"Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran, pazarlık moduna girdi

İRAN Meclis Başkanı Ali Laricani, nükleer program müzakerelerinde “kazankazan politikasıyla” sonuca ulaşılabileceğini söyledi.

Laricani, nükleer konuda müzakerelere her zaman hazır olduklarını belirterek, “ABD ve Batının bu konuda iki yüzlü davrandığını” bildirdi. Nükleer müzakerelerde Batının kendilerine verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade eden Laricani, “Onlar kazankazan politikasına göre hareket ederlerse bunun semeresini görürüz. Ama biz, Batılıların kazankaybettir siyaseti izlediklerini düşünüyoruz” dedi. Batının daha önce İran’dan uranyum zenginleştirmeyi geçici olarak askıya almasını istediğini anlatan Laricani, “Şimdi nükleer enerji faaliyetlerimizin tamamının durdurulmasını talep ediyorlar, hatta iyisi mi İran nükleer teknolojiye sahip olmasın diyorlar” diye konuştu.

Laricani şunları söyledi: “İran’dan nükleer programını durdurmasını isteyen ülkeler, tarihi kara lekelerle dolu Şah rejimine nükleer teknolojiyi sağlamaya çalışan ülkelerdir. Bir gün ihtiyaç duyarsak, Batının nükleer müzakerlerde İran’a verdiği sözleri ve vaatleri açıklayacağız ki, onların söz ve davranışlarının birbirini tutmadığı anlaşılsın.” ABD’nin İran’a karşı izlediği “çatışmacı siyasetin” ise sorunlarıhalletmeyeceğini belirten Laricani, “ABD, İran’ı aldatacağını sanıyorsa yanılıyor, bu çölde serap görmeye benzer. Mevcut siyasetlerini devam ettirmeleri hem kendilerine hem de bölgeye zarar verir” dedi. Laricani, olası ABD saldırısında cevaplarının “kesin ve kaçınılmaz” olacağını söyledi. Bu arada, Dışişleri Bakanı Muttaki de ABD’nin dilerse Tahran’da temsilcilik açabileceğini söyledi. Velayeti de Nejad’ın üslûbunun İran’ı yalnızlaştırdığını ileri sürdü.

04.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, pazarlık moduna girdi

  ABD kendi ilkesini kendi çiğnedi

  Mullen: İran’ı vurmak çok tehlikeli

  Sofya'da esrarengiz patlamalar

  ‘Sarkozy’nin Türkiye ile uğraşacak vakti olmayacak’

  Obama’dan cami, kilise ve havraya yardım

  Taliban, 3 NATO helikopterini ganimet aldı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır