Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Piliç etine yaz zammı

YAZ aylarının gelmesi ile birlikte piknik mangallarının vazgeçilmezi haline gelen piliç eti fiyatları değişik oranlarda zamlandı.

Piknikçilerin tercihi olan kanadın kilosu 10 YTL’yi aştı. Alınan bilgiye göre, sektörün önde gelen kuruluşlarından Banvit, Şeker Piliç, Keskinoğlu, Erpiliç ve diğer firmalar bütün piliç ve işlenmiş ürün olan kanat, pirzola, göğüs, incik fiyatlarını arttırdılar. Banvit; kilosunu 3,2 YTL’den sattığı bütün pilicin kilosunu 5,15 YTL’ye, 3,5 YTL’den sattığı tabakta pilicin kilosunu 5,45, Şeker Piliç; kilosunu 2,99 YTL’ye sattığı pilicin kilosunu 4,99 YTL’ye çıkarttı. Keskinoğlu firması ise kilosu 3 YTL’den sattığı pilicin kilosunu 4,29 YTL yaptı. Diğer firmalar da piliç eti fiyatlarına değişik oranlarda zam yaptı. Piliç eti fiyatlarının artışıyla birlikte işlenmiş ürünler arasında yer alan, kanat, pirzola, incik, göğüs fiyatları da arttı. En fazla artış ise piknikçilerin tercihi olan kanat fiyatlarına yapıldı. Banvit, 3 ay önce 3,2 YTL olan kanadın kilosunu 10,45 YTL’ye çıkarttı. Şeker Piliç’te kanadın kilosu 8,69 YTL, Erpiliç’te kanadın kilosu 8,49. Bu Piliç’te kanadın kilosu 7 YTL, CP Piliç’te kanadın kilosu 9,20 YTL, Keskinoğlu’nda ise kanadın kilosu 7,60 YTL oldu. Pirzolanın kilosu 7,5 ila 8,90 YTL, göğüs flatonun kilosu 8,75-9 YTL, inciği kilosu ise 7-8 YTL olarak arttı. Firma yetkilileri, yem fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100’ü aşan oranda artış gösterdiğini, bu sebeple fiyatların yükseldiğini ifade ettiler.

/ Kayseri

10.05.2008


 

Hububatta düşük rekolte beklentisi

MUSTAFA Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Miktad Doğanlar, küresel ısınma sebebiyle yeterince sulanamayan Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki tarım alanlarında çabuk sararan arpadan beslenemeyen süne zararlısının buğdaya yöneldiğini, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda önümüzdeki dönemde sıkıntının boyutunun artacağını söyledi.

Doğanlar, Türkiye’nin ikinci hububat ambarı olarak bilinen bölgede arpa ve buğday ekili arazilerde araştırma yaptıklarını belirtti. Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa’da arpa tarlalarında yeterli sulamanın yapılmaması sebebiyle, arpa bitkisinin çabuk sarardığını ifade eden Doğanlar, arpa rekoltesinde yüzde 90 oranında düşüş beklendiğini ve buğdayda da süne zararlısı sebebiyle benzer sorunun yaşanmaması için bir an önce önlem alınması gerektiğini kaydetti.

/ Hatay

10.05.2008


 

Türkiye, kombine taşımacılıkta şanslı

DENİZCİLİK Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, coğrafi pozisyonu itibariyle üç kıtanın birleştiği bir noktada bulunan Türkiye’nin, kombine taşımacılık konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Gönülalçak, yaptığı açıklamada, denizcilik sektöründe günümüzün gözde ve yeni konuları arasında kısa mesafe deniz yolu taşımacılığı ve kombine taşımacılığın yer aldığını belirtti. Kısa mesafeli deniz yolu taşımacılığının Avrupa coğrafyasında yer alan limanlar arasında ya da bu limanlarla Avrupa ülkesi olmayıp Avrupa sınırlarındaki kapalı denizlere kıyısı olan ülkeler arasında yapılan yolcu ve kargo taşımacılığı olduğunu ifade eden Gönülalçak, ‘’Kısa mesafeli deniz yolu taşımacılığı düzenli ya da düzensiz olarak yük, konteyner, dökme, genel kargo ve yolcuların deniz yoluyla taşınmasını kapsar’’ dedi.

/ Trabzon

10.05.2008


 

Kayısı çekirdeğinden çikolata üretiyorlar

MALATYA'DA 23 yıldır kayısı ve kayısı çekirdeği sektöründe faaliyet gösteren ve 12 yıldır da ihracat yapan Akçin firması, kayısı çekirdeğinden çikolata üretiyor.

Akçin Akaryakıt Tarım Sağlık Otogaz Maden Ticaret Sanayi Limited Şirketi İhracat Müdürü Abdulkadir Akçin, yaptıkları açıklamada, 1985 yılından bu yana 23 yıldır kayısı ve kayısı çekirdeği alıp sattıklarını, 12 yıldır da başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere 20 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Kayısı ihracatı yapan firmalar arasında ilk 10 arasında yer aldıklarını anlatan Akçin, yılda 7 milyon dolar kayısı ve kayısı çekirdeği ihracatı yaptıklarını anlattı. İki yıl önce çikolata ve krema üretimine girmeye karar verdiklerini belirten Akçin, bir yıldır çikolata ve krema ürettiklerini ifade etti. Kayısı çekirdeğinden ürettikleri çikolata ve krema için Türkiye’de 4 ilde bayilikler açtıklarına dikkati çeken Akçin, ürünümüzü tattırdığımız 5 binden fazla kişiden de olumlu tepki aldık’’ dedi.

/ Malatya

10.05.2008


 

Çağrı Hipermarket’ten Anneler Günü Kampanyası

ÇAĞRI Hipermarket tüm şubelerinde Anneler Günü dolayısıyla çeşitli kampanyalar düzenliyor.

Çağrı Hipermarket Mağazalar Koordinatörü Sabri Otu, 8-11 Mayıs tarihlerinde Anneler Gününe özel indirimler yapılacağını belirterek; zücaciye, kozmetik ve birçok özel üründe indirim olacağını söyledi. Otu, “Her semte bir Çağrı sloganıyla yola çıkan Çağrı Hipermarket, bu bağlamda açtığı şubeler ile müşterilerine en iyi ürünü en iyi fiyatlarla sunuyor. Şu anda 14 şubesi ile hizmet veren Çağrı Hipermarket, dünyanın en değerli ve en güzel varlığı anneniz için en uygun fiyata en güzel hediyeleri Sınırsız Alış verişin Mutluluğuna vararak almanızı sağlamaya devam ediyor.”dedi.

Yeni Asya / İstanbul

10.05.2008


 

Körfez sermayesi Türkiye'yi sevdi

KUVEYT Türk Katılım Bankası A.Ş Genel Müdürü Ufuk Uyan, körfez sermayesinin, geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak şekilde Türkiye’ye ciddi gelişi olduğunu söyledi.

Uyan, yaptığı açıklamada, Kuveyt Finans Kurumunun (Kuwait Finance House) Türkiye’deki en büyük iştiraki olan Kuveyt Türk’ün, 18 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiğini hatırlattı. Katılım Bankası olarak Türkiye’de yatırımcılara finans sağlayarak üretime katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getiren Uyan, ‘’Kuveyt Türk, sürekli yatırım yapan, Körfez sermayesinin Türkiye’ye aktarılmasına aracılık yapan bir kuruluştur’’ dedi. Uyan, geçtiğimiz ay Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Sabah’ın Türkiye’ye gelişiyle birlikte bir Kuveyt hava yolu şirketinin de iki ülke arasında seferlere başladığını, bu seferlerin iki ülke arasında köprü oluşturduğunu vurguladı. Global ekonomik sarsıntının Türkiye’de etkisini fazla hissettirmediğine işaret eden Uyan, ‘’Petrol fiyatlarına paralel olarak Körfez ülkelerinde de petrol gelirleri arttı, petrol geliri kaynaklı sermaye birikimi devam ediyor. Global ekonomik sarsıntı Türkiye’yi fazlaca etkilemediği için de Türkiye’ye yönelik körfez sermayesindeki hareketlilik de sürüyor’’ dedi.

/ Konya

10.05.2008


 

Annelere kahvaltı hediyesi

RB Et Lokantası olarak bütün annelerin Anneler Gününü kutlayan Ramazan Bingöl, Anneler Gününde her bir anneye açık büfe kahvaltıyı ücretsiz, akşam yemeğinde de yüzde 20 indirim yapacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl şunları kaydetti: “11 Mayıs 2008 Pazar, Anneler Gününe özel olarak RB Ramazan Bingöl Et lokantası olarak özel hediyeler sunuyoruz. Giyimkent Lale Sarayı Şubesi’nde her Pazar verilen 140 çeşit açık büfe kahvaltı hizmeti, bu hafta sonu Anneler Günü olması sebebi ile her masadaki bir anneye açık büfe kahvaltı hediyemiz olacak. Ayrıca Bayrampaşa, Esenyurt ve Giyimkent şubelerine akşam yemeği için gelen annelere de yüzde 20 indirim yapılacak.”

Yeni Asya / İstanbul

10.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler