Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihe sığmayan bir zafer: Çanakkale

Tarihin kaydettiği, en büyük, en kanlı, en kahraman savaşlardan biri olan Çanakkale Zaferi’nin 93. yılı hatırasına BEM-BİR-SEN tarafından “Çanakkale Özelinde Bütün Şehitleri Anma” programı gerçekleştirildi. Programda Özel Çağrı Okulları ilköğretim korosu, öğretmenleri yönetiminde kahramanlık türküleri söyledi. Okulun Tiyatro Grubu’nun sergilediği “Çanakkale Geçilmez” adlı oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Mamak Belediyesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen Anma Programı’na Ankara Özel Çağrı Okulları, koro ve tiyatro grubu ile destek verdi. Çanakkale Zaferi’ni anlatan bir sinevizyon gösterisi ile başlayan program Diyanet-Sen Ankara Şube Başkanı Bekir Korkmaz tarafından okunan Kur’ân’ı Kerim ziyafeti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, İslâm dininin şehitliğe verdiği önemi, Çanakkale ruhunu, imanla kazanılan mücadeleleri anlattı. Turbay, “Çanakkale, 18 Mart 1915’te tek vücut haline gelmiş bir milletin, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdiği, tarihe sığmayan bir zaferdir. Renkleri, dinleri, dilleri, ırkları farklı milletlerden oluşan insan seli orduların, milletimizin üzerine yürüdüğü, Mehmetçiğin göğsüne bomba ve mermi yağdırdığı, Göklerin ölüm indirdiği, yerlerin ölü püskürdüğü, Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, düşman mermilerinin havada birbirini vurduğu bir mahşerin mekânıdır. İman, inanç, vatan ve millet sevgisinin birleştiği, aklın ve mantığın hercümerç vatanın bayrağın namus olduğu, bir cephedir. Müslüman milletimizi yok etmek amacıyla dört bir koldan yaptığı saldırılar karşısında verilen bir iman-küfür mücadelesidir” diye konuştu. Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Çanakkale’deki iman gücünün, yaşanan ruhun bugün özellikle gençlere ve çocuklara aşılanmasını isterken, eğitimdeki kalitenin bu ruha uygun şekilde arttırılması gerektiğini dile getirdi. Programda Çanakkale Zaferi’ni ve Çanakkale ruhunu anlatan TRT Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu da, Çanakkale’de yaşananın bir zaferden öte olduğunu belirtirken, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan Çanakkale Şehitleri’ne şiirinin anlam ve önemine dikkat çekti. Şehsuvaroğlu’nun bölümler halinde okuyup açıkladığı şiir, salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda, Özel Çağrı Okulları ilköğretim korosu, öğretmenleri yönetiminde kahramanlık türküleri söyledi. Fatma Zehra Yılmaz isimli öğrenci, birincilik ödülü aldığı “Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne” adlı şiiri ile salonda bulunan bütün izleyicileri gözyaşına boğdu.

Ahmet TERZİ / ANKARA

24.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2. Ankara Kitap Fuarı AKM’de açıldı

  Tarihe sığmayan bir zafer: Çanakkale

  Barla yılları sergisi açıldı

  Diyarbakır’da sinema rüzgârı esecek

  Fotoğraf Günleri başlıyor


 Son Dakika Haberleri