Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zirvede derbli ateşi

Süper Ligde gözler bugün Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak dev maça çevrildi. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den canlı yayınlanacak karşılaşmayı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

Turkcell Süper Lig'in 24. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Şampiyonluk yarışının en büyük adaylarından olan Beşiktaş ile Galatasaray, ligin zirvesini etkileyecek derbi maçta Dolmabahçe'de karşı karşıya gelecek.BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bünyamin Gezer yönetecek. Gezer'in yardımcılıklarını Erhan Sönmez ile Mustafa Sönmez yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Barış Şimşek. Derbi maçta ayrıca hakem gözlemciliğini Hamdi Kutval, federasyon temsilciliklerini ise Avni Özcan ile İ.Hakkı Köklükaya yapacak.

BEŞİKTAŞ'TA HEDEF LİDERLİK

Bu sezon deplasmanlarda Beşiktaş ile birlikte en çok puan toplayan takım olan Galatasaray, Fenerbahçe'yi Fortis Türkiye Kupası'ndan elemenin moraliyle çıkacağı BJK İnönü Stadı'ndaki derbiyi de kazanarak, liderliğini sürdürmek amacında. İç sahadaki son 4 lig maçını da 3 puanla kapatan, ancak hafta içinde Fortis Türkiye Kupası'na veda eden Beşiktaş ise, büyük taraftar desteğiyle oynayacağı derbiyi kazanmayı amaçlıyor.

Kara Kartal 4 yıllık liderlik

hasretine son verecek mi?

Turkcell Süper Lig'de bugün ezeli rakibi Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta liderlik hesapları yapılıyor. Süper Lig'de 4 yıldır liderlik koltuğuna oturamayan siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisini kazanmaları ve Fenerbahçe'nin de Ankara deplasmanında puan kaybetmesi halinde tam 137 lig haftası sonra liderliği ele geçirecek.Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonun 22. haftasında, 29 Şubat 2004 tarihinde liderlik koltuğunda bulunuyordu. Siyah-beyazlılar, 23. haftada İstanbulspor'a Boliç'in golleriyle 2-1 yenilince, liderliği ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye kaptırdı, daha sonra da 137 lig haftası boyunca liderliğe hasret kaldı.

2 DEFA LİDERLİĞİ KAÇIRDI

Beşiktaş, liderliği ele geçiremediği dönemde 2 kez derbi maçlarda ayağına kadar gelen liderlik şansını kullanamadı. Geçen sezonun 31. haftasında BJK İnönü Stadı'nda Fenerbahçe karşısına çıkan ve galip gelmesi halinde liderliği ele geçirecek olan Beşiktaş, bu karşılaşmadan 1-0 yenik ayrılıp, hem liderlik, hem de şampiyonluk şansını yitirmişti. Bu sezonun 7. haftasındaki Galatasaray maçında da liderlik için yeni bir şans yakalayan ''Kara Kartallar'', 2 puan önündeki sarı-kırmızılılara 2-1 yenilerek, uzun süren liderlik hasretine son verememiş ve liderin 5 puan gerisine düşmüştü.

MAÇ BAŞINA 2.37 GOL ATTI

''Kara Kartallar'', son haftalarda savunmada kötü bir grafik çizmesine rağmen, gol yollarında ise başarılı oldu. Son 8 lig maçında rakip fileleri toplam 19 kez havalandıran siyah-beyazlılar, maç başına 2.37 gol ortalaması tutturdu.

KALEYİ RÜŞTÜ KORUYACAK

Beşiktaş'ın Galatasaray derbisi öncesi en büyük sıkıntısı sakat futbolcuların çokluğu. Siyah-beyazlılarda Fransız futbolcu Edouard Cisse, Brezilyalı Bobo, Serdar Kurtuluş ve Mehmet Sedef, derbi maçta forma giyemeyecek. Gordon Schildenfeld ve Serdar Özkan'ın durumları ise bugün netlik kazanacak. Sakatlığı geçen Gökhan Zan ise derbi maçta oynayabilecek. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, Cisse'nin yokluğunda ön liberoda İbrahim Toraman'ı görevlendirmesi, kırmızı kart cezası biten Ali Tandoğan'ın yine sağ kanatta forma giymesi bekleniyor. Bu arada Sağlam'ın kaledeki tercihini tecrübeli Rüştü'den yana kullanacağı, Çaykur Rizespor ile oynanan Fortis Türkiye Kupası maçında ilk 11'de sahaya çıkan Hakan'ın ise yedek soyunacağı öğrenildi.

LİNCOLN'ÜN YERİNE BARUSSO

Liderlik koltuğundan inmek istemeyen Galatasaray, bugün Beşiktaş ile deplasmanda oynayacağı derbi maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Sarıkırmızılı ekipte, kırmızı kart cezalısı Lincoln'ün yanı sıra hasta olan Ayhan, sakatlıkları bulunan Serkan ve Hasan Şaş oynayamayacak. Beşiktaş maçında Galatasaray'ın kalesini koruyacak file bekçisi henüz kesinlik kazanmazken, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın, Aykut ile Orkun arasındaki kararını bugün vermesi bekleniyor.Feldkamp'ın, orta sahada Ayhan ve Lincoln'ün yokluğundaki tercihleri de henüz kesinlik kazanmadı. Alman teknik adamın, Kasımpaşa maçında bir süre burada yer verdiği Barusso'ya orta sahada şans tanıyabileceği öğrenildi.

PAF'ta da derbi heyecanı var

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün PAF Ligi'nde de yaşanacak. Her iki kulübün genç futbolcuları, Beşiktaş'ın sahası olan BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, saat 13.30'da karşı karşıya gelecek. Sezonun ilk yarısında yapılan maçta Beşiktaş, son 3 sezonun şampiyonu Galatasaray'ı rakip sahada 4-3 yenmişti.

Derbiyi 254 gazeteci izleyecek

Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında bugün oynanacak derbi maçta adeta bir medya ordusu görev yapacak. Dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 254 gazetecinin akredite olduğu bildirildi. Derbide basın tribününde 169 spor yazarı, ayrıca saha içinde de 85 foto muhabiri görev yapacak.

02.03.2008


 

Ertuğrul Sağlam ‘siftah’ peşinde

Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, teknik adamlık kariyerindeki ilk derbi galibiyetini almayı hedefliyor.

Siyah-beyazlı takımdaki ilk sezonunu geçiren genç teknik direktör, Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde sayısız kez yaşadığı derbi zaferlerine, teknik adamlık döneminde hasret kaldı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, ilk 3 derbide ezeli rakiplerine yenildi. Beşiktaş, sezon başında Almanya'nın Köln kentinde yapılan TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'ye, Turkcell Süper Lig'de de sezonun ilk yarısındaki maçlarda Galatasaray'a Ali Sami Yen Stadı'nda, Fenerbahçe'ye de Kadıköy'de aynı skorlarla 2-1 mağlup oldu.

02.03.2008


 

Bursa-Sivas önünde

Süper Lig'de Sivasspor ile Bursaspor bugün 4. kez karşı karşıya gelecek. Bursaspor ile Sivasspor arasında bugün 15.00'de Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Selçuk Dereli yönetecek.

Sivasspor, bu sezonunun ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçtan da 3-2 galip ayrılmayı başarmıştı.Günün diğer maçlarında Ankaraspor-Gaziantepspor (13.30), Kayserispor-Denizlispor (13.30), Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği Oftaş (13.30) karşılaşacak.

02.03.2008


 

Okur'un 23 sayısı Jazz'a yetmedi

NBA'de Utah Jazz, deplasmanda karşılaştığı New Orleans Hornets'a 110-98 yenilirken, Mehmet Okur 23 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 41 dakika sahada kalan Okur, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamazken, 15 kez denediği 2 sayılık atışların ise 10 tanesini sayıya çevirdi. 3 kez geldiği serbest atış çizgisinde ise tam isabet bulan Okur'un, 23 sayı ve 13 ribauntluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.

02.03.2008


 

Beşiktaş, Efes'i ağırlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde ilk iki sırada yer alan Beşiktaş Cola Turka ile Efes Pilsen, bugün karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma, Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 14.00'de başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak. Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftası sonunda 16 galibiyet ve 5 yenilgi sonrası topladığı 37 puanla Beşiktaş Cola Turka lider durumda bulunurken, bugün konuk edeceği Efes ise aynı galibiyet ve yenilgiyle averajla ikinci sırada yer alıyor. Ligin ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçta siyah-beyazlı takım, Efes Pilsen'i 93-77 yenmişti. Opel Türkiye Kupası'nda ise lacivert-beyazlı ekip, rakibini 75-71 mağlup ederek elemişti.

02.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri