Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Gerilimin taraf olmayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz hiçbir zaman gerilimlerin tarafı olmadık, yine gerilimlerin tarafı değiliz. Germek isteyenlere hiçbir zaman iltifat etmedik” dedi.


Üniversiteye herkes girebilmeli

Sami Selçuk: “Üniversiteye türbanlı giremezsiniz deniliyor. Peki, üniversiteye giden kişi kaç yaşında? 18 yaşında. Medenî Kanun, 18 yaşını bitirene 'e

İlnur Çevik: Türkiye Bediüzzaman'la medenîleşiyor

Gazeteci-Yazar İlnur Çevik, Bediüzzaman Said Nursî’nin ve takipçilerinin Türkiye’de, demokrasinin gelişimine önemli katkılar yaptığını belirterek,“Bed


  Selçuk serbest, yurt dışına çıkışı yasak

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Avukatı, soruşturmada gizlilik kararı olduğu için müvekkilinin ne ile suçlandığını, hakkındaki delilleri bilmediklerini söyledi.


  OSBÜK Başkanı Yılmaz'dan Başbakan’a mektup

BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) verdiği doğalgaza uyguladığı yüzde 3’lük indirimi, yüzde 1’e düşürmesini eleştiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Mahmut Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e birer mektup yazarak, yüzde 3’lük iskontonun devam ettirilmesi konusunda OSB’lere sahip çıkılmasını istedi.


  Kosovalı başkanlar Türkiye’de eğitim alacak

Merkezi stanbul’da bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği, bünyesinde ‘Yerel Yönetimler Eğitim Merkezi’ni açıyor. Söz konusu merkezde, yerel yönetimlerin genel olarak hizmet alanlarına giren su yönetimi (içme ve atık su), altyapı, katı atık, sosyal ve kültürel hizmetler v.b. konularında teorik ve pratik eğitim verilecek.


  DTP'li vekiller hakkında fezleke

DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandı.


  Almanya PKK'lıları mahk3m etti

Alman Mahkemesi 7 PKK’lıyı 2 yıl 2 ay hapis cezasına mahkûm etti. Karar dosyasının bir örneği de Türkiye’ye gönderildi. Türkiye’ye iade için dosya hazırlıyor.


  Reformu yapmazsak maaşları ödeyemeyiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘’Sosyal güvenlik reformunu yapmak zorundayız. Aksi takdirde 5-10 yıl sonra emeklilere maaş ödeyemeyecek duruma geleceğiz’’ dedi.


  Gölcük depremi, güçlü devlet imajını değiştirdi

Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki, Aydın’ın Nazilli ilçesinde, ‘’Vatan Lafla Değil, Eylemle Sevilir’’ isimli kitabını tanıttı. Ahmet Şensan Kültür Merkezi’ndeki tanıtımda Nasuh Mahruki, 6. kitabı olan ‘’Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir’’ isimli kitabını 40 yaş hesaplaşması olarak yazdığını söyledi.


  Dünya günden güne ormansızlaşıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devlet Toksoy, dünyada yaklaşık 3.9 milyar hektar alan üzerinde yayılış gösteren orman ekosistemlerinin önemli bir bölümünde tahribatın devam ettiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri