Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SEVİNMEK İSTİYORUZ

A Millîler 13. Avrupa Şampiyonası’nın ilk maçına galibiyetle başlayarak 70 milyonu sevindirmek istiyor.

(A) Mıllî Futbol Takımı, Avusturya ve İsviçre’nin ev sahipliğinde bugün başlayacak 13. Avrupa Şampiyonası Finalleri (A) Grubu’ndaki ilk rakibi Portekiz ile 7. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke (A) millî takımları arasında bugüne dek yapılan 6 karşılaşmanın sadece 1’ini Türkiye kazanırken, 5’inde ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı. 4’ü resmi, 2’si özel geride kalan 6 maçta Türkiye 5, Portekiz ise 13 gol attı.

Türkiye ile Portekiz ilk kez 18 Aralık 1955’te İstanbul İnönü Stadı’ndaki özel maçta karşı karşıya gelirken, bu maçı ay-yıldızlı ekip 3-1’lik skorla kazandı. Türk Millî Takımı, Portekiz ile daha sonra yaptığı 5 maçı da yitirirken, son 3’ünde ise gol bile atamadı. Bu arada iki ülke (A) millî takımları, 1996’da İngiltere, 2000’de de Hollanda ve Belçika’nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası finallerinde de karşılaştı. Portekiz, İngiltere’deki grup maçını 1-0, Hollanda’da yapılan çeyrek final karşılaşmasını ise 2-0 kazanarak, finallerdeki 2 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

FATİH TERİM 72. SINAVINDA

Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Millî Futbol Takımı’nın Portekiz ile bugün yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası (A) Grubu ilk maçında 72. millî sınavına çıkacak. (A) Millî Takım’ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag’da Danimarka’ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı millî takımı, 17 Ağustos 2005’de Sofya’da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

Ay-yıldızlılar, (A) Millî Futbol Takımı’nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 71 maçta, 33 galibiyet, 21 beraberlik, 17 yenilgi alırken, 104 gol atıp, kalesinde 78 gol gördü.

3. KEZ FİNALLERDEYİZ

(A) Millî Futbol Takımı, Avusturya ve İsviçre’nin ortaklaşa düzenledikleri 13. Avrupa Şampiyonası’nda, 85 yıllık tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek. Türk Millî Futbol Takımı, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında bundan önce sadece 2 kez elemeleri geçerek, finallerde mücadele etti. Millîler, 1996’da Fatih Terim, 2000’de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde yer aldı.

1996’da İngiltere’nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da, üstelik gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elenmişti. 2000 yılında Hollanda ve Belçika’nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkmış, çeyrek finalde Portekiz’e yenilerek, organizasyona veda etmişti. Millîler, 2004’de Portekiz’de düzenlenen son finallere ise baraj maçlarında Letonya’ya elenerek katılamamıştı.

“TÜRKİYE AŞKI BU OTOBÜSE SIĞAR MI?’’

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (A) Millî Takımı taşıyacak otobüsün üzerindeki ‘’Türkiye aşkı bu otobüse sığar mı?’’ sloganının yanı sıra, diğer otobüslerdeki sloganlar da dikkat çekiyor. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın internet sitesinden derlenen bilgiye göre, 7-29 Haziran tarihleri arasında İsviçre ve Avusturya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonada mücadele edecek takımları taşıyacak otobüslerin üzerinde birbirinden ilginç sloganlar yer alıyor. (A) Grubu’ndaki rakiplerimizden İsviçre’nin bayrağının rengi, kırmızı-beyaz otobüste ‘’Son durak: Viyana’’ yazarken, Çek Millî Takımı mavi, beyaz ve kırmızı otobüsüne, ‘’Gidelim kazanalım, ulusumuzun rüyasını gerçekleştirelim!’’ sözünü yazdırmış. Portekiz ise milli renkleri olan kırmızı-yeşile boyadığı aracında, ‘’dilekten galibiyete giden yol’’a dikkat çekmiş.

Türkiye ile Portekiz arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Tarih Yer Organizasyon Sonuç

18.12.1955 İstanbul Özel 3 - 1

25.03.1956 Lizbon Özel 1 - 3

24.01.1965 Lizbon Avr.Şamp. Eleme. 1 - 5

19.04.1965 Ankara Avr.Şamp. Eleme. 0 - 1

14.06.1996 Nottingh. Avr.Şamp. Final. 0 - 1

24.6.2000 Amsterdam Avr.Şamp. Final. 0 - 2

/ İstanbul

07.06.2008


 

Trabzonspor'da kombinelere büyük ilgi gösteriliyor

Trabzonspor’un 2008-2009 sezonunda oynayacağı maçların önceki gün satışa çıkarılan kombine kartlarına büyük ilgi gösterildiği bildirildi.

Bordo-mavili kulübün stadyum ve tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Tunç, satışa çıkarılan kombine kartlara taraftarların büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Kombine kart satışının 2 bine ulaştığını ifade eden Tunç, ‘’Böyle giderse 15 bin hedefimize hemen ulaşacağımızı tahmin ediyoruz’’ dedi. Kombine kartlar VİP Tribünü için 2 bin 500, Kapalı 1 (B-C-F-G Blok) için bin YTL, Kapalı 2 (A-D-E-H Blok) 750 YTL, Maraton Tribün için 300 YTL, Açık Tribün için de 100 YTL’den satışa sunuluyor. Kombine kart alan taraftarlara kredi kartına 10 taksite kadar imkân tanınıyor.

/ Trabzon

07.06.2008


 

Aile boyu boksörler

Uluslararasi Ahmet Cömert Boks Turnuvası’na hazırlanan boks millî takımının Elazığ kampında birinin nişanlısı da boksör olan iki kardeş bulunuyor.

25 Mayıstan bu yana kamplarını sürdüren boksörler, sorumlu antrenör Ragıp Pala ile antrenörler Cemil Döndü ve Oral Arslan nezaretinde çalışmalarını Fırat Üniversitesi Spor Salonu’nda sürdürüyorlar. Turnuvaya 64 kiloda katılacak olan 21 yaşındaki boksör Önder Şipal, boksa 1995 yılında futbol oynamak için gittiği spor salonunda hazırlık yapan boks takımının antrenörünün teşvikiyle başladığını söyledi.

/ Elazığ

07.06.2008


 

Süreyya Ayhan CAS'a başvuracak

MıllÎ atlet Süreyya Ayhan Kop’un, hakkında verilen 4 yıl, eşi ve antrenörü Yücel Kop için de 2 yıl yarışmadan men cezasına itiraz ederek Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvuracağı belirtildi. Kop ailesinin avukatı Osman Buldan, Süreyya Ayhan Kop için Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından iki kez verilen ömür boyu men cezasının kaldırıldığını anımsattı.

Verilen 4 yıllık cezayı da fazla bulduklarını savunan Buldan, şunları, ‘’Kop ailesi, yaptığı değerlendirme sonrası CAS’a başvurarak hak arama mücadelesine girmişlerdir. Benzer suçlarda sporcuların daha az ceza aldığını gördük. Süreyya Ayhan’ın cezasının daha az süreye ineceğini umuyoruz.

/ Ankara

07.06.2008


 

Sergen 2. Lige doğru

TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu takımlarından Zeytinburnuspor’da, kulüp başkanı Ünal Tombulel, Sergen Yalçın’a talip olduklarını açıkladı.

Tombulel, yöneticileri Talip Öztürk’ün bu transferle ilgilendiğini belirterek, ‘’Talip Öztürk, Sergen ve ben biraraya geldik. Sergen futbolu bırakmazsa bize gelebileceğini söyledi. Zaten Talip Öztürk ile Sergen samimî dostlar. Sergen gittiği takımlardan pek mutlu ayrılmadı. İstanbul’da olmak Sergen açısından da iyi olacak. Biz de eğer Sergen’i alabilirsek ilçenin takıma olan desteği artacak. Sergen transferini gerçekleştirirsek kulübümüz adına büyük bir iş başarmış olacağız’’ dedi.

/ İstanbul

07.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır