Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İş kazalarının faturası ağır

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odasının (MMO) ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ Raporunda, Türkiye’de, iş kazaları ve meslek hastalıklarının toplam maliyetinin yılda 4 milyar YTL olduğunun tahmin edildiği bildirildi.


Asi Nehri’nde kot yüzde 20 düştü

KURAKLIKLA birlikte Suriye’nin Asi Nehri’ne su bırakmaması Hatay’ın Amik Ovası çiftçisini vurdu.

Türkiye, çöplük olmasın

ÇEŞİTLİ kamu ve sivil toplum kuruluşları, Türkiye Gençlik Federasyonu öncülüğünde “Daha Temiz ve Daha Yeşil BirTürkiye” sloganıyla “Türkiye Çöplük Olm


  Okuma yazma öğrenen minikler belgelerini aldı

OSMANİYE'DE okuma yazma öğrenen minikler okuma yazma gününde belgelerini aldı.


  Gazipaşa Havaalanında ilk çalışmalar başladı

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, TAV firmasının, Antalya Gazipaşa Havaalanı ile ilgili ihale şartname çerçevesinde hazırladığı projeyi onayladı.


  Ormancıların imdadına kırmızı karıncalar yetişiyor

ORMANLARDAKİ zararlı böceklerle mücadelede kırmızı orman karıncalarınnın yeri büyük.


  Ceyhan Belediyesi bu yıl 100 bin fidan dikecek

ADANA'NIN Ceyhan ilçesinde belediye tarafından bu yıl 100 bin fidan dikileceği bildirildi.


  Devletle milleti biz kaynaştırdık

AKP Grubuna seslenen Başbakan Erdoğan, “Tüm Türkiye’yi kucaklayan siyaset anlayışımız sürecek. Sivas’ın ötesine geçemeyenler Türkiye’yi kucaklıyoruz diyemez. Devlet millet kaynaşmasını sadece AK Parti kadroları sağlamıştır” dedi


  Toptan’dan öğrencilere : Vatanın değerini iyi bilelim

TBMM Başkanı Köksal Toptan, kendisini ziyaret eden öğrencilere ‘’Bu vatan toprakları kolay kazanılmıyor.


  Youtube’a yine Atatürk yasağı

Video paylaşım sitesi Youtube’a Türkiye’den erişim, Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesinin kararı gereğince bir kez daha engellendi. Yetkililer, Atatürk’e hakaret içeren görüntüler dolayısıyla erişimin engellendiğini bildirdi.


  Türkiye, füze savunma sistemi almaya hazırlanıyor

ABD'DE savunma çevrelerinin dergisi Defense News, Türkiye’nin, karadan karaya atılan füzelere karşı kritik hedeflerinin savunmasını güçlendirmek amacıyla füze savunma sistemleri satın almaya hazırlandığını ve bu konuda dört ülkeyle öngörüşmeler yaptığını yazdı.


  BEDAŞ, 3 gün ödeme almayacak

BOĞAZİÇİ Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ), abone bilgi işlem altyapısında yapılacak çalışmalar sebebiyle 20-23 Mayıs tarihleri arasında abonelerin fatura ödeme işlemlerini yaptıramayacaklarını bildirdi.


  Baran Tursun’un ailesine dâvâ

İZMİR'DE geçen yıl “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle uyarı ateşi açarak, Baran Tursun’un ölümüne sebep olduğu iddia edilen polis memurunun avukatı Muammer Yurdakul, Baran Tursun’un babası, annesi ve ablası hakkında ‘Özel işaretle, basın açıklaması yoluyla ölümle tehdit’ ve ‘Emniyet güçleriyle devletin yargılama makamlarını aşağılama’ suçlarından dâvâ açıldığını bildirdi.


  5 yıl hapsi istenen Baydemir beraat etti

TERÖR örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir beraat etti.


  Gül, HSYK asıl üyeliğine Ali Suat Ertosun’u seçti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliğine Yargıtay Üyesi Ali Suat Ertosun’u seçti.


  AB: Müzakere süreci hızlanmalı

Türkiye-AB Troykası dışişleri bakanları dün Ankara’da toplandı. Türkiye, AB’ye ‘’Tam üyelik olmazsa olmaz’’; AB, Türkiye’ye ‘’Müzakere süreci hızlanmalı, yasaların çıkması kadar uygulanması önemli’’ mesajı verdi.


  Dâvâ hukukî değil, siyasî

AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin partinin Anayasa Mahkemesine sunduğu ön savunmada, “davanın hukuki değil, siyasi bir dava” olduğu belirtilerek, “AK Parti, laikliğe aykırı fiillerin değil, kurulduğundan itibaren yaptığı çalışmalarla ülkemize ve milletimize hizmetin odağı haline gelmiştir” denildi.


  Keşke olaylar yaşanmasaydı

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “maalesef 1 Mayıs sebebiyle çok tatsız olaylar yaşandığını, bunların artık geride bırakılması kanaatini taşıdığını” ifade ederek, “Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Evet, bunu demek durumu hasıl oluyor. Yaşanmayabilirdi ama yaşandı” dedi.


  AİHM Türk hakimi göreve başladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) yeni Türk üyesi olan, Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Işıl Karakaş, yemin ederek, görevine başladı.


  Yargı bağımsızlığı tam olarak uygulanmalı

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, yargı bağımsızlığının demokrasinin vazgeçilmez bir kuralı olduğunu ifade ederek, “İleri ülkelerde olduğu gibi yargı bağımsızlığının demokratik bir sistemde tam olarak uygulanması gerekiyor” dedi.


  İkitelli’deki depoda patlama

KÜÇÜKÇEKMECE’DE tek katlı bir depodaki patlamanın ardından yangın çıktı.


  Kıbrıs’ta lider temsilcileri buluştu

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın müzakerelerden sorumlu Özel Temsilcisi Özdil Nami ile Kıbrıs Rum yönetimi başkanlık komiseri Yorgos Yakovu, çalışma grupları ve teknik komitelerdeki çalışmaları değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.


  Çelik: Meslekî eğitimde okullaşma oranı yüzde 38

MİLLî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “mesleki ve teknik eğitim okullarına gidenlerin ikinci sınıf öğrenci psikolojisine itilmesine rağmen, ciddi gelişmeler kaydedildiğini” belirterek, “Mesleki ve teknik eğitimde okullaşma oranı yüzde 28 iken, şu anda yüzde 37-38’e doğru gidiyoruz” dedi.


  Kazaların yüzde 25’i alkol yüzünden

Osmaniye Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Salih Turalı, trafik kazalarının temelinde insan faktörünün ön planda olduğunu söyledi.


  Devrilen miniüsten 2 ölü çıktı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde kaçakları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan 17 kişiden 2’si öldü.


  Albayın şakası mağdur etti

Adana’dan İzmir’e gidecek Sun Ekspres’e ait yolcu uçağı emekli albayın şakasıyla yarım saat geç havalandı.


  Bayburt’a Mayıs karı

Mayıs ayında Bayburt’a kar yağdı. 2008 kışını sert geçiren Bayburt, kar yağışı ile tekrar kış günlerini yaşıyor.


  Osmanlı’nın Kâbe saygısı

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu dün Kral Suud Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde “Osmanlı’da Bilim” konulu bir konferans verdi. Yaklaşık 2 saat süren konferansa T.C. Riyad Büyükelçisi Naci Koru, üniversite yetkilileri, Suudi ve Türk öğretim görevlilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.


  Film izlediler,sigarayı bıraktılar

Sakarya’da bir okulda sigara içen öğrencilerin yüzde 50’si ‘izledikleri filmden etkilenerek’ sigarayı bıraktı.


  Mahruki, yeni maceralar peşinde

Ünlü dağcı Nasuh Mahruki, Everest Dağı’na tırmanışının son 250 metresinde oksijen desteği aldığını ancak bir kez daha tırmanma şansı olursa oksijensiz olarak çıkmak istediğini söyledi.


  Karıncadan deprem tahmini

Karıncaların hareketlerinin izlenmesi sonucu deprem tahmini yaptığını iddia eden bir öğretmen, bilim dünyasından destek bekliyor.



 

Bütün haberler