Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Haniye: Ateşkesten umutluyuz

İSRAİL ile Gazze Şeridi’ndeki fiili Hamas yönetimi arasında öncekü gün sabah başlayan ateşkesin ardından ilk günü değerlendiren Haniye, ateşkesin ilk gününün sakin geçtiğini, böyle devam etmesini arzuladıklarını kaydetti.

Ateşkes sonrası beklentilerini dile getiren Haniye, ‘’İsrail tarafının geçici ateşkese sadık kalmasını ve şartlara uymasını istiyoruz. Ateşkesle birlikte öncelikle halkımızın güvenliğini ve halkımızı korumayı amaçladık. Bundan sonrası için kuşatmanın kaldırılması, sınır kapılarının açılması ve saldırıların sona ermesini temenni ederiz’’ diye konuştu.

“Seçimlerin ardından göreve gelen hükümeti bazı ülkelerin tanımadığını ve kendilerine karşı tavır aldıklarını” ifade eden Haniye, ‘’Bu ülkeler Filistin hükümetini tanımadığı için hata etmişlerdir. Bu hükümet halkın oylarıyla demokratik şekilde göreve gelmiştir ve meşru bir hükümettir. Aynı zamanda da meclisin onayladığı bir hükümettir. Bu ülkelerin kararlarını gözden geçirmesini, yeniden diplomatik ve siyasi ilişkiler kurmasını istiyoruz” dedi. Haniye, “bu süreçten sonra ilk yurt dışı seyahatini de Türkiye’ye yapmak istediğini” sözlerine ekledi.

Bu arada Gazzeliler ateşkesin verdiği güvenle dün Gazze sahillerinde denize girdi. Filistinliler, bu kez ateşkesten ümitli olduklarını belirtti.

ORTA DOĞU BARIŞI TOKYO'DA GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan İsrail, Filistin ve Ürdün arasında, Orta Doğu barışıyla ilgili Tokyo’da müzakereler yapılacak. Japon hükümetince yapılan açıklamaya göre, Filistin Başbakanı Selam Feyyaz, Ürdün Dışişleri Bakanı Salah Beşir ve İsrail Çevre Bakanı Gideon Azra, 2 Temmuzda Japon Dışişleri Bakanı Masahiko Komura’nın başkanlığında düzenlenecek toplantıda bir araya gelecek. Komura, toplantıya İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yi davet etmiş, ancak Livni ülkesindeki siyasi durumu gerekçe göstererek davete icabet edemeyeceğini bildirmişti. Japonya, geçen yıl Mart ayında ilk Orta Doğu müzakerelerine ev sahipliği yapmış, o toplantıya dönemin İsrail hükümetinin “iki numaralı adamı” Şimon Peres, Filistinli müzakereci Saib Erekat ve Ürdün Kralı Abdullah’ın danışmanı Faruk Kesrevi katılmıştı.

/ Gazze

21.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  BM: Tecavüz aşağılık bir savaş silâhı

  Haniye: Ateşkesten umutluyuz

  “İsrailliler İran için ordu hazırlıyor”

  İrlanda’nın sorunu bilgisizlik ve korku

  ABD’de savaşa yeni ödenek

  Ahmedinejad: Beni, Irak’ta öldürmek istediler

  İmam Ebu Hamza ABD’ye iade edilecek

  Çin lideri ‘chat’ yaptı

  AB’den Küba’ya yaptırım affı

  İngiltere’de çöp tartılarak toplanacak

  Gurbetçilerden vatandaşlık sınavına tepki

  Kuzey Kutbu’nda buz kalmayacak

  Tek kişilik ada ülkesi

  Cilt kanserine yeni tedavi

  Amsterdam, internet şehri oldu

  Dünya nüfusu 7 milyara koşuyor

  Japonlar uzaylı avlayacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır