Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Her şey olacağına varır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Herkes müsterih olsun, hiç gerginliğe gerek yok. Her şey olacağına varır. Kimseye kırgın değiliz, kızgın değiliz’’ dedi.


Duraksayan ve geri bırakılan reformlar

Diyarbakır’da 28 sivil toplum kuruluşu adına yapılan açıklamada, karşı karşıya olunan kriz karşısında hükümete düşen âcil görevler bulunduğu belirtili

Yargı milletten kopuk olamaz

Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak,”Yargı milletin yargısıdır. Millet adına karar veren yargı milletten kopuk olamaz. Bağımsız yargı


  Dokunulmazlık dosyaları Karma Komisyon’da

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkındaki dosyaların da bulunduğu 74 dokunulmazlık dosyasını görüşmek üzere toplandı.


  Valilere bölünmüş yol genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karayollarında standartların yükseltilerek trafik emniyeti, can ve mal güvenliğinin sağlanması, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temini, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi ve hayatın kolaylaştırılması amacıyla bölünmüş yolların en seri şekilde tamamlanması ve mevcut yolların iyileştirilmesi için bir genelge yayımladı.


  5 zanlı tutuklandı

Tokat, Samsun ve Sivas’ta eş zamanlı düzenlenen ‘’Safra’’ operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen zanlılardan 5’i tutuklandı.


  Yaz saati ay sonunda başlıyor

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan yaz saati (ileri saat) uygulaması ay sonunda başlıyor. Buna göre 30 Mart pazar günü saat 03.00’de, saatler bir saat ileriye alınacak.


  Trabzon’da Bediüzzaman Said Nursî paneli

Bediüzzaman Said Nursî, vefatının 48. yıldönümünde Trabzon’da düzenlenecek panelle anılacak.


  Öğrenci bekliyorlar

40 öğretim görevlisinin bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne 5 yıldır öğrenci alınmaması nedeniyle fakülte öğrencisiz kaldı.


  ADSL’de ortak kullanıma dikkat

İnternetin yaygınlaşmasıyla Türkiye genelinde kullanımı giderek artan ADSL bağlantısının ortak kullanılması durumunda abonelerin çeşitli risklerle karşı karşıya kalabileceği belirtildi.


  Mevlânâ’ya ‘baleli’ anma

ir televizyon programında yayınlanan güzellik yarışmasında podyuma çıkan mankenlerin arasında yapılan sema gösterisinin ardından şimdi de Mevlânâ baleyle anlatılacak.


  Afet yönetimine tek çatı

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı kurulmasını öngören tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Çadırkentler tarih oluyor

Türk Kızılayı, olası bir afet sonrası artık afet bölgelerine ''Çadırkent'' yerine ''Afet Yaşam Obası'' kuracak.


  Kardelenler tehdit altında

‘’Toroslar’ın gelinliği’’ olarak adlandırılan ve kara kışa göğüs geren kardelenler, bilinçsiz söküm sebebiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.


  Pilot olmanın bedeli 38 bin Avro

Hızla gelişen havacılık sektörünün ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren sivil havacılık okulları, para karşılığı pilot yetiştiriyor.


  İBB çocukları unutmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz olarak Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri ile 0-6 yaş arası çocuklara yönelik muayeneler ve sağlık kontrollerine başladı.


  Evinizde bekletmeyin başkasına “şifa verin”

Eskişehir Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen ilaç kampanyası düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Dr.Hüseyin Fidan, sağlık harcamalarının yüzde 60’ını ilaç harcamalarının oluşturduğun belirterek, gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 15 olduğunu söyledi.


  Duman çocukları boğuyor

Sigara içen annelerin doğacak çocuklarının, sakatlık ihtimalinin, içmeyen annelere göre yüzde 65 daha fazla olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri