Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İtalya, Fatih Terim'i unutmadı

MİLLÎ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından tevdi edilen "İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı" verilecek.

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Büyükelçi Carlo Marsili’nin önerilerine istinaden, Fatih Terim’e, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano tarafından tevdi edilen "İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı"nın, 8 Mayıs günü Ankara'da düzenlenecek tören esnasında verileceği bildirildi.

İTALYA İLE DOSTLUĞU PEKİŞTİRDİ

İtalya Büyükelçiliği konutunda Perşembe günü saat 18.30’da düzenlenecek törene, önde gelen kurumlar ile kültür ve sanat dünyasının önemli temsilcilerinin de iştirak edeceği belirtildi. Büyükelçilik açıklamasında, "Futbol bilgisiyle bu spora duyduğu derin sevgi, Sayın Fatih Terim’in İtalyan taraftarların gönlünde de taht kurmasını sağlamıştır. Milan ve Fiorentina gibi çok önemli takımlarda görev yapmak suretiyle Sayın Terim, Türkiye ile İtalya arasındaki dostluğun pekişmesine de katkı sağlamıştır" denildi.

07.05.2008


 

Türkiye'deki mücadele Avrupa liglerini aratmıyor

AVRUPA'DA birçok takım lig şampiyonluklarını ilan ederken, Türkiye’deki mücadele son haftaya taşındı.

Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk yarışı son haftaya taşınırken, kupa mücadelesi Avrupa liglerini aratmıyor. Turkcell Süper Lig’de 76 puana ulaşan Galatasaray, 73 puana sahip Fenerbahçe’nin önünde yer alsa da kupayı kimin kaldıracağı hafta sonu belli olacak. Bank Asya 1. Lig’de de Giresunspor’u 2-0 geçerek 61 puanla liderliğini sürdüren Kocaelispor ile deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni 2-1 yenmeyi başaran ve puanını 60’a çıkaran Antalyaspor, Turkcell Süper zLig’e doğrudan yükselecek takımlar arasında avantajlı konumda bulunuyor. Bu takımları, 58 puanla Sakaryaspor, 57 puanla da Eskişehirspor takip ediyor.

ŞAMPİYONLUĞU İLÂN EDENLER

Avrupa liglerinde ise bazı takımlar şampiyonluğunu ilan ederken, bazılarının mücadelesi ise devam ediyor. Portekiz Birinci Futbol Ligi’nde (Süper Liga) FC Porto ligin bitimine 5, Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Bayern Münih 2, İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) Real Madrid 1, Belçika Birinci FutbolLigi’nde (Jupiler Lig) ise Standard Liege 2 hafta kala şampiyonluklarını ilân ettiler.

07.05.2008


 

Alonso'nun umudu İstanbul

FORMULA-1 Türkiye Grand Prix’si öncesinde İspanyol basınına açıklama yapan Renault’nun İspanyol pilotu Fernando Alonso, "Türkiye’de yarışacağım için çok heyecanlı ve iyimserim" dedi.

Alonso, As gazetesine yaptığı açıklamada, sezonun 4. grand prix’si olanBarcelona yarışını tamamlayamamasına rağmen, Renault olarak daha iyiye doğru gittiklerini, bunun ilk sonuçlarının da Türkiye’de alınabileceğini belirtti.

İSTANBUL PARKI EĞLENCELİ

"Barcelona’da birkaç puan alabileceğimiz halde fırsatı değerlendiremedik. Takım için önemli olabilirdi ama ne ben ne de Nelson yarışı tamamlayabildik" diyen Alonso, araçtan alınan verimin iyi olduğunu kaydetti. Yarışın gerçekleşeceği İstanbul Park için "Çok sert ve hızlı bir pist. Bazı virajların sonu görünmüyor. Bu da pisti daha zor hale dönüştürüyor. Özellikle 8. viraj çok eğlenceli" değerlendirmesinde bulunan İspanyol pilot, "çok eğlenceli" bulduğu pistin, pilotlar için bir "Rus dağı" olduğunu, burada yarışmaktan zevk aldıklarını ifade etti.

ARADAKİ FARKI KAPATACAĞIM

Fernando Alonso, Renault takımı olarak canla başla çalıştıklarını ve hedeflerinin sadece rakiplerle olan farkı kapatmak olduğunu belirterek, "Bunun kolay olmayacağını biliyorum ama yine de başaracağımızdan eminim. Şu andan itibaren her şey olabilir. Şimdiye kadar yapamadığımızdan farklı olarak, eğleneceğiz" şeklinde konuştu.

07.05.2008


 

Trabzon'da hedef F.Bahçe

SÜPER Lig'de bu sezon hedeflerinden uzak kalan Trabzonspor, ligdeki son maçında kendi sahasında ağırlayacağı Fenerbahçe'yi yenerek sezonu mutlu tamamlamak istiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyeti ile haftayı moralli kapatan Bordo-mavililer, kötü başladığı sezonu güzel bitirmek için Fenerbahçe maçını kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor. Ayrıca, bu sezon şampiyonluğa oynayan rakipleri ile yaptığı 7 maçtan da galibiyet alamayan Karadeniz temsilcisi, Fenerbahçe maçı ile aynı zamanda bir ilki başarmayı hedefliyor. Trabzonspor, bu sezon ligde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Sivasspor ile oynadığı maçlarda sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

1996'YI UNUTMADILAR

Bordo-mavililer için Fenerbahçe karşılaşmasının bir başka önemi de, bir anlamda geçmişin rövanşı niteliğinde olması. Trabzonspor, 1996 yılında şampiyonluk için yarıştığı rakibine sezonun son maçında kendi sahasında yenilerek, şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. Bordo-mavililerin ligde bir iddiası olmasa da, güçlü rakibini yenerek 1996'da kaybettiği şampiyonluk maçının rövanşını da almak is.tiyor.

07.05.2008


 

Türkiye Kupası kimin olacak?

KAYSERİSPOR ile Gençlerbirliği takımları arasında bugün Bursa’da yapılacak Fortis Türkiye Kupası finalini Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek.

Final maçı öncesinde dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi ekibi davul gösterisi yapacak. Kayserispor ile Gençlerbirliği'nin teknik direktörleri düzenledikleri ortak basın toplantısında kupayı almak istediklerini söylediler. Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısına Gençlerbirlği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ile Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın yanı sıra, Gençlerbirliği takım kaptanı El Saka ile Kayserispor kaptanı Ragıp katıldı.

TEKNİK ADAMLARIN GÖRÜŞÜ

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kupayı kazanmak için büyük bir amaç ve inanç birlikteliği yaptıklarını belirterek, finali kazanıp seneye UEFA'da Türkiye'yi temsil etmeyi istediklerini kaydetti. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, Gençlerbirliği'nde yardımcı antrenör olduğu dönemlerde iki final oynadıklarını ama kupayı kazanamadıklarını hatırlattı. Kayserispor'a da övgüler yağdıran Bakkal, Kayserispor'un büyük hedefleri olan bir kulüp olduğunu, bu nedenle oyuncularına astronomik fiyatlar teklif edildiği halde kabul etmediğini anımsattı. Kayserispor kaptanı Ragıp ise, finalde oynamanın her futbolcuya nasip olamayacağını aktarırken, şöyle devam etti: "Biz de bunun bilincindeyiz. Arkadaşlarım bunun bilincinde. Takım içerisindeki havamız çok iyi. Bir ilki başarıp kupayı Kayseri'ye getirmek istiyoruz. Tolunay hocamız bizden çok inandı. İnşallah onu haklı çakartacağız."

07.05.2008


 

Hıncal Uluç: Siyah çantalar dolaşıyor

Spor yazarı Hıncal Uluç, şampiyonun belli olacağı Galatasaray-OFTAŞ maçıyla ilgili çarpıcı analizlerde bulundu.

Uluç, "Galatasaray'ın OFTAŞ ile oynayacağı karşılaşma, önceki sezon Fenerbahçe'nin Denizli ile oynadığı ve şampiyonluğu kaybettiği maça benzetiliyor. Bu sezon da bir sürpriz yaşanır mı? sorusuna şöyle cevabı verdi; "Ben geçen hafta da söyledim. 'Galatasaray, Fenerbahçe'yi yense dahil her şey olabilir' diye. OFTAŞ maçında da da her sonuç olabilir. Galatasaray kaybedebilir. Oynadığı futbol ortada. Bu maçtan da her sonuç çıkabilir. OFTAŞ maça rahat çıkacak. 'Siyah çantalar' dolaşıyor diyorlar ya eğer OFTAŞ'a bir siyah çanta giderse o zaman strese girer. Normalde Galatasaray maçına rahat çıkacak, hiçbir iddiası yok. Ama çanta giderse stresi artar. Bu da Galatasaray'a yarar. Akılları varsa çanta falan göndermezler."

07.05.2008


 

Elvan, olimpiyatlara Bolu'da hazırlanıyor

MİLLÎ Atlet Elvan Abeylegesse, Pekin Olimpiyatları'na Bolu'da hazırlanıyor. Abeylegesse, Rus antrenörü Anatoliy Bycmkov'un gözetiminde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun futbol sahasında çalışmalarını sürdürüyor.

Atlet Selim Bayrak'ta Abeylegesse ile birlikte çalışıyor. Üniversite öğrencileri de atletlere destek verdi. Millî Atlet Abeylegesse, "Her sporcu gibi benim de en büyük hayalim olimpiyat şampiyonu olabilmek. 15 Ağustos günü Pekin'de koşulacak 10 bin metre finallerinde yer almak ve ipi göğüsleyen sporcu olmak istiyorum." dedi.

07.05.2008


 

5 bin Kocaeli taraftarı İzmir'e akın edecek

BANK Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Kocaelispor, 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta İzmir'de oynanacak maçta 1 puan alınması durumunda Kocaelispor, Süper Lig'e çıkacak.

Şampiyonluk için tek yürek olan Kocaeliler, Süper Lig turu atmak için İzmir'e akın edecek. Bir zamanlar dört büyüklerin korkulu rüyası haline gelen Kocaelispor, geçmişi aralarında Türkiye Kupası gibi bir çok başarılarla dolu bir takım olarak göze çarpıyor. Kötü yönetim ve takımın borç batağına sokulması ile Körfez ekibi 5 yıl önce kümeye düşerek taraftarını yasa boğdu.

07.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler