Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yaşanan gerginlikler reformları frenliyor

Ünlü düşünce kuruluşu Chatham House’ın politika ve strateji uzmanlarından Fadi Hakura, reform sürecinin ciddi biçimde yavaşladığını belirterek, başörtüsü konusu ve AKP’nin kapatılma davasının bunda büyük rol oynadığı kaydetti.

İngiltere Avam Kamarası’ndaki bir grup Muhafazakar partili milletvekili, yerel yönetici ve çeşitli meslek gruplarından Türk ve İngilizler tarafından kurulan ‘’Türkiye’nin Muhafazakar Partili Dostları’’ grubu faaliyetlerini gayri resmi olarak başlattı. Resmi açılışı daha sonra yapılacak olan Dostluk Grubu’nun ilk toplantısı, grubun kurucu üyelerinden iş adamı Hüseyin Özer’e ait restoranda önceki akşam yapıldı.

Toplantıya Muhafazakar partili milletvekilleri David Burrowes, Lord Sheikh, Muhafazakar parti Gölge İçişleri Bakanı Dominic Grieve, eski Westminister Belediye Başkanı Harvey Marshall, eski Enfield Belediye Başkanı Doğan Delman, Muhafazakar parti Enfield Belediye Meclis Üyesi Ertan Hürer ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda ünlü düşünce kuruluşu Chatham House’ın politika ve strateji uzmanlarından Fadi Hakura da bir konuşma yaptı. Hakura, Türkiye’de son yıllarda yaşanan olumlu değişime dikkat çekerek, AKP iktidarları döneminde yapılan reformların önemini vurguladı. Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerinin sürdüğünü hatırlatan Hakura, son seçimden sonra yaşanan gerginliklerin reform sürecine olumsuz etkileri olduğunu savundu. Reform sürecinin ciddi biçimde yavaşladığını iddia eden Hakura, başörtüsü konusu ve AKP’nin kapatılma davasının bunda büyük rol oynadığı görüşünü dile getirdi. Fadi Hakura, tartışmaların dünyanın sonu olmayacağını, Türkiye’nin bütün sorunlarının üstesinden geleceğini, sadece bunun ne zaman başarılacağının bilinmediğini kaydetti. Soruları da cevaplayan Hakura, Türkiye’de demokratik gelişmelerin durmayacağına inandığını belirtti.

Hakura, Türkiye’nin gelecekte siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan daha liberal bir yapıya kavuşacağına inandığını söyledi. IMF ve Dünya Bankası ile ilişkiler konusundaki bir soru üzerine AKP’nin Türkiye’de ekonomik alanda pek çok şey yaptığını ve krediyi hak ettiğini ifade eden Hakura, IMF ile Türkiye arasındaki anlaşmanın yerini neyin alacağının henüz bilinmediğini kaydetti.

Hakura, “Ancak gelişmeler IMF olsun veya olmasın Türkiye’de sosyal, ekonomik ve siyasi açıdan bir liberalleşmeye işaret ediyor” dedi. Reform sürecinin hiçbir koşulda durmayacağı konusunda çok iyimser olduğunu ifade eden Hakura, Kıbrıs ile ilgili bir soru üzerine, ortada çözüm için çok önemli bir fırsatın bulunduğunu, bu fırsatın kullanılamaması halinde bölünmenin kaçınılmaz olacağını belirtti. Açılışta Muhafazakar parti Enfield Belediye Meclis Üyesi Ertan Hürer, Türkiye’nin stratejik önemine işaret ederken, Muhafazakar Parti’nin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine desteğinin İşçi Partisi’nden çok önceye dayandığına işaret etti ve bu desteğin süreceğini vurguladı. Muhafazakar parti milletvekili David Burrowes de iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece iyi olduğunu, ilişkilerin gelecekte her alanda ilerletileceğini söyledi. Burrowes, bu konuda kurulmakta olan dostluk grubunun da büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

/ Londra

19.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Saman buğdayı solladı

  YEĞENİNİN MEZUNİYET SEVİNCİNİ PAYLAŞMASINA İZİN VERİLMEDİ

  Karar tarihi belli değil

  Belirsizlikler hedeflerimizde saptıramaz

  Yeni 301’den ilk mahkûmiyet

  Âdâp ve usule dikkat edilmeli

  DARBEYE KARŞI 70 MİLYON ADIM

  BİLİM ADAMLARI SAHTEKÂR MI?

  Doğdukları yerde doymuyorlar

  Deprem için telsiz sistemi

  Temsilcilerimiz Adana’da buluştu

  ‘Katkı parası hapsi’ne soruşturma

  Genç nüfusumuzla AB’ye destek oluruz

  Yaşanan gerginlikler reformları frenliyor

  Akdağ: Kenelerden korunmak için, vücudun çıplak yerlerini örtün

  Soylu: Milletin aradığı alternatif Demokrat Parti

  Türk savunma sanayisi Washington’da konuşuldu

  Türk savunma sanayisi Washington’da konuşuldu

  Öğretim üyesi maaşları hükümetin gündeminde

  3 MİLYON KONUTA İHTİYAÇ VAR

  180 ilçe avukatsız

  İnşaatçılar: Sorunlarımız çözülmezse sokağa ineriz

  Şehirlerarası otobüslerde sigorta teminatı altındasınız

  TAPU HARÇLARINDA YENİ DÖNEM

  Prim borcuna ilişkin gecikme zammı affında başvuru süresi başladı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır