Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lübnan’da Süleyman devri

CumhurbaşkanlIğI makamının Kasım ayından beri boş olmasından dolayı 1975-90’daki iç savaştan bu yana en çalkantılı günlerini yaşayan Lübnan’daki siyasî kriz dün aşıldı. Lübnanlı muhalif ve iktidardaki grupların geçtiğimiz hafta Katar’da anlaşmaya varmasının ardından dün Meclis’te yapılan seçimle Genelkurmay Başkanı Michel Süleyman, ülkenin 11. Cumhurbaşkanı oldu.


Olmert yolsuzluktan yargılanacak

Rüşvet skandalıyla ilgili olarak geçen Cuma ikinci kez sorgulanan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in mahkemeye çıkmasının kaçınılmaz olduğu öne sürüldü.

Olmert, ‘topal ördek’ barışından vazgeçmiyor

İsraİl Başbakanı Ehud Olmert, Suriye ile “adam akıllı hazırlıklı bir görüşme süreci” yürüteceklerini söyledi. Olmert, haftalık olağan kabine toplantıs


  Güney Afrika’daki ırkçı şiddet afet gibi

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yabancılara yönelik şiddet olayları sebebiyle 35 binden fazla kişinin evinden olduğu bildirildi. Cap Town Belediyesi sözcüsü Pieter Cronje, kilise ya da geçici kamplara sığınanların sayısının 10 bin olarak tahmin edildiğini, toplam sayının ise 35 bini geçtiğini belirtti.


  FARC Lideri öldü

Kolombİya’da, yaklaşık 40 yıl önce sol eğilimli FARC örgütünü kurarak ayaklanma başlatan Manuel Marulanda öldü.


  Meşal de Suriye-İsrail barışından kuşkulu

Hamas’In siyasî lideri Halid Meşal, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Suriye ile barış için gerekli adımları atacak kudrette olmadığını söyledi.


  Müşerref’in yetkileri tırpanlanıyor

Pakİstan’da iktidardaki koalisyonun en büyük ortağı Pakistan Halk Partisinin (PPP) lideri Asıf Ali Zerdari, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in yetkilerini elinden alacak anayasa değişikliği tekliflerini açıkladı.


  Çin yine sallandı, 70 bin ev yıkıldı

Çin’de 12 Mayıs’ta meydana gelen ve 60 binden fazla kişinin öldüğü çok şiddetli depremin merkezi Sichuan eyaletinde dün de 6.4 büyüklüğündeki artçı sarsıntı kaydedildi. İlk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü, 400 kişinin yaralandığı bildirilen artçı depremde 70 bin evin yıkıldığı duyuruldu.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır