzey Irak’tan çekilmesini istedi. “Türk Silahlı Kuvvetleri, tek bir terörist kalmayana kadar bölgede kalmalı” diyen Soylu, Irak’ın kuzeyinde tampon bölge oluşturulmasını yineledi.


  “Özel ambulans şirketleri dernekleşmeli”

Ankara Özel Yaşam Ambulans Şirketi Genel Müdürü Mustafa Güner, şirket olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.


  Ege’de hafif şiddette deprem

Ege Denizi’nde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Yağışlı hava geliyor

Yurdun, gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmeye başlayan yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.


  Aile içi şiddete sıkı tedbir

Aile içi şiddeti önlemek amacıyla çıkarılan yeni yönetmelik, kusurlu eş ya da aile bireyleri hakkında sıkı tedbirler öngörüyor.


  Çocuklarımızın boyu uzadı

İstanbul’da yapılan bilimsel bir çalışmada Türkiye çocuklarının vücut ağırlığı, boy uzunluğu, baş çevresi ve vücut kitle indeksi referans değerleri belirlendi; çocukların 30 yıl önceki yerel değerlere göre daha uzun boylu oldukları ortaya çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri