Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Formula 1 araçları İstanbul Park’ta

Formula 1’de ilk antrenman turları yapılırken, en hızlı tur zamanına, son 2 yılda İstanbul’da birinciliği elde eden Ferrari pilotu Felipe Massa ulaştı.

Brezilyalı Massa, 1 saat 30 dakika süren antrenman turlarında 1.27.323’lük tur zamanı ile en hızlı pilot oldu. Ferrari pilotu Massa’yı iki McLaren Mercedes pilotu izledi. Son İspanya Grand Prix’sinde ciddi bir kaza geçiren Heikki Kovalainen, İstanbul’da iyi bir dönüş yaparak 1.27.456 ile 2., İngiliz Lewis Hamilton ise 1.27.752 ile 3. sırayı elde etti. Pilotlar sıralamasında, geride kalan 4 yarış sonucunda birinci durumda bulunan Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen ise ilk antrenman turlarında sadece 3 tur atarken, 1.30.732’lik derecesiyle son sırada yer aldı. İstanbul Park Pisti’ndeki ilk antrenman turlarında F1 pilotları zaman zaman zor anlar yaşadı. Pilotlar özellikle 3. ve ünlü 8. virajda araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Force India takımından Adrian Sutil, McLaren Mercedes’ten Lewis Hamilton, Ferrari’den Felipe Massa 3. virajda, BMW’den Robert Kubica, Red Bull Racing takımından David Coulthard, Ferrari’den Massa, Force India’dan Sutil 8., Williams takımından Kazuki Nakajima, Toyota’dan Jarno Trulli 6., Scuderia Toro Rosso’dan Sebastian Vettel 10 ve 1., Force India takımından da Giancarlo Fisichella 7. ve 1. virajda zor anlar yaşayıp pistten çıkmalarına rağmen, antrenman turlarına devam ettiler.

10.05.2008


 

...Ve perde kapanıyor

Turcell Süper Lig şampiyonluk düğümü son hafta maçlarıyla çözülecek. Turkcell Süper Lig’de 76 puanı bulunan Galatasaray, 73 puana sahip Fenerbahçe’nin önünde yer alsa da şampiyonluk kupasını kimin kaldıracağı bugün yapılacak maçlardan sonra belli olacak.

Galatasaray, şampiyonluk turu için son maçına çıkıyor

Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk düğümü son hafta maçlarıyla çözülecek. Turkcell Süper Lig’de 76 puanı bulunan Galatasaray, 73 puana sahip Fenerbahçe’nin önünde yer alsa da şampiyonluk kupasını kimin kaldıracağı bugün yapılacak maçlardan sonra belli olacak.

Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray, sezonun son maçında kendi sahasında ve seyircisi önünde Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile karşılaşırken, 2. sırada yer alan Fenerbahçe ise zorlu Trabzonspor deplasmanında 3 puan için mücadele edecek.

Lider Galatasaray, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçından beraberlikle ayrılsa dahi şampiyonluğunu ilan edecek. İkili averajda Galatasaray’a üstünlüğü bulunan Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için ise, hem deplasmanda Trabzonspor’u yenmesi hem de Galatasaray’ın kendi sahasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’a mağlup olması gerekiyor.

Fenerbahçe Trabzon’da, kulağı İstanbul’da

olacak

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig’de bugün yapacakları 2007-2008 sezonu son hafta maçında 97. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 34 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 36’sını kazanırken, Trabzonspor, 34 kez galip geldi. Taraflar 26 maçta ise eşitliği bozamazken, sarı-lacivertlilerin toplam 117 golüne, bordo-mavililer 114 golle yanıt verdi. Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 67 kez karşı karşıya geldi ve bu maçlarda, sarı-lacivertlilerin, bordo-mavili takıma karşı galibiyetlerde 26-20’lik üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında bugüne dek yapılan 21 lig karşılaşmasında ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe’nin ligde attığı toplam 88 gole, Trabzonspor 76 golle yanıt verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Fenerbahçe 3-2 kazanmıştı.

10.05.2008


 

Sivas ve Beşiktaş UEFA için yarışıyor

Süper Lig’deki bir başka heyecan da Sivasspor ile Beşiktaş arasında yaşanıyor. UEFA Kupası’na katılmak için yarışan Sivasspor ligin son haftasında Ankara’da Gençlerbirliği ile karşılaşırken, Beşiktaş ise Vestel Manisaspor’u konuk edecek.

TurkcellSüper Lig’de UEFA Kupası’na katılma açısından büyük önem taşıyan üçüncülük için de Sivasspor ve Beşiktaş arasında mücadele yaşanıyor. 70’er puanı bulunan iki takım arasında ikili averajda da eşitlik bulunuyor. Genel averajda Beşiktaş’a 4 farklı bir üstünlüğü bulunan Sivasspor, üçüncülük için daha şanslı durumda yer alıyor. Sivasspor ligin son haftasında Ankara’da Gençlerbirliği ile karşılaşırken, Beşiktaş ise Vestel Manisaspor’u konuk edecek.

10.05.2008


 

Trabzon’un prestij maçı

Turkcell Süper Lig’i 6. sırada bitirmesi kesinleşen Trabzonspor, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’yi bugün sahasında konuk edecek.

Sezon başındaki hedeflerinin uzağında ligi bitirecek olan bordo-mavililer, Fenerbahçe maçına prestij maçı olarak bakıyor. Karadeniz ekibi, kötü geçirdiği sezonu Fenerbahçe galibiyetiyle tamamlayarak, bu sezon büyük takımlarla yaptığı maçlar içerisindeki ilk galibiyetini almak istiyor.

10.05.2008


 

Terim’den Avrupa mesajı

Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, adının yabancı takımlarla anıldığı haberlerin doğru olduğunu söyledi.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından kendisine tevdi edilen “İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı”nı önceki akşam İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle alan Fatih Terim, tören sonrası bir soru üzerine, “Adımın yabancı takımlarla anılmasıyla ilgili çıkan haberler doğru. Şu anda önümüzde çok önemli bir şampiyona var. Şampiyonanın ardından bunları konuşacak çok zamanımız olacak” dedi. Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım oyuncularının performanslarından son derece memnun olduğunu da ifade eden Terim, “Yaklaşan Avrupa Şampiyonası öncesinde özellikle yurtdışında forma giyen oyuncuların çok formda olması bizi memnun ediyor. Bu formlarını Avrupa Şampiyonası’nda da sürdürmelerini umuyoruz” diye konuştu. Avrupa Şampiyonası için konuşmanın çok erken olduğunu belirten Fatih Terim, sözlerini, “2002’den beri büyük şampiyonalarda yokuz. Bence kendimizi biraz hatırlatmanın zamanı geldi” diyerek tamamladı.

10.05.2008


 

1. Lig’de de düğüm son haftaya kaldı

Bank Asya 1. Lig’de de şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı. 61 puanla liderliğini sürdüren Kocaelispor ile 60 puana sahip Antalyaspor, Turkcell Süper Lig’e doğrudan yükselecek takımlar olma konusunda avantajlı konumda bulunuyor.

Bu takımları, 58 puanla Sakaryaspor, 57 puanla da Eskişehirspor takip ediyor. Bank Asya 1. Lig’de ilk ikiye girerek Turkcell Süper Lig’e doğrudan yükselebilmek için mücadele veren 4 takımdan lider Kocaelispor, Altay deplasmanında galibiyet ararken, ikinci sıradaki Antalyaspor ise İstanbulspor’u konuk edecek. Son haftada, 3. durumda bulunan Sakaryaspor, Kayseri Erciyesspor ile Sakarya’da, 4. sırada yer alan Eskişehirspor da Boluspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek. Bank Asya 1. Lig’den Turkcell Süper Lig’e çıkacak 3. takım ise ligi üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı sırada tamamlayan takımlar arasında yapılacak müsabakalar sonunda belli olacak.

10.05.2008


 

Lejyonerlerin gol kralı Nihat Kahveci

Avrupa liglerinde oynayan Türk futbolcular, 2007-2008 sezonunda şu ana kadar çıktıkları maçlarda toplam 60 gol kaydetti.

Villarreal’de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, 18 golle Avrupa’nın en skorer Türk oyuncu olurken, Larissalı Tümer Metin oynadığı 10 maçta attığı 9 golle ikinci sırada yer aldı. Tümer Metin’i, 8 golle Middlesbrough’dan Tuncay Şanlı takip etti. İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal’in forveti Nihat Kahveci, bu sezon çıktığı 34 maçta 18 gol kaydetti. Başarılı forvet, son olarak Recreativo Huelva’yla deplasmanda yaptıkları maçta gol atarken, ligin sona ermesine bir hafta kala 18 gole ulaştı ve gol krallığı yarışında da 3. sıraya yükseldi.

10.05.2008


 

TS, Yattara ve Barış Memiş ile sözleşme uzattı

Trabzonspor, Gineli oyuncusu İbrahima Yattara ve genç futbolcusu Barış Memiş ile sözleşme uzattı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, kulüp başkanı Sadri Şener ve asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun hazır bulunduğu imza töreninde, İbrahima Yattara’nın sözleşmesi 2011, Barış Memiş’in sözleşmesi ise 2012 yılına dek uzatıldı. Kulüp başkanı Sadri Şener, imza töreninde yaptığı konuşmada, Barış’ın altyapıdan yetişen bir oyuncuları olduğunu belirterek, “Yattara ise genç yaşta keşfedilerek Trabzonspor’da yıldız olan bir oyuncu. Bu iki oyuncumuzun sözleşmelerini uzattık. İnşallah uzun süre daha bu formayı giyerler” dedi.

10.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler