"Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“İran’a saldırı hazırlığı” iddiası

ABD’DE çıkan New Yorker dergisi, ABD’nin, İran’a yönelik gizli operasyonlara hız verdiğini ileri sürdü. Seymour Hersh imzasıyla New Yorker dergisinin internetten dün yayınlanan ve derginin 7-14 Temmuz tarihli sayısında yer alacak yazıda, ABD Başkanı George W. Bush tarafından imzalanmış olan ve sadece ABD Temsilciler Meclisi ve Senato Meclisi’nin Cumhuriyetçi ve Demokrat partili liderleri ile istihbarat komitelerindeki üst düzey üyelerinin görme izninin bulunduğu oldukça gizli “Başkanlık Kararı” adlı belgeden alıntılara yer verildi.


McCain'e 'Irak Savaşını durdurun' protestosu

ABD’DE Cumhuriyetçi Parti’nin adayı John McCain, Washıngton’da Latin kökenli delegeler derneğinde düzenlenen konferansta sürpriz bir protestoyla karşı

Obama Ortadoğu ve Avrupa yolcusu

ABD’DE Demokrat Partinin başkan adayı Obama, bu yaz bazı İsrail, Ürdün, Almanya, Fransa ve İngiltere’yi ziyaret edecek. Barack Obama, Ortadoğu ve Avru


  ABD’den, İsrail ve Filistin’e yeni çağrı

ABD Dışişleri Bakanı Rice, İsrail ve Filistin’e bu yıl sonuna kadar anlaşmaya varmak için yeni bir diyalog süreci başlatma çağrısı yaptı. Filistin baş müzakerecisi Ahmet Kurey, ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice’ın İsrail ve Filistinli yetkilileri görüşmeler için Washington ve New York’a çağırdığını söyledi.


  İsrail, Gazze sınır kapılarını yeniden açtı

İSRAİL, Filistin tarafından gelen saldırıların durmasının ardında Hamas’ın kontrolündeki Filistin’in Gazze bölgesi ile olan sınır kapılarından 3 tanesini açtı.


  475 yolcu taşıyan Yunan feribotu kayalara çarptı

EGE Denizi’nin doğusunda önceki gece bir Yunan feribotu sığ kayalıklara çarparak hasar gördü. 475 yolcu ve 95 kişilik mürettebatı bulunan geminin gövdesinde delik açıldı.


  Kosovalı Sırplar kendi meclislerini kurdu

KOSOVA'NIN Sırbistan’dan bağımsızlık ilanını tanımayan Kosovalı Sırplar kendi meclislerini kurdu. Sırpların kontrolündeki, ikiye bölünmüş Mitroviça kasabasında dün ilk oturumunu yapan meclisin 45 milletvekili var.


  Enver İbrahim Türkiye’ye sığındı

MALEZYA'DA muhalif lider Enver İbrahim’in bugün başşehir Kuala Lumpur’daki Türkiye Büyükelçiliğine sığındığı bildirildi. İbrahim’in partisinin sözcüsü Tian Chua, Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, Enver İbrahim’in güvenlik sebebiyle Türkiye Büyükelçiliğine sığındığını söyledi.


   Zimbabve’de oy sayımı tamamlandı

ZİMBABVE'DE tartışmalı başkanlık seçiminin ikinci turunda oy sayımı tamamlandı. Zimbabveli yetkililer bazı bölgelerde geçersiz oyların tek aday olarak seçime giren Devlet Başkanı Robert Mugabe’ye verilen oylardan fazla olduğunu belirtiyor.


  Moğolistan’da sandık başına gidildi

MOGOLİSTAN'DA halk, yeni hükümeti çıkaracak parlamentoyu belirlemek amacıyla sandık başına gitti.


  Afganistan’da 32 'isyancı' öldürüldü

AFGANİSTAN'DA, güvenlik kuvvetleri ve uluslar arası koalisyon güçleriyle çatışmaya giren 32 isyancı öldürüldü.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır