Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kanunsuz yasak, insan hakkı ihlâli

TBMM’nin başörtüsü yasağını sona erdirmek için yaptığı Anayasa değişikliğinin, yetkisi olmadığı halde Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi İstanbul’da kınandı.


ÖZGÜRLÜKLER GÜVENCE ALTINA ALINMALI

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria OomenRuijten, başörtüsü düzenlemesinin iptali üzerine yaptığı açıklamada, "Temel özgürlükleri yargı siste

Halka karşı bir hareket

Yargıtay emekli Savcısı Ahmet Gündel, mahkeme kararının bütün Meclis’e yönelik olduğunu ifade ederek, “Bu Meclisin problemi. 411 kişinin verdiği karar


  Mahkemeler de anayasaya saygılı olmalı

AKDER Başkan Yardımcısı Fatma Benli, herkesin mahkeme kararlarına saygı duyma yükümlülüğü olduğunu hatırlatarak, “Peki Anayasa Mahkemesi’nin Anayasaya saygı yükümlülüğü yok mudur?” diye sordu.


  Mahkeme yetkisini aştı

Başörtüsü özgürlüğüyle ilgili anayasa değişikliğinin iptal edilmesi, yargının, yasamanın yetkisini gasp ettiği şeklinde yorumlandı. NTV’de konuşan Prof. Ergun Özbudun “Yetki gaspı” derken, Prof. Ersin Kalaycıoğlu da “Anayasa Mahkemesi, siyasetin içindedir” tesbitinde bulundu. Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk da Prof. Özbudun’un görüşüne katıldığını belirterek, “Anayasa Mahkemesinin ne yürütmeyi durdurma yetkisi vardır, ne de bir anayasa değişikliğini biçimsel açıdan incelemenin dışına çıkarak esas, öz açısından inceleme yetkisi vardır” dedi.


  Yargıçlar millete meydan okudu

İngiliz Times gazetesi, Anayasa Mahkemesi kararını “Yargıçlar hükümete meydan okudu” şeklinde duyurdu. Financial Times ise, kararın Türkiye’yi son haftalarda felç eden bu siyasî krizin daha da uzamasına yol açacağına dikkat çekti


  YÖK: REKTÖR SEÇİMİNDE TARAF DEĞİLİZ

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, daha önceki açıklamalarına rağmen bazı rektör adaylarının kendilerini YÖK’ün himayesi altında göstermeye çalıştığı yönünde çeşitli kaynaklardan bilgiler geldiğini, öğretim üyelerinin bu tür kişilere itibar ettemesini istedi.


  Tarihi bir fırsat kaçtı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile yükseköğretimde özgürlük ortamının sağlanabilmesi fırsatının kaçırıldığını söyledi.


  Avukatlar çevreyi hukuk yoluyla koruyacak

İstanbul Barosuna bağlı bir grup avukat, çevrenin hukuk yoluyla korunması amacıyla Çevre Hukuku Derneği’ni kurdu.


  Planateryum izdihamı

Bilim ve Sanat Merkezi’nin organize ettiği ve 4 Haziran’da açılan METEF Fuarı’na Planateryum damgasını vurdu.


  100 bin çocuk sağlıklı dişlerle büyüyecek

Deniz Feneri Ege Temsilciliği’ne bağlı 11 ilde başlatılan “Gülen Dişler Projesi” başarı ile tamamlandı. Deniz Feneri Derneği’nin sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlı başlattığı “Gülen Dişler Projesi” Denizli ilinde yapılan diş fırçası, diş macunu dağıtımı ve eğitimle birlikte tamamlandı.


  Semt pazarları binaların içine taşınıyor

Bayrampaşa Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atıyor.


  Güven ve yatırım ortamı karanlığa mahkûm edildi

MÜSİAD Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Anayasa mahkemesinin kararıyla kilitlenen parlamenter sistemin, kilitleri en kısa sürede açılmalıdır” dedi.


  Mahkeme ayrımcılığın devamına karar verdi

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel başkanı E. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili yaptığı yazılı açıkalamada, şunları söyledi:


  ABD: BU, KARAR TÜRKİYE’NİN İÇ MESELESİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesinin aldığı başörtüsü kararının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu ve başörtüsü takma veya takmamanın kadınların şahsî bir seçimi olduğunu bildirdi.


  Anayasa Mahkemesi 2’ye karşı 9 oyla iptal dedi

CHP, DSP ve bazı milletvekillerinin Anayasa değişikliğine ilişkin iptal dâvâsını görüşen Anayasa Mahkemesi, önceki gün değişikliğin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verdi.


  Halil Necati Coşan duâlarla uğurlandı

Mahmut Esad Coşan Hocaefendi’nin babası Hafız Halil Necati Coşan, siyasiler, yakınları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.


  Yeni bir anayasa istiyoruz

Anayasa Mahmekemesi’nin iptal kararına sivil toplum kuruluşlarından da tepkiler gelmeye devam ediyor.


  En tehlikeli web siteleri!

Yapılan bir araştırmaya göre, ‘’en tehlikeli’’ alan adlarının (domain) Hong Kong, en güvenilir alan adlarının ise Finlandiya kaynaklı olduğu belirlendi.


  Gökyüzünde Jüpiter şöleni

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi 8 Haziran’da düzenleyeceği halk günü faaliyetinde gökyüzü meraklılarına, Jüpiter’in karşı konuma yaklaşması sebebiyle gökyüzünde yaşanacak şöleni izlettirecek.


  Küresel ısınmanın yeni hedefi: Tropik türlern

Küresel ısınma kutup ayılarından daha çok tropik türleri yok edecek.


  Kendinizi güneşten koruyun

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur, güneş altında uzun saatler kalmanın deride birçok hasara sebep olduğunu belirterek ‘’sarışınlar, uzun süre güneş altında çalışanlar ve çocukluk yaşlarında güneş yanığı geçiren insanlar, daha sonraki yaşlarda deri kanserlerine yakalanabiliyorlar’’ dedi.


  Sigarayı bırakan altını kapıyor

Kayseri’de yerel bir gazetenin öncülüğünde sigarayı bırakma kampanyası başlatıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır