Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yeni ÖSS sistemi de çarpıklığı değiştirmiyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ÖSS’de yapılması planlanan değişikliklerle ilgili olarak “Yeni sistem, mesleki eğitimdeki çarpık tabloyu değiştirmekten uzak olduğu gibi öğrencileri dershaneye gitmek zorunda bırakmaya devam edecektir” dedi.


Ankara Emniyet’ten Paksüt açıklaması

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt’ün kendisini takip eden araçtan dinlendiği iddialarıyla gündeme oturan Ankara Emniyet Müdürlüğün

Türkiye engelsiziğe koşuyor

ÖZÜRLÜLER İdaresi Başkanlığı (ÖZİDA) tarafından yürütülen ve Türkiye’de 30 ilde uygulanan ‘’Engelsiz Türkiye Projesi’’ zenginleştirilerek Türkiye gene


  Su hiç bu kadar tüketilmedi

Dünya Su Konseyi Yönetim Müdürü Daniel Zimmer, “suyun insanlık tarihinde bugün olduğu kadar çok tüketilmediğini ve kirletilmediğini” söyledi.


  STK’lar 60. kuruluş yılında İsrail’i kınadı

İstanbul Beyazıt Meydanında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına bir basın açıklaması yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İsrail’in saldırılarından sadece bölge halkı değil, tüm dünya zarar görecektir” dedi.


  İslâm tarihinin problemleri tartışılıyor

İSLÂM tarihinin akademik ve eğitim alanlarındaki sorunlarının ele alınacağı ‘’İslam Tarihinin Problemleri’’ kolokyumu, Harran Üniversitesi (HRÜ) ev sahipliğinde başladı.


  Memurlar “ILO standartları”nı istiyor

Türkiye Kamu-Sen ve KESK, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda değişiklik öngören taslağı ‘’yetersiz’’ buldu.


  CHP’Lİ TÜTÜNCÜ: İşsizlik sigortası fonu tırtıklanıyor

TBMM Genel Kurulunda, ‘’İstihdam paketi’’ olarak adlandırılan, İş Kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine başlandı.


  Saadet’li gençler İsrail’i protesto etti

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, İsrail’i protesto ederek, Büyükelçiliğin önüne siyah çelenk bıraktı.


  KESK’ten ek zam talebi

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, kamu çalışanlarının Mayıs ayı maaşlarının, yılbaşından itibaren oluşan kayıplar dikkate alınarak ödenmesi gerektiğini belirterek, kamu çalışanlarının maaşlarına en az yüzde 6 ek zam yapılmasını talep etti.


  ANAP’lı eski vekil İstanbul’da ifade verdi

Eski ANAP Bilecik Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Mehmet Seven, ‘’Ergenekon Soruşturması’’ kapsamında İstanbul’da ifade verdiğini söyledi.


  İstanbul’da Türk ve Alman üniversitesi kurulacak

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Türk ve Alman hükümeti tarafından İstanbul’da devlet üniversitesi kurulacağını söyledi.


  Medya bir yönüyle imkân, öbür yönüyle problem

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Medyadan edinilen bilgilerle büyük ölçüde tercihlerin yapıldığını, kararların verildiğini’’ belirterek, ‘’Bu büyük bir imkân demektir. Ama medya bir yönüyle imkân, öbür yönüyle problemdir’’ dedi.


  Köksal Toptan: Sigara yasağında kararlıyız

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclisin içinde, araçlarında ve sosyal tesislerinde sigara içilmemesi için mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.


  Atalay: Tedbir alınmasaydı vahim olaylar olabilirdi

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, İstanbul’da 1 Mayıs ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınmaması halinde daha vahim olayların yaşanabileceğini belirterek, ‘’Gerekli tedbirleri almamış olsaydık, görevimizi ihmal etmiş olurduk.


  Hükümet yoğunluğu ekonomiye vermeli

ÖZİLHAN, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Anadolu Holding İcra Komitesi Başkanı ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Deneği (TUSİAD) Eski Başkanı Tuncay Özilhan, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.


  Demokrasiden başka kalıba sığmayız

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, çağdaş bir Türkiye’nin demokrasiden başka kalıba sığmayacağını ve sığdırılamayacağını ifade etti.


  Tapuda ‘rüşvet’ operasyonu

TEKİRDAĞ'IN Çorlu ilçesinde rüşvet alındığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 11’i tutuklandı.


  Başsavcılık’tan CHP hakkında inceleme

ÖĞRETMEN-SEN Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi’nin, “CHP’nin 32. kurultayı için hazırlattığı afişlerle laiklik ilkesinin ihlal edildiği” gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru kabul edildi.


  Eczacılar yürüdü

İSTANBUL Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör ve beraberindeki eczacılar, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla Tünel’den Taksim’e yürüdü. Beyaz önlük giyerek Tünel’de bir araya gelen eczacılar, ‘’14 Mayıs Eczacılık Günü’’ ve ‘’Eczacılar sahipsiz değildir, geleceğimizi kararttırmayacağız’’ yazılı pankartlar açtı.


  CHP’nin ATV-Sabah satışı gensorusu Meclis’e sunuldu

CHP, ATV-Sabah’ın, Çalık Grubuna satışında, ‘’İstenilen sonuçları almak için ihale öncesi ve sonrası olaya müdahil olduğu, yetkisini bir grubun avantajı için kötüye kullandığı’’ gerekçesiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi verdi.


  BM dünyada 2 milyar ağaç dikmiş

BM’nin, küresel ısınmayla mücadele amacıyla dünyada 2 milyardan fazla ağaç diktiği bildirildi.


  Microsoft’tan sanal teleskop hizmeti

Microsoft’un yeni hizmetiyle, kıvrım kıvrım galaksiler, egzotik nebulalar ve patlayan yıldızlar, amatör gökbilimciler için sadece bir tık ötede.


  Fındık kalbi koruyor

Haftada bir kez fındık tüketenlerin kalp damar hastalığına yakalanma riskinin yüzde 8.3, haftada 4 gün tüketenlerin ise yüzde 35-40 oranında azaldığı belirtildi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler