Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Son 3 yılın en hırçın Beşiktaş'ı 27 haftada 7 kırmızı kart gördü

Turkcell Süper Lig'de son 2 haftada kırmızı kartlar nedeniyle maçları 11 kişi tamamlayamayan Beşiktaş, son yılların en çok kırmızı kart gördüğü dönemi yaşıyor. Siyahbeyazlılar, son 3 sezonun en ''hırçın'' dönemini geçirirken, geride kalan 27 haftada toplam 7 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

2005-06 ve 2006-07 sezonlarının tamamında sadece 4'er kez kırmızı kart gören siyahbeyazlı futbolcular, bu sezon ise henüz ligin bitimine 7 hafta kala kırmızı kart sayılarını 7'ye çıkardı. Beşiktaş, ayrıca bu sezon 7 kırmızı kart gören Trabzonspor'u da yakalayarak, ligin de en çok kırmızı kart gören 2 takımından biri oldu.

183 DAKİKA 10 KİŞİ OYNADILAR

Siyah-beyazlılar, bu sezon kırmızı kartlar nedeniyle ligdeki 7 maçta 183 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı. En erken kırmızı kartı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının 42. dakikasında Bobo görürken, bu nedenle Beşiktaş 48 dakika 10 kişi mücadele etti. Siyahbeyazlılar geçen haftaki Trabzonspor maçında da İbrahim Toraman'ın 49. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle 41 dakika 10 kişi oynamıştı

7 MAÇIN 4'ÜNÜ KAZANDI

Siyahbeyazlı takım, futbolcularının kırmızı kartla cezalandırıldığı 7 maçın 4'ünü kazanırken, 3'ünde ise sahadan mağlup ayrıldı. Siyahbeyazlılar, bu sezon Trabzonspor ve Denizlispor ile oynadıkları 2'şer lig maçında da kırmızı kart görürken, buna rağmen 4 karşılaşmayı da kazandı. Cisse'nin son dakikada kırmızı kart gördüğü 6. haftadaki Denizlispor maçını 32 kazanan Beşiktaş, Rüştü'nün 79. dakikada kırmızı kart gördüğü ve son 11 dakikasında kaleyi Bobo'nun koruduğu Trabzonspor karşılaşmasında da aynı skorla 32 galip geldi. Beşiktaş, ligin ikinci yarısındaki Denizlispor maçında bu kez Ali Tandoğan ile kırmızı karta ulaşırken, karşılaşmadan 21 galip ayrıldı. Geçen haftaki Trabzonspor maçında da İbrahim Toraman kırmızı kart görürken, siyah-beyazlılar sahadan 30'lık galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş'ın kırmızı kart görüp kaybettiği maçlar ise 12. haftada İbrahim Toraman'ın kırmızı kart gördüğü ve 2-1 biten Sivasspor, Tello'nun kırmızı kart gördüğü 2-0'lık Kayserispor ve son olarak da Bobo'nun kırmızı kart gördüğü 2-1'lik İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmaları oldu.

EN HIRÇIN İBRAHİM TORAMAN

Beşiktaş'ın bu sezon en ''hırçın '' futbolcusu İbrahim Toraman oldu. 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında da ligde 2'şer kırmızı kart gören İbrahim Toraman, bu sezon 27 haftada 2 kırmızı karta ulaşarak kötü istikrarını sürdürdü. Ayrıca İbrahim Toraman'ın yanı sıra Cisse, Ali Tandoğan, Rüştü, Tello ve Bobo kırmızı kartla cezalandırılan futbolcular oldu. Rüştü'ye, ligin 9. haftasındaki Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kart için, kararın hatalı verildiği gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından ceza verilmedi.

Ricardinho kadro dışı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yenilip liderlikten olan Beşiktaş'ta, Fenerbahçe derbisi öncesi yönetim kurulu şok bir kararla Brezilyalı futbolcu Ricardinho'yu kadro dışı bıraktı. Kadro dışı bırakılma nedeni olarak disiplinsiz davranışları gösterildi.

24.03.2008


 

Malezya'da zafer Raikkonen'in oldu

Formula 1'de sezonun 2. yarışı olan Malezya Grand Prix'sini, Ferrari'nin Fin pilotu, geçen yılın dünya şampiyonu Kimi Raikkonen kazandı.

Sepang Pisti'nde 56 tur üzerinden yapılan yarışta Raikkonen, saatte ortama 203,971 kilometrelik hızıyla mücadeleyi 1 saat 31 dakika 18:555 saniyede birinci olarak bitirdi. Avustralya Grand Prix'inde yarışı tamamlayamayan Fin pilot, ikinci sırada başladığı yarışta birinci gelerek, sezonun ilk, kariyerinin ise 16. zaferine ulaştı. BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica ikinci olurken, McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen de üçüncülüğü elde etti. Yarışta, Avustralya Grand Prix'sinin birincisi McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton da cezası nedeniyle 9. sırada başladığı yarışı 5. sırada tamamladı. Renault'nun İspanyol pilotu, 2 dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso ise yarışı 8. sırada bitirdi. Yarışa ilk sırada başlayan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa da 31. turda kum havuzuna saplanınca yarışı bitiremedi Markalar klasmanında, McLaren Mercedes 24 puanla birinciliği korudu.

24.03.2008


 

İstanbul Büyükşehir 3 büyüklerin belâlısı

Bu sezon ''3 büyükler''in adeta ''belalısı'' olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu geleneği Beşiktaş karşısında da sürdürdü.

Fenerbahçe'yi sezonun ilk yarısında 2-0 yenen ve ikinci yarıda 22 berabere kalan lacivertturunculu ekip, ilk yarıda Beşiktaş ile 0-0, Galatasaray ile de 22 berabere kalarak, puan almayı başarmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün de Beşiktaş'ı 2-1 yenerek hem liderlikten etti, hem de büyük takımlar karşısındaki başarısını sürdürdü.

24.03.2008


 

Bobo ikinci yarıda büyük düşüş yaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye'ye yenilerek liderlikten olan Beşiktaş'ta, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Bobo'nun formunda büyük düşüş yaşanıyor.

Ligin ilk yarısında attığı gollerle sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da adından söz ettiren ve Fransız kulüplerinin gündemine gelen Bobo, ikinci yarıdaki formsuzluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçındaki gördüğü kırmızı kartla Fenerbahçe derbisi öncesinde teknik heyeti de sıkıntıya soktu.

24.03.2008


 

Polat ilk şampiyonluk sevincini yaşadı

Galatasaray Kulübü başkanlığına yeni seçilen Adnan Polat, başkanlık süresinin 24 saati dolmadan kulübün başındaki ilk şampiyonluk sevincini sutopunda yaşadı.

İzmir'de düzenlenen Ümitler Türkiye Şampiyonası finalinde ENKA'yı 16-8 yenen Galatasaray sutopu takımı, şampiyonluğunu ilan ederken, yeni başkanları Adnan Polat'a da şampiyonluk sevinci yaşattı. Galatasaray Kulübü'nde dün yapılan seçimli olağan genel kurulda saat 20.45'te başkanlığını ilan eden Adnan Polat, başkan seçilmesinin ardından 24 saat dolmadan böylece ilk şampiyonluğunu sutopundan tattı. Öte yandan Galatasaray Lisesi'nde yapılan genel kurulun ardından Levent'teki Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen kutlama organizasyonuna katılan Adnan Polat ve yeni yönetim kurulu üyeleri, burada kutlamaları kabul etti.Yoğun alkışlar arasında derneğe giren Polat'ı, buradaki sarıkırmızılı taraftarlar coşkuyla karşıladı.

24.03.2008


 

Futbolcular kadar Ertuğrul Sağlam da hatalı

Son derece zor şartlar altında ele geçirilmiş liderlik Beşiktaş için çok önemliydi. Önündeki üç zorlu maçtan alınacak 9 puan özlenen şampiyonluğun işaret fişeklerini ateşleyecekti. Rakipleri kendi sahasında oynarken, o Olimpiyat'ta 3 büyüklerin bileğini bükemediği İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşıyordu. Sakat ve cezalılar vardı, zor maçtı. Hele hele defansın hatasını değerlendiren İbrahim Akın’ın ayağından yenilen gol işleri daha da zorlaştırmıştı. Ertuğrul Sağlam’ın sağ çizgiye hapsettiği Holosko bir anda asıl yeri olan ortadan hücum edince beraberlik golü geldi. Beşiktaş iyi oynamaya başlamıştı ki, her zaman atarak kazandıran Bobo bu kez atılarar kaybettirecek hareketi yaptı.

Bu maçın kaybedilmesinde herkesin sorumluluğu var. Daha ilk dakikalardaki hareketleri ile Rüştü Reçber, Fenerbahçe maçında oynayamayacağının sinyalini verdi. Başta Gordon olmak üzere İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan çok kötü oynadı. Serdar ön libero yükünü çekemeyeceğini ilan etti. Delgado ve Tello gizlenerek oynadılar. Nobre ve Holosko’nun gayreti yetmedi. Bu ikilinin uyumu ile gelen başarıyı hiçe sayıp Bobo’yu oynatan, yanlış ve geç oyuncu değişikliği ile eldeki 1 puanı da rakibe veren Ertuğrul Sağlam da hatalıydı.

Kesinlikle Belediyespor’un galibiyetini gölgelemek istemem ancak, hakem konusunu yazmak zorundayım. Daha maçın başında Adriano’nun Rüştü’ye yaptığı açık faulü, Efe’nin efelenmelerini, geçen hafta İbrahim Toraman’ın yaptığı hareketin aynısını yapan Cesario’nun ceza çizgisinde Delgado’ya yaptığı faulü ve Ekrem’in tahrikkar sarılmalarını göremeyen Hakan Sivriservi, Bobo’nun vururcasına itmesini çok iyi gördü ve anında cezalandırdı. Maçın kaybedilmesinde elbette hakemi suçlayamayız. Beşiktaşlı futbolcular da anlaşılmaz bir gerginlik var. Ligin en az sarı, en çok kırmızı kart gören takımı Beşiktaş da belli ki bir disiplinsizlik var.

Bu yenilgi elbette her şeyin sonu değil. Belki de G.Saray’ı yenerek elde edilen liderlik bu defa Fenerbahçe galibiyeti ile tekrar gelecek. Bu arada mutlaka hakemlere dikkat edilmeli ve sakin olunup hata yapılmamalı. Şampiyonluk yarışında Beşiktaş için kaybedilmiş bir şey yok heyecan devam ediyor.

NİDAİ PAKSOY

24.03.2008


 

Adnan Polat

Galatasaray'ın yeni başkanı Adnan Polat listesine önemli isimler aldı. Yiğit Şardan geçen seçimde başkan adayı olan bir isim. Polat'ın listesinde yer almasısürpriz oldu diyebiliriz. Ben onu ileride başkan olabilecek biri olarak düşünüyordum. Kim bilir bu bir başlangıçtır. Adnan Polat'tan sonra başkan o olacaktır. Polat da benzer biçimde başkanlığa uzandıdenilebilir. Bu bir süreç işi. Bir diğer önemli isim Işın Çelebi. Ayrıca Mümtaz Tahincioğlu, Tunca Haznedaroğlu, Ahmet Dedehayır, Mehmet Helvacı, Haldun Üstünel önemli isimler. Ancak son anda liste dışı bırakılan Abdurrahim Albayrak'ın yönetimde olmamasını büyük eksiklik olarak görüyorum. Polat onu bir şekilde yönetime almalıydı. Futbolcularla yönetim arasında sıcak ve sempatik bir yüz olabilirdi. Profesyonellik yapı içinde sevecenlik katabilecek biriydi Abdurrahim Albayrak. Yönetimde olsa katkısı çok fazla olurdu diye düşünüyorum.

Yeni yönetimi çok önemli icraatlar bekliyor. Bir anlamda G.Saray'ın geleceğini bu yönetim şekillendirecek. G.Saray'ın ekonomik yapılanması ve tesis tamamlanması bu dönemde olacak Seyrantepe Stadı ve yanında spor salonu kompleksi bitecek. Riva arazisi satılacak. Bu iki para kaynağına ilaveten Ali Sami Yen Stadı yanındaki store çadırının olduğu yere iş merkezi yapılacak. Ancak en önemli para kaynaklarından biriolacak Florya Metin Oktay tasislerinin olduğu yerden 600 milyon dolarlık bir girdi sağlanması planlanıyor ki; bana göre en büyük nakit girişi buradan olacak. Antreman sahası Çekmece tarafına taşınacak.

Eğer bu icraatlar gerçekleşirse G.Saray dünya sıralamasında sportif ve mali başarı alanında daima ilk on içinde yer alır. Bu arada Adnan Polat şimdilik yıldız alamayız dediyse de, Gençlerbirliği maçında Sabri topu ayağının altından kaçırınca yüz hali hiçte öyle demiyordu. Bekleyip göreceğiz. Yeni yönetimin G.Saray camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

SAİD OKUR

24.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri